• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    FATBOZZ: Tohle rozhodně není na reklamaci, fotil jsi intenzivní protisvětlo (né, že né) a vlastně by mě překvapilo kdyby tam něco takového v tomto případě nevyběhlo (fotka je postprodukčně upravená viď?) a jedná se pořád o nejvíc low-end objektiv, kterej je za tu cenu pořád hodně slušnej, pokuď ti vadí tyhle srandy, nakupuj 1,4/35mm NIKKOR s Nano Crystal Coating (NCC vrstvy). V servisu by se ti akorát vysmáli :)
    RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    ROZI: já se tím dokonce bavím a cilene si fotky prznim....
    AILAS
    AILAS --- ---
    FATBOZZ: V lightroom nebo darktable to docela rychle odstraníš.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    FATBOZZ: moj laicky nazor je, ze to bude hoodne specificky uhol dopadu svetla. ked fotis ine sceny, robi to tiez? vies takto ''pokazenu'' snimku odfotit naschval? ak by si bol z blizkosti hranic SR/CR kludne mozme porovnat tvoj a moj objektiv ;)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ROZI: Je to mozne, prave jsem se prisel poradit s odborniky abych ho neposilal hned na reklamaci. Nicmene mam jeste 18-200 a na to kratky ohnisko jsem takovyhle osklivosti nikdy nepozoroval. Stale jsem na vazkach :/
    ROZI
    ROZI --- ---
    FATBOZZ: Taky mám 35mm f/1.8G AF-S DX. Ničeho takovýho jsme si nikdy nevšiml. Ale snad každej objektiv timůže něco takovýhodle "vykouzlit" když fotíš do světla ne? :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MENTOL_: Svetlo je dost intenzivni, ale treba tady na tadytehle ho moc neni. Ale kdyz tam ten flek vidim, na pekny fotce, tak to zamrzi. Na tehle fotce zrovna moc intenzivni svetlo nebylo, male plaminky
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FATBOZZ: takhle zelenej odraz si bez UV vybavuju spis na 14-24/24-70/2.8, na 35/1.8 to neni myslim uplne bezny, ale neni to vylouceny, zalezi asi dost i na intenzite/typu toho svetla co fotis
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MENTOL_: Je to bez jakyhokoliv filtru, jen objektiv
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FATBOZZ: slunecni clona zabranuje vstupu svetla do objektivu mimo zaber co fotis, coz neni tento pripad. Nemas tam nasazeny nejaky UV "ochranny" filtr?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    AILAS: Ano
    AILAS
    AILAS --- ---
    FATBOZZ: Myslíš sluneční clonu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Ahoj, pořídil jsem Nikon 35mm f/1.8G AF-S DX je nasazený na D90. Dělají se mi na něm takovéhle nepěkné odrazy i s clonou. Je to protože je krátký, nebo je to na reklamaci ?

MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MELOUN: pouzival jsem to s D750 pred podpodou v LR (prepis na D5300) - ve slozce s RAWy je potreba mit exiftool.exe ( http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/ ) a prikazovy soubor (.cmd) s obsahem:

exiftool ./*.nef -overwrite_original -Model="NIKON D5500"
    pause

s kazdou dalsi varkou fotek staci oba soubory presunout do dalsiho adresare a pustit. Doporucuju si zalohovat puvodni RAWy, ale nikdy jsem nenarazil na problem.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Někdo zkušenost s d7200 a lightroom 5 (případně 6)?
    Co jsem četl tak u LR5 při importu RAW je potřeba přepsat v exifu foťák na d5500 a konvertovat na DNG.
    AILAS
    AILAS --- ---
    REPLIKANT: Co to má společného s technickou specifikací témeř stejných modelů D5300 a D5500?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NEVIEM: pokud ti jde primarne o obrazovou kvalitu, tak ano, ma. S D90 jsem toho nafotil mraky, ted mam jako druhej fotak D3200 a je obrazove lepsi. Zejmena ten dynamicky rozsah je obdivuhodny, pokud umis zpracovavat RAW.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVIEM:
    HUGGI:

Cituji ID NEVIEM: "Jedna sa mi cisto o fotografiu a hlavne o informacie v podobe farieb, dynamicky rozsah..."

Chápu Huggiho, ale otázka je tu zcela jasná, tak proč neodpovědět přesně, a to je, další nejlepší (a nejlevnější) je D5100, pak ty další.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: D5100 je sice lepsi obrazove ale ne treba AF, proto jsem psal spis od D5200 vejs kde tech rozdilu je mnohem vic
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AILAS: Jak dlouho jsi s obouma foťákama fotil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam