• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    SHADOW__: začal bych opravdu intenzivním studiem, jak se fotí produktová fotografie, a to, co k tomu potřebuješ, ti z toho samo vzejde. Jinak totiž ty fotky budou stát za prd.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SHADOW__: V prve rade bys mel vedet, jestli budes pouzivat platno, anebo si nechas prostory srovnat sadrokartonem a vymalovat.

Dalsi otazka je, jestli budes mit veci poveseny na strop, anebo na stojanech (v pripade rozpoctu asi stojanech).

Jinak za ty penize to urcite jde (pokud v tom budgetu mas i ten fotak, tak jsi odkazany na veci z druhe ruky), otazka je co vse tam chces fotit.

Produktove foto je pomerne siroky pojem. Napriklad na makro fotografie ti staci rozpocet asi 4 tisice korun, pokud bys sel po cene ...

SHADOW__
    SHADOW__ --- ---
    Zdravím, už nějakou dobu se chystám udělat foto ateliér (prostory mám zajištěné v rámci firmy).
    Chtěl jsem se zeptat, jestli jsem schopnej dát něco s +- vším potřebným hlavně pro produktové foto, jestliže mám omezený rozpočet 30-40 tisíc kč?

Pokud ano, byli byste ochotní mi případně poradit co pořídít? Fotoaparát jsem počítal nejspíš Nikon D7100/7000. Je mi jasné, že toho bude potřeba hodně, já sám ani nevím od jakého konce začít :D

Předem díky! :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ASACHI: stejný sklo, stejný téma - tu 90 klidně doporučim taky (mam jí na svém D200)

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ASACHI: Mohly by to byt hezky fotky... kdyby to nebyla svatba.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: ja si nakonec koupil za dvojku mezikrouzky, prece jen tahat dalsi sklo v brasne....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT:
    KOC256:

Ty fotky jsou mirene na nevesty a zeny, ktere maji rady svatebni "detaily", tam to ma fakt pomerne uspech (hlavne ta co se vam nelibi).

Jinak jo, mohlo to byt vice zacloneny. Je to jedna z prvnich co jsme fotili tim objektivem a co mi prisla pod ruku ... ted clonime. Dokonce uz se moje zena prestala bat vetsich F :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KOC256: přitom by to mohla bejt krásná fotka, kdyby to bylo více zaclonění... škoda IMO
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVIEM: Nevim co máš za aparát, pokud s ostřící osičkou, tak já s D80 a pak s D7000 často chodil s kombem 1.8/35mm DX (tu máš) a pak 2.8/20mm AF D, na DX foťáku je to po přepočtu 30mm, což je jako kombo k 52mm ideální IMHO. Po přestupu na FX je to pěkná dvacka na street a koncerty. Záměrně nepíšu na krajiny, protože protisvětlo a kraje, nejsou nejsilnější stránkou tohoto objektivu. Na bazaru za 8tis. i méně.

ilustrační foto
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REPLIKANT:
    nejsem profík ale ten "1.png" mi přijde už moc...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Promiň trochu rejpavou, ale tobě se ty fotky, resp. ta extrémně malá hloubka, skoro nic ostrýho jako líbí? Takhle se to fotí? To je chyba ne? Zkus trochu zaclonit, třeba ten prstýnek bude i vidět... Nebo to jsem sám, komu to přijde už moc?
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Zdravim, potreboval by som vase nazory (dakujem ochotnym). Naviac mnou pouzivane sklo je Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX, kde vzhladom cena / vykon je velmi pekna kresba, farby, bokeh, ostrenie... Na moje pouzivanie absolutne staci (aj ked casto fotim zle svetelne podmienky, zisla by sa vyssia svetelnost, ale tam uz su to nasobky ceny tohto objektivu). Ale co mi vadi je, ze 35 mm dx resp cca 50 mm ohnisko na fullframe mi maximalne vyhovuje, ale chyba mi casto sirsi zaber (ked nemam kam cuvat, pripadne interier). Tak by som chcel poradit, nieco podobnej kvality, ale nie s pevnym ohniskom, ale nieco pohyblive, male, skladne, vystupu a svetelnosti podobne, v cene kedy by som spominany objektiv predal a priplatil... Existuje nieco take? Alebo je to nonsens, za tak malo penazi. Dakujem

btw vyuzitie na kazdodennu fotografiu, mat vzdy skladny fotoaparat pri sebe, moentalne pouzivam d90 + spominany objektiv, allday allnight
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK:

Takhle foti:
    TAMRON 90 mm f/2,8 SP Di Macro VC USD pro Nikon | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/tamron-9028-di-macro-vc-usd-pro-nikon/

Nerikam, ze to je nejlepsi objektiv ... jen ho mame a fotime s nim prstynky, tak at mas porovnani.
    Ja ho puvodne kupoval pouze a jen na tento ucel a za ty penize si myslim, ze sluzbu plni dobre.

PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: jestli je prioritou bokeh, tak z meho subjektivniho vnimani bokehu ma suverene nejlepsi bokeh Nikkor 105 VR micro G.

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Potkalo me neco co jsem doufal ze me nepotka, ale budu potrebovat fotit nejake makro :) Co je nejlepsi varianta cena/vykon? jde mi primarne o pekny/zajimavy bokeh, aby to nebyly takove ty rozplizle skvrny co mi delaji treba predsadkove cocky (ty timto zavrhuji), tzn. bud nejake cenove prijatelne sklo, nebo mezikoruzky, nebo flipnout objektiv? Nepotrebuju zas fotit na atomarni urovni, ale proste nejaka orosena trava, mozna nakej kvet a tak podobne (+ nejaky prstynky svatebni obcas).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROMANICAK: Vymenit zenu je jednoduzsi, nez znacku fotaku ci objektiv ;)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ASACHI:
    "Moje draha zena nyni pouziva pevna skla, coz nas oba neuveritelne prudi a musi z domu" Hele a neni to od tebe trosku drsny, pred materskou vyhazovat zenu z domu? Jen kvuli tomu co pouziva za zkla?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Hm..stejne mi to moc smysl nedava;) (loni jsem cast svateb odfotil 17-35 + 50mm a cast v podstate jen 35mm) ale tak kazdej nastesti foti jinak;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Ja jsem asi nerekl to hlavni, fotime svatby ve dvou s manzelkou (tedy me by zustala D800 a ona dostala D750 .. pristi rok budu fotit nejspise sam-materska) ...
    A 24-70 @ F2.8 povazuju za objektiv, kterym jsem schopny odfotit celou svatbu.

Moje draha zena nyni pouziva pevna skla, coz nas oba neuveritelne prudi a musi z domu = cilem je mit pro kazdeho jeden.

Cilovy stav je nechat si
    70-200 @ F2.8
    90 macro @ F2.8
    50 @ F1.4 (ciste backup objektiv)
    + 2x 24-70 @ F2.8

jina logika v tom mit 2x stejny objektiv neni :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam