• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Fakt? Ja se naposledy ptal kolik stoji zaverka na D800 a rikali ze kolem 9K... To semnou skoro svihlo. To mi nerikej, ze senzor je levnejsi.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: U d800 stoji asi 7500, pochybuju ze u d800e vyrazne vic..
    ROZI
    ROZI --- ---
    Nikon D7200 camera announcement before March 13th | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2015/02/18/nikon-d7200-announcement-before-march-13.aspx/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Me by se takhle hodila D700 na nahr. dily, potrebuju novy ten plastovy blbinec pred hledackem co drzi okular.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK: Ja na to prave koukal co se deje v tom inzeratu :))

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: nee, spis si delam prdel z toho kdo to inzeruje, kdovi jak odesel, bazarova stoji 50, takze prodavat absolutne nefuncni fotak za 9 s tim ze ma malo ale nacvakano a este si nechas batery a vsechno ostatni mi prijde vtipny...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK: To prodáváš ty?
    Výměna senzoru fakt stojí takový ranec?

Bych čekal, že senzor bude stát tak 20K ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    krasnej photoblog, cos e tyc ebarev uplne nejvic a jeden z duvodu proc to po roce zase zkousim s nikonem, tentokrat d750 :) http://alastairphilipwiper.com/blog/
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    FYI: http://nikonrumors.com/2015/02/15/nikons-lens-only-instant-rebates-are-back.aspx/ ... plati v US i v Japonsku (i kdyz s jinejma castkama samozrejme), nevim jak/jestli se to vztahuje na evropu...
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    KRMITK0: K tomuhle tělu bych doporučil starší Sigmu 17-70 HSM. Bude to ostřit, na širokým konci světelnost 2.8, na dlouhým podle verze 4.0 až 4.5. Osobně mám tu úplně první verzi a při daným poměru cena/výkon naprostá spokojenost. Když má člověk trochu štěstí, dala se koupit kolem 6k. Proti seťáku si pomůžeš světelností, rozsahem, trochu ostrostí a mě osobně přijde celkově mnohem příjemnější do ruky. Akorát je, v porovnání s tím seťákem, těžká jako prase. Na pevný sklo bych se, osobně, s 3100 vykašlal.
    DOTCOM: Tak záleží, jak s těma 70 mm zacházíš. S bleskem tak jak těch 70 mm používám já nemám žádnej zvláštní problém ani s "prastarou" D90.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ORORUN:
    PLAYER:

No co jsem provedl i studium internetu, tak bych to fakt musel cely rozebrat ... a riskoval, ze se ten bordel vysype nekam smerem k senzoru ... nebo nekam, kde ho obecne vubec nechci ... pripadne jeste dal do prismu ...

Takze se s tim budu muset naucit asi zit :)

Jsem koukal lupou do D800 ... prach je tam pochopitelne taky, jen v podstatne mensi forme, ackoliv ma D800 za sebou 2x tolik co ta D7100.

Asi cas vymenit za D750 ... tim se problem vyresi taky :X
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    ASACHI: kdysi jsem pořád vytahoval a ofukoval matnici, ale nemá to cenu. ...říkám tomu kompoziční a ostřící body :))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: jooo, to jsou ty "pracho tesny" masiny. Nevim, jestli te to uklidni, ale ja mam v hledacku D700 bordelu tri prdele. A ne, neni na matnici ani pod ni, ale skutecne nekde v tom hranolu nebo jak se tomu nadava, takze nadelam pouze to, ze si na to chca nechca zvyknu.

Jestli mas fotak kratce, respektive v zaruce, odnes to do servisu a pozadej o vycisteni.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nesetkali jste se nekdy s prachem v hledacku?
    Nemam nejmensi poneti jak se tam mohl dostat ... sere me to pekne ...

Je to sice prkotina, na nic to nema vliv ... nicmene je tam a tak velkej, ze z venku jde videt velmi jasne. Mobilem se to fotilo docela blbe :)

Nedelate nekdo v servisu, pripadne nejake rady jak to dostat ven? Co jsem nasel na internetech, tak bych mel nejspise rozebrat cely view finder a pak se dostanu k tomu prismu, na kterym to je nalepeny ... coz se mi uplne nechce, pac tim muzu znicit cely fotak :)

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUBOB: Ten závěr není úplně přesný, samozřejmě, že účinnost není zdaleka jako manuální čištění pomocí tyčinky v lihu nebo razítkem atd.. Ale to je spíš nepochopení co ta funkce má dělat, vzásadě jde hlavně o to, aby prach neulpíval na snímači, po delší době má tendenci se jakoby přilepit a jeho následné odstranění manuální metodou může být problematičtější. Proto je dobré když se aspoň po každém vypnutí oklepe. Pokud se chceš zbavit větších prachových částic a nečistot, otoč foťák bajonetem dolů, bez objektivu, a spousť čištění několikrát(3-5x) zasebou. Pro odvážnější (nedoporučuji!) vem balónek nastav sklopení zrcádka (s plnou baterkou) a tady je potřeba přesně vědět kam fouknout (bajonet dolů) aby se ti prach nedostal na zrcádko a matnici, ale aby vylítl ven. Já to raději nedělám, neumím to (vždy sem měl pak binec na matnici :))).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: Pěkný časosběry s novou D810A
    The World of Astrophotography
    https://www.youtube.com/watch?v=Q9gJFc8Qi8k
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUBOB: funkce prevzata z D7000 :D
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: nojo mas recht je tam zrcadlo. ja si to splet s fuji XT1, kde to takhle delam, ale tam neni co sklapet :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam