• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK: u velkych ISO bych to chapal... ale u ISO 220? Ani jsem to netahal ze stinu, kde by se to mohlo projevit...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: na dpreview.com o tom je taky hodne diskuze.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRYGLIK: to je při 100% zvětšení?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    KOC256: :) vypada to tak, co? Ale neni :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRYGLIK:
    neni to tisknute na inkoustovce a foceny ten tisk jo? ;-)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MAJA: myslim ty vertikalni rovnomerne prouzky, sou videt nejvic na obloze...
    MAJA
    MAJA --- ---
    KRYGLIK: Není to jen tetelení teplého vzduchu ?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Tusite nekdo kde se mohl vzit ten (pattern?) noise na teto fotce?

Nikon D700, ISO 220, RAW 14 bit. Zkousel jsem i ruzne RAW konvertory, vsude stejne.

RUSSIANBLUE
    RUSSIANBLUE --- ---
    BUSH13: to me pripomelo moje servisacka leta. Do jednoho reklamacniho protokolu jsem napsal "pissing by cat" a neopravoval. Osobne jsem takovy opravy(prochcany,prosrany, krev atd) odmital...

Servisni zasah bych provedl rozebranim na prvocinitale a vymachani v IPA nebo v Decotronu.
    Otazka je kolik by to stalo...

Jinak na Tvem miste bych nechal přístroj několik dní vyschnout - je vysoká pravděpodobnost, ze bude fungovat...a pouzival jej dal. S tím, že se může kdykoliv projevit oxidace a umrit....Je to spotrebni elektronika od slova spotrebovavat....
    PEJR
    PEJR --- ---
    BUSH13: pripadne jestli chces bejt hip, tak se na to vybodni a aspon budes mit takovej ten skvelej pocit "jeee, ono to vyslo" i v dnesni digitalni ere
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BUSH13: rada s ryzi ok + vyndat baterku a nezapinat! Kolik bude stat oprava zalezi co vsechno se stalo..nejde nijak predem odhadnout..
    BUSH13
    BUSH13 --- ---
    Zdravím!
    Stala se mi taková nepříjemná věc bohužel v době, kdy má autorizovaný servis zavřeno a já nechci pokoušet nevyzkoušené neautorizované servisy. Pravděpodobně se mi naše nové malé kotě vyčuralo na zrcadlovku Nikon D3300 - zdá se, že fotí normálně, ovšem displej je mrtvý. Předpokládám, že se malý kus tekutiny dostal srkze boční porty dovnitř a něco spáchal. Jsem z toho dost špatný a nevím, co mám dělat a jak odhadovat možnost opravy. Ze tří "fotografických zdrojů" se mi dostalo rady nechat odpočinout v rýži, že se vsákne vlhkost a třeba minimalizuje škody. Pak utíkat do servisu.

Je to kuriozní věc a moje chyba, přesto se zeptám, zdali by někdo neměl ještě nějakou radu nebo netušil, jaká by mohla být cena opravy, je-li vůbec možná (jsem v tomhle naprostý laik) - předem díky...
    CROSS
    CROSS --- ---
    Koukám na approved memory cards pro Nikon D600 a nevidim 128GB karty. Zkoušel jste někdo 128GB SDXC v D600, nebo je nějaký důvod, proč by neměla fungovat?

(Ptám se, než ji koupim - primární použití pro tu kartu mám jiný, ale to nepotrvá věčně, tak že bych ji pak frknul do foťáku.)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Už to někdo testoval ze zde přítomných?
    ZY OPTICS Mitakon 85 mm f/1,2 Speedmaster pro Nikon
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Nekdy opravdu pobavis, prej "kazdy nikon fotak", to neni zjevne pravda.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    me treba ostrila onehda d800 na body napravo do stredu lehce mimo, coz mi prislo dost zvlastni, ale v servisu v megaci (nejdriv sem byl teda v 3k foto, tam se mi blbec vysmal, ze nic nevim) dle vyr. cisla rekli ze se tam tahle vec muze dit a zarucne opravili....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Docela by me zajimalo, jestli to autorizovany servis ladi take touto "hardwarovou" cestou, nebo se to ladi pouze cestou elektronickou:

My Photography
    http://leongoodman.tripod.com/d70focuspart3.html
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: kazdy fakt ne. A i kdyby AF fine tune D5300 mel, tak to nema smysl ladit, tady je evidentne vypindanej komplet AF, kdyz to lita se vsema sklama prakticky o stejny kus mimo ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam