• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Ještě se zeptám. Nemáte někdo zkušenosti se sigmou 18-35mm/1,8? V diskuzich vsichni pisou jak je super, ale ze ma problemy s ostrenim?
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Díky za názor. Focení mám pro radost, peníze co za něj občas jsou nepokryjou takový nákup. Každopádně moc díky!
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: Nazor za me:

- pokud to mas na hobby foceni ... tak zustat u DX rady, anebo jit do D750
    - pokud to mas na profi foceni a dostavas za to penize zpatky ... prejit na D750 + objektiv ... rozdil oproti D7100 je u D750 fakt ze dramaticky v nizkem svetle.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Padesátka je, dvoustovka taky a ta sigma 105 taky, nicméně nejsou to široký objektivy pro FF. Plán byl koupit levnější D610 a kvalitnější širší objektiv pro FF s dobrou světelností. Tamron 24-70 2.8. Nicméně nevím jestli je to cesta. Jestli si spíš s D610 nepohorsim:/
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: a ty objektivy nize, pevna 50 a 70-200 nejsou na FF?
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Vyškrábu horko těžko, ale ano. Nicméně pouze se záklaďákem 24-85 nikon, což je světelně dost mizerná volba ne?
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    DOTCOM:

Nikorr
    16-85mm f/3,5-5,6
    50mm 1,8
    35mm 1,8

Sigma 105mm/2,8
    Sigma 70-200 2,8 APO

Samyang 8mm/3,5
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: nevyskrabnes nekde penize na D750? :)
    Tam by byl rozdil opravdu dramaticky ...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    DIRTFOTO: imho dost zalezi jaky mas k dispozici skla...
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Ahoj všem, prosim Nikoňáky o radu. Má smysl přecházet z D7100 na D610? Je tam takový posun? Fotím hlavně reportáže, koncerty a situace ve špatných světelných podmínkách. U FF všichni mluví o lepší práci s hloubkou ostrosti a vyšší využitelnosti ISO. Má však smysl jít do nejnižšího modelu FF z "nejvyššího (nepocitam d7200, která je prakticky stejná)" z DX?

Díky za radu
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Ok, jsi asi 1 procento ze vsech v teto diskuzi, tak pro tebe ty vyhody asi nejsou ;)
    CROSS
    CROSS --- ---
    REPLIKANT: vzhledem k tomu, že trvale žiju mimo ČR, to pro mě fakt žádný výhody nemá :-]
    Jinak švýcarský importér dává 3 roky záruku, ale ještě jsem teda žádnou neuplatňoval, naštěstí. Tak se na to vyspim a uvidim.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Tak nema asi cenu zminovat vyhody nakupu v CR... a ta cena takto dole IMHO nevydrzi.
    CROSS
    CROSS --- ---
    REPLIKANT: no právě jsem si dneska všimnul, že spadla pod moji psychologickou hranici 1500 CHF, dokonce pod 1400, tak jsem hodně nalomenej. To ani Foto Škoda nepřekoná (navíc se nezdržuju momentálně ve staré vlasti).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Podle me naopak je ted nejlevnejsi, konkretne telo D750 za 51 990,- ve Fotoskoda.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Je nějaký důvod nekupovat teď D750? Ve smyslu, chystá se nástupce, má to nějaký notorický problém (o kterém nevím) a pod.? V mém baťůžku by nahradila D600.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Pokud... Navic je to pomerne krkolomne reseni. Staci, ze tam jsou naprosto zbytecne dve info tlacitka, jeste k tomu pridat zbytecne dve mode tlacitka? Meh....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Pokud pujde tlacitko Nahravani videosekvenci naprogramovat na Mode, problem vyresen.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GOZER1: Ano ttl, prvni zablesky jsou jeste pred expozici, na zaberu nebudou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam