• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    proste jsem udelal celou radu kontrolnich snimku (s f/32) s "cistenim snimace" mezi nimi.
    jestli neco, tak se nektery kousky prachu pouze poposunuly.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUBOB: Muzes to trochu rozvest? :)
    Ja s tim nemel u D7100 problem ... a to menim objektivy docela casto
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    kdyby nekoho zajimalo, jak efektivni je interni cisteni snimace u D7100, tak nijak :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REPLIKANT: A kdo dela streva pro apple? ...samsung.

Takze proc by to neslo u fotaku?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REPLIKANT: A kdo dela streva pro apple? ...samsung.

Takze proc by to neslo u fotaku?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Když sem slyšel ten blábol, že prý nový Canon bude mít Sony snímač, tak jsem myslel, že se všichni zbláznili, dva největší konkurenti (obrovské corporace, kde Nikon či Pentax jsou "malé" firmy) by takhle sdíleli technologie, IMHO nemyslitelné. Nebo to někdo myslel vážně, to jako vážně? :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by mel byt DR noveho Canonu lepsi, nez ma napr. 5D Mk III. Technologie vyroby snimace stale stejna, jen pribyly Mpix.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Canon mel dycky vlastni snimace..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: Nene, ja to myslim praveze tak, ze Nikon snimace maji obrovsky dynamic range ... to je neco na cem canon vzdycky ztracel.

Tedkom jak maji kompletne svuj chip a jeste s tolika MP, tak se o tom na internetech vedou siroky spekulace, jak kvalitni chip mohli vyvinout.

Pokud bude mit horsi DR jak D810, tak ten fotak skonci v propadlisti dejin a canon useri budou pekne smutni.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    copa ta d7200? taky by se teď někdy měla objevit ne?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOTCOM:
    tak zase nebudme zaslepeni... je dobre znat konkurenci, ale pokud vas to tu sejri, tak to smazte :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KOC256: slusnej offtopic neasi :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI:
    nejsem profik, takze v podstate jsem ani nepochopil, jestli to myslis ironicky a nebo ne :)
    Spise jsem na to natrefil a tak jsem to sem pastl... ;-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: jojo, hlavne super je, ze ten snimac dela Canon ... neni to Sony, ani kdokoliv jiny.
    Takze vsichni netrpelive cekame na dynamic range toho snimace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Canon představil dvě 50Mpx zrcadlovky – DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/canon-predstavil-dve-50mpx-zrcadlovky
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: D3100 je z roku 2010, takze tam bych si nebyl jistej jestli budou fotky v pohode na ISO 1600, vyssi citlivosti budou asi dost nouzovka...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Btw kdyz se bavime o foceni akci...
    www.nikonrumors.com/2015/02/05/first-nikon-d5-rumors.aspx/

ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: zalezi na fotaku ... ja jsem D3100 nikdy nemel, takze to nedokazu posoudit.
    Moje fotaky davaji v pohode 12.800 ISO (pripadne 25.600 kdyz tu fotku downsampluju).

Kazdopadne jak 18-35/1.8, tak 17-50/2.8 tu praci odvedou ... limitem budou finance a potreby.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: no to bych zas rek ze se vyplati mit to sklo svetelnejsi, tak sigma 18-35/1.8 je skvela, fotit 70mm na f4 treba v priseri Lucerny, to si uplne nedovedu predstavit.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM:
    PLAYER:
    Pokud s vama sdili styl foceni, tak ma idealni tu variaci od Sigmy ...
    SIGMA 17-50 mm f/2,8
    anebo
    SIGMA 17-70 mm f/2,8-4

Tam je IMHO dostatecny vyber ohnisek ... ale ja zase nemam rad pevna skla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam