• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Nepřehánim, ten rozdíl v AF mi přijde o neco lepsí než jen o neco, resp. o dost IMHO. To sklo je drahé, stejně jako třeba 24-70, která má podobné ostření, ten mechanismus je docela velkej a to se určitě projeví dost na ceně, a taky je to Nikkor no..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Zase neprehanej, 17-55 uz je davno za zenitem, jediny co ma o neco lepsi nez konkurence e ostreni, jinak je ve vsem horsi..
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: když to porovnám na dxo, ten nikkor v obrazu vychází nejhůř. Nevím jestli je to tím že je to už starý objektiv (2003), ale v poměru cena/výkon mi nepřijde uplně nejlepší. I když věřím, že přesnost i rychlost AF bude lepší než na té sigmě, to ano. Pořád ale ta cena si myslím neodpovídá.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AILAS: Na FX je ta 2.8/17-55 použitelná až od 30mm, tak těm co přešli na FX není k ničemu. Známý sem takhle jednu kupoval od chlápka co měl D300 a čekal na nástupce, pokoupil D610 a pevný skla a DX skla prodavá.
    AILAS
    AILAS --- ---
    PLAYER: Ostření se dá korigovat v těle jestli myslíš tohle. Prošel jsem pár bazarů a máš pravdu je těch Nikkorů v nabídce dost a kolem 17-19 tis. Čím to? Je to docela velký cenový skok od oficiální kupní ceny.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AILAS: Na kazdy prodejne s fototechnikou tyhle skla maji
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    AILAS: viz Replikant. Ta Sigma 18-35 je spolehliva leda pres zivej nahled, jinak je vetsi pravdepodobnost, ze s ni budou z hlediska presnoti problemym nez ze nebudou. Opticky je fantasticka.
    Kazdopadne pokud ti 35mm nestaci, pak urcite Nikkor 17-55, v bazarech se jich vali dost na to, aby bylo z ceho vybirat.
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: Právě že focení je koníček který dotuju. Jiný koníček mi sice vedle normální práce vydělává, ale z focení prachy nechci. To bych nedělal nic jiného než vydělával :-( proto řeším ty levnější zoomy s 2,8. Foťák s sebou beru všude takže nemám vyhraněný styl focení (příroda, lidé z blízka, architektura, nejraději momentky). Momentálně zvažuju sigmy které určitě vyzkouším (nemá někdo v Praze?) :-) 17-50 f/2,8 a 18-35 f/1,8. Třeba vyhlídku Máj vyfotím jen s tou 18-35 ale to dlouhé ohnisko. To mne vrtá hlavou jestli těch 52 na dlouhém crop konci nebude málo. To si bohužel asi musím sám se sebou dohodnout já, to bude těžké :-) Díky za radu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AILAS: Co budeš fotit? Pokud ti jde o rychlost ostření (a přesnost) doporučuji vyzkoušet! (Jak tu Sigmu, tak Tamron), jinak zatim ten drahej Nikkor 17-55 o dvě třídy rychlejší a přesnější, takže pokud reportáž a sport, a budeš za to brát honorář, tak bych tu investici zvážil.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: Vypadá dobře podle toho co jsem našel je super i na plnou díru. Ale mám tele 80-200/2.8 a k tomu 18-35 mi bohužel přijde krátké. Pevné 35/1.4 se chci zbavit a mít jen 2 skla. Přemýšlím co fotím s ohniskem 50 - 100 kdyby mi chyběl.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: Mrknu na ní. Díky.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: tak sice by ses tim zabetononoval v aps-c ale ta 1,8 18-35 sigma je proste skvela a do 20K se vleze.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    AILAS: Pokud premyslis o moznem prechodu na FF, tak navrhuji priplatit si za Tamron 24-70 @ F2.8, anebo pockat par tydnu s cim se vytasi Sigma, ktera ma predstavit jejich novy 24-70.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: Pardon APS-C mám na mysli. FF bych musel měnit 1 sklo a tělo. No ale když o tom přemýšlím to není moc (tele mám FF). Ale ten základní zoom by se pak prodražil.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: ff nebo ne? sigma 1,8 18-35?
    AILAS
    AILAS --- ---
    Doporučil by někdo nějaký základní nízkonákladových (pod 20 tis.) zoom s pevnou světelností? Koukám že je teď na výběr prakticky jen 3 verze Tamronu 17-50 (z čehož prý je nejlepší 2 verze bez stabilizace) a Sigma 17-50. Tokina je starší kus a Nikkor neadekvátně drahý. Pokud by měl někdo tip ještě na něco dalšího co jsem třeba nenašel, uvítám. Díky.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ono tagovani ve fotaku pohodlne je, ale pouze pokud to ten fotak ma integrovane v sobe.
    Pripojovani na sanky je pain (pac se to pak nevleze do brasny, aniz by to clovek sundal)
    a pripojovani z boku fotaku je super pain ...

Nejlepsi reseni jak pise
    HUGGI:

Hodit mobil se zaplou GPS do kapsy a neresit.
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: Taky jí mám a už jsem vyzkoušel i to gps4cam. Funguje to přesně a s tím QR kódem nakonci nemusím seřizovat čas zrcadlovky s telefonem. Tagování je pak na počítači automaticky. Je to paráda.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HUGGI: presne. ja to tak taky delam. loni jsem byl v divocine 5 dni & v poho.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: važně? Externí baterka k telefonu je levnější než druhá baterka do DSLR, telefon ti nabije klidně 5x a nic to neváží. + narozdíl od gps modulu k fotákum to je přesnější a rychlejší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam