• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HIPISIK: vubec bych se toho nebal. Co te zacne omezovat, bude sklo. .
    LEADA evidentne nevi, o cem pise. Jak pise HUGGI, nizsi rada neni osekana v necem dulezitym. Novejsi fotak [i v nizsi rade] znamena novejsi cip a tedy lepsi vystup. Co ti by ti chvili "chybelo" je bracketing a podobny vyifikundace, ale to to chvili clovek objevi, je z toho nadsenej a pak to prejde, stejne to ve finale vsechno resi foceni do rawu.
    Tim nerikam, ze by drazsi fotak nebyl lepsi, ale ma cenu jej kupovat az kdyz si budes jisty, ze ti neco opravdu chybi a ze te to fakt brzdi. A nebo si to koupit jako drahou hracku :)
    Osobne pokud neplanujes FF fotak, coz by se ti se sklama dost prodrazilo, tak bych premyslel nad necim pevnym [asi 30/35] a pokdu nejakej univerzalni zoom, tak 16-85 VR je super sklo - na DX ostry jako britva, s VRkem udrzis, obzvlaste na sirokym konci i dlouhy casy z ruky. Neni moc rychlej ani svetelnej [to resi to pevny sklo].
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    HIPISIK: asi se přidám k ostatním s tím, že tělo dobré, ale tenhle set objektivu za to nestoji. (nejen kvalitou, ale treba i ovladanim maji dost nevyhod- nemaji moznost rucne doostrit bez vypnuti AF a jejich predni clen se otaci, coz zase dela problem např. s CPL filtrem, navic je kdyz tak muzes koupit prakticky nepouzite velmi levne z druhe ruky.. jinymi slovy, jsou dobre, ale spokojen s nimi muzes byt jen kdyz nezkusis nic jineho) doporucil bych skvelou a levnou 35mm/1,8 (cca 4K), coz je zajimava vyzva mit jen jedno pevne sklo a ta svetelnost ti da trochu jiny rozměr mozností práce s ostrosti... a casem zjistits jake sklo bys jeste potreboval dal.. Kdyby to mel byt zoom, nabizi se taky kolem 4,5K ta 18-105, nebo pak postupne drazsí 18-140 a 18-200... nebo opticky lepsi 16-85...
    SOFIC22
    SOFIC22 --- ---
    HIPISIK: Bych řekl, že 5200 je do začátku dobrá volba.
    Camera Database - DxOMark
    http://www.dxomark.com/cameras#hideAdvancedOptions=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo
    Třeba zde je v testech je umístěna již před Canonem 1Dx nebo Nikonem D3s, což jsou profi stroje :)

Investicemi bych se zaměřil spíše do kvalitnějších objektivů, jak již tady někdo psal...
    LEADA
    LEADA --- ---
    HIPISIK: z vlastní zkušenosti - vykašli se na to. Pokud máš o focení zájem, tenhle foťák ti za půl roku/rok nebude stačit. Btw. teď prodávám zde na bazaru D7100, za myslím si slušné peníze, zkus se na to podívat...

jo a pokud trváš na té D5200, kašli na setový objektiv a kup si radši pevnou 35 nebo 50 mm, pro začátek...
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    ahoj. zacinam. chtel bych zrcadlovku okolo 15K. zatím jsem našel tuto https://www.alza.cz/...n-d5200-objektivy-18-55-af-s-dx-55-200-af-s-d2267577.htm?catid=18843300#popis
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Nevim o co ti jde. Aha, mozna se te dotlo ze sem ti neco v dobre vire rekl k fotce v jinem klubu a ty jsi to akorat spatne pochopil a ted me tady z neceho obvinujes, nerozumim ti. Prijd me nekdy navstivit na prezentaci nikon rad si stebou popovidam, na tohle tady ale nemam naladu, nashle.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: lhani ti fakt nejde, mel by ses na to uz vysrat a zacit hrat narovinu.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Aktový workshop v Megapixelu (pár report cvaků)
    Nikon-WS-Megapixel-Akt-Naked-10
    Nikon-WS-Megapixel-Akt-Naked-15

Celé album v plném rozlišení: https://www.flickr.com/photos/replikantcz/albums/72157660193481482

Ps.: Foceno Nikon D4s Nikkor 24mm F1.8 G a Nikkor 58mm F1.4
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Vkladal jsem to v rychlosti, a nahral ve spatnym ulozeni, puvodni odkazy na fotky nefungovaly, neboj napravim!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Replikant vlozi serii fotek, pak prispevek upravi a zustane jen jedna a ted uz to smazal uplne. Proc to teda vubec vkladas, clovicku nestastna?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Jako ze nekdo v dnesni dobe nezvladne oznacit radek a pod pravym tlacitkem vybrat "otevrit odkaz"? :)
    Opravit to nejde, yt z toho dela odkazy sam.
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    PLAYER: Sledujte mě na facebooku mě pobavilo :) https://www.facebook.com/petrlu
    Trochu to pouprav
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nikkor 24mm /f1.8G FULL REVIEW [CZ] + HiRes samples
    https://www.youtube.com/watch?v=VMZvM1jU-0M
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    24/1.8G @ f1.8:
    LEADA
    LEADA --- ---
    Takže inzerát přidán
    https://www.nyx.cz/index.php?l=market;l2=4;id=152344
    Kdyžtak se ptejte :) Důvod prodeje je upgrade na fullframe...
    LEADA
    LEADA --- ---
    REPLIKANT: super, díky, dám :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LEADA: Dej to na Tržište s regulérnim infem, co přesně, v jakém stavu, kolik nacvakáno a za kolik. Budu sdílet s přáteli. Stímto infem mě leda tak někdo pošle do háje...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LEADA: já myslim že by se tu tací naši, co třeba víc informací? :)
    LEADA
    LEADA --- ---
    Neměl by někdo zájem koupit 1 rok starý Nikon 7100?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PAVELDUFEK: ta dvacetosmicka ma ostry kraje uz pri zacloneni o 1-2EV, ta dvacetctyrka az na f11 :( Na druhou stranu ta 24 je krasne ostra uz na 1.8, bohuzel teda jen kolem stredu zaberu. Jo a u te 24 se mi zda, ze ma horsi protiodleskove vlastnosti, ze to dela takove ty male odlesky kolem hvezd:
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EX_ESKADR: Zkus servis Nikon ;)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    PLAYER: Díky! Já o té 24 přemýšlel z důvodu úhlu záběru. Ale jestli je to měkké na f8, tak to nechci. Doufal jsem v lepší výsledky.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PAVELDUFEK: hele, z prvnich cvaku mam zatim takove rozporuplne pocity. Za vlastni 28mm bych to zrejme nevymenil a nemyslim tim zorny uhel, ale pomene mekke kraje obrazu i na f8 :(
    Konstrukce je trochu lepsi, ma o chlup rychlejsi ostreni (kratsi draha) a ostrici krouzek jde vic ztuha, coz je plus, u 28mm o to clovek lehce zavadi a hned to ma rozostreny.

Chystam videorecenzi vcetne fullres samplu, takze casem vlozim az bude vic dojmu z praxe.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    PLAYER: a jak to vypadá?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam