• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ROZI: Já mám teda D600 a dost mě sere, že ve video modu neumí měnit clonu a ukazovat histogram. To je fail za kterj si rvu vlasy při každym točení. - Jak to maj třeba tyhle DX Nikony? A nějaký vyšší modely než D600?
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    AILAS: dneska už se to nevyplatí, ušetříš litr ale přijdeš o záruku
    CZTWEETY
    CZTWEETY --- ---
    Ahojte,
    mam dotaz... koupil jsem na Nikon D7200 battery grip od Aputure, ale funguje jen tlacitko spouste a tlacitko AE-L. Kolecka a krizovej ovladac nejde :-(
    Nevite co stim ? Teda krome vraceni... Diky
    AILAS
    AILAS --- ---
    Nevím jak dnes a jak s tělama ale já si před 8 lety přivezl 80-200/2,8 za skoro poloviční cenu než se prodával u nás. Takže chce to porovnat aktuální ceny a hlavně si zjistit tu záruku. Já měl tenkrát jen 1 rok místo 2, ale celosvětovou. U těl to bude možná jiné zárukou i cenově.
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    ROZI: Děkuji moc.
    ROZI
    ROZI --- ---
    NACITALKA: kolečka na nastaveni clony a času. ISO - citlivost snimace na světlo. Jak rika NAJA - ze statu se nevyplati nic vozit...navic by se blbe resila pripadna zaruka...
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Co je roller? A ještě dva rollery! :) (vygůglila jsem něco o hýbání s ISO... ale nic co by konkrétně vysvětlilo funkci...) šmarja, já si představuju štěrbinovou závěrku...
    MAJA
    MAJA --- ---
    NACITALKA: Při dnešním kurzu dolaru se nevyplácí z USA něco dovážet.
    ROZI
    ROZI --- ---
    NACITALKA: A jakej mas rozpocet? Protoze HD video umi i D90 a s pouzitelnym ISO si taky pomuzes...Jinak pokud chces neco s dvema rollerama tak mas stejne jen dve moznosti (v DX řadě) - D7100 a nebo její nástupce D7200. Obojí bude dost značnej upgrade :)
    NACITALKA
    NACITALKA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, můj muž jede do USA, chtěla bych koupit tělo co umí HD videa a dobře pracuje se světlem (nehledě na sklo).
    Mám už několik let D100, ta byla skvělá ale vypadl mi čudlík u spouště, dostala jsem půjčeno D40x, je to sice taková dost jednoduchá amatérská verze ale výborně pracuje se světlem (v porovnání stejné sklo a podmínky než D100). Mám už nějakou tu zásobu skel, tak bych chtěla je používat i dál. Fotím především emoce, krátké okamžiky, tak potřebuji něco co reaguje rychle, použití především na internet. A jestli má cenu to vozit ze států...
    Snad mi pomůžete, fotím sice dlouho, ale už se absolutně neorientuju v těch novějších parametrech :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SHADOW__: začni třeba kurzem :) http://www.blikcvak.com
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    SHADOW__: začal bych opravdu intenzivním studiem, jak se fotí produktová fotografie, a to, co k tomu potřebuješ, ti z toho samo vzejde. Jinak totiž ty fotky budou stát za prd.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SHADOW__: V prve rade bys mel vedet, jestli budes pouzivat platno, anebo si nechas prostory srovnat sadrokartonem a vymalovat.

Dalsi otazka je, jestli budes mit veci poveseny na strop, anebo na stojanech (v pripade rozpoctu asi stojanech).

Jinak za ty penize to urcite jde (pokud v tom budgetu mas i ten fotak, tak jsi odkazany na veci z druhe ruky), otazka je co vse tam chces fotit.

Produktove foto je pomerne siroky pojem. Napriklad na makro fotografie ti staci rozpocet asi 4 tisice korun, pokud bys sel po cene ...

SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    Zdravím, už nějakou dobu se chystám udělat foto ateliér (prostory mám zajištěné v rámci firmy).
    Chtěl jsem se zeptat, jestli jsem schopnej dát něco s +- vším potřebným hlavně pro produktové foto, jestliže mám omezený rozpočet 30-40 tisíc kč?

Pokud ano, byli byste ochotní mi případně poradit co pořídít? Fotoaparát jsem počítal nejspíš Nikon D7100/7000. Je mi jasné, že toho bude potřeba hodně, já sám ani nevím od jakého konce začít :D

Předem díky! :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ASACHI: stejný sklo, stejný téma - tu 90 klidně doporučim taky (mam jí na svém D200)

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ASACHI: Mohly by to byt hezky fotky... kdyby to nebyla svatba.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: ja si nakonec koupil za dvojku mezikrouzky, prece jen tahat dalsi sklo v brasne....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT:
    KOC256:

Ty fotky jsou mirene na nevesty a zeny, ktere maji rady svatebni "detaily", tam to ma fakt pomerne uspech (hlavne ta co se vam nelibi).

Jinak jo, mohlo to byt vice zacloneny. Je to jedna z prvnich co jsme fotili tim objektivem a co mi prisla pod ruku ... ted clonime. Dokonce uz se moje zena prestala bat vetsich F :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOC256: přitom by to mohla bejt krásná fotka, kdyby to bylo více zaclonění... škoda IMO
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVIEM: Nevim co máš za aparát, pokud s ostřící osičkou, tak já s D80 a pak s D7000 často chodil s kombem 1.8/35mm DX (tu máš) a pak 2.8/20mm AF D, na DX foťáku je to po přepočtu 30mm, což je jako kombo k 52mm ideální IMHO. Po přestupu na FX je to pěkná dvacka na street a koncerty. Záměrně nepíšu na krajiny, protože protisvětlo a kraje, nejsou nejsilnější stránkou tohoto objektivu. Na bazaru za 8tis. i méně.

ilustrační foto
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam