• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKALARIAK: Ja slysel z prvni ruky, ze klidne i mesic. Ale kdyz to je takhle dlouho, tak ti pujci nahradu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mate nekdo zksuenosti, jak trvaj zarucni/nezarucni opravy v tom nikonim servisu, pripadne jestli se to da nejak s nima flexibilne domluvit?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Díky za info!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Objektiv nemám, ale mockrát jsem sním fotil. Jak píšou kluci níže. Kvůli ostrosti na F1.4 bych si ho nekupoval (ostatně vlastně ani žádný jiný...), jeho hlavní vlastností je bokeh, pokud jsi ochoten zaplatit, tak získáš unikátní fotky. Je to kontroverzní sklo, tak půlka lidí co si ho pořídila si ho nemůžou vynachválit (svatební fotografové, fashion, glamour..), druhá půlka mu nemůže přijít na chuť (skupina, která chce maximální ostrost a rychlost ostření za nejnižší cenu, doporučuji spíše 1.4/50 G).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    "ja som kupil nedavno v prolaika.sk na kamennej predajni sigmu 35/1,4 ART, najskôr sa mi zdalo, ze ostri uplne super, az tu na fore mi chalani po par ukazkach napisali, ze tam mam front focus, tak som kupil USB dock a tu sigmu si nastavil a ide ok.
    druha vec, ze som dal do servisu drahy Nikon D750 s este drahsim Nikkor 58/1,4G (za 1550euro) do servisu, lebo mi ostril na rozne vzdialenosti inak.
    tak som sa ani nestihol "vytešovať" z novej sigmy. tak nie si sam, co riesi presnost AF."
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PAVELDUFEK: ne, 58mm je mekci.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    REPLIKANT: Máš ho? Na F1.4 předpokládám bude jako Nikon 50mm f1.4 G.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...on ten bokeh je to jedine, v cem ten objektiv exceluje. A bohuzel si za tu vlastnost nechava velmi nehorazne zaplatit. Drazsi uz je jen Otus, ktery ma bokeh nemene skvely, avsak ten je zaroven i na plnou diru luxusne ostry v cele plose a s minimalni aberaci, takze z nej lze vyzdimat paradni 3D efekt, to u toho Nikkoru nehrozi.

Jinak jeden uzivatel na superforu popisoval velke trable s presnosti ostreni v kombinaci s D750.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    REPLIKANT: mam ho spis zafixovany z ruznejch recenzi jako ne nijak oslnivej za ty penize, zejmena s prihlednutim k Sigme 50mm (opticky, tomu ostreni uz nejak neverim po letech) a hlavne kdyz treba Nikon 35/1.8 + 85/1.8 + 50/1.8 vyjde dohromady o 10k min tak mi ta 58/1.4 prijde uplne jako nesmyslnej nakup..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Objektiv má parádní bokeh a na F2.5 a výše nekompromisní kresbu (na F5.6 i do úplnejsh krajů), ideální portréťák polo celek, postava, nebo dvoj portréty ala svatba. Na F1.4 žádný zázrak, ale ten bokeh za to IMHO stojí. Rychlost ostření průměrná, přesnost výtečná.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Ahoj, používáte někdo NIKON 58/1,4 G AF-S? Zkušeosti?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nedelate nekdo prosim do videa?
    Potreboval bych poradit co koupit ...

Potrebuju mit na DSLR pridelany 1 spodek (rychloupinaci desku) a chci abych to mohl cvakat na steady cam + monopod + tripod.

Jen co jsem koukal, tak tech desticek je asi milion typu a nerad bych napoprvy koupil neco blbyho :)

Zatim se mi jako nejvice rozumne jevi postavit to na tomdle:
    MANFROTTO 577 | Centrum FotoŠkoda
    https://www.fotoskoda.cz/manfrotto-577/

ale nenasel jsem k tomu moc dobre foto/video hlavy ... tak nevim
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    8BB76E1: to mi bohate staci, presne to jsem chtel videt. Dekuji ti.
    Jinak me prekvapuje, ze i pri f18 je stale slusna kresba, ocekaval bych pomerne mekky vysledek vlivem difrakce.
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PLAYER: no co se týče bodu 1, tak na to tomu rozumím příliš málo, abych mohl něco takového posoudit..
    a fotil jsem s ní jen na D5100 (16Mpix) tak ani nemám s čím porovnávat..

co se týče 2, úplně náhodou jsem se včera regnul na Flickru a nahodil tam pár fotek..
    a nějaké hvězdičky (na f18) mám tady: https://www.flickr.com/photos/136143624@N08/21080614700/in/album-72157656054310714/

případně za dva týdny můžu cokoliv otestovat..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    8BB76E1: ja dotaz napisu tady, kdyby to treba nekoho tez zajimalo. Velice by me zajimaly dve veci:
    1. jak to sklo zvladna dnesni rozliseni (24Mpix)
    2. jake to dela hvezdicky napr. u poulicniho osvetleni pri f8-11.

U rozliseni predpokladam, ze navzdory stari, to nebude o moc horsi jak nejnovejsi setaky typu 18-105. V pripade druhem jsem se snazil googlit, ale bez uspechu. Tak pokud bys mel prosim nejakou fotku, kde by se hvezdickovy jev vyskytoval, byl bych ti vdecny. Setak 18-55 dela hvezdicky strasny...
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    PLAYER: ano.. ale momentálně ho nemám v cz..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Je tu prosim nejaky majitel Nikkoru 18-70?
    PEJR
    PEJR --- ---
    PYRO: ne
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PYRO: Jednoduche pravidlo, vsechny co maji horni stavovy displej maji ostrici motorek af.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam