• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    GOZER1: Ano ttl, prvni zablesky jsou jeste pred expozici, na zaberu nebudou
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    GOZER1: to prvni je merici predblesk. Zbavis se toho pouze manualnim rezimem blesku.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: pokud to je fakt D5 tak to tlacitko MODE si myslim ze bude pro 1/2 lidi co si to chteli koupit duvod, proc si to nekoupi ...
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Dotaz: Nastavim blesk na D7100 na Rear curtain sync (držim tlačítko blesku a natočim "REAR"). Očekával bych, že integrovanej blesk bleskne pouze na konci expozice, ale blejská mi na začátku i na konci. Nevíte co je ten počáteční blesk? Nějaký TTL? Dík za help jak se toho zbavit.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    PLAYER: U Nikonu standardní přístup k zákazníkovi - s každým novým modelem přeházet tlačítka. Známej má D7000 a D7100 a prohodili mu + a -, tak je z toho docela na prášky, když někam bere obě těla...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ne ze bych si D5 planoval koupit, ale proc uz zase zmena ovladacich prvku??? Jima me podezreni, ze vedeni Nikonu se sklada z vetsi casti z zenskeho nefotografujiciho pohlavi... ^^

GEGI
    GEGI --- ---
    Zdravím, mám dotaz, ráda bych své matce koupila foťák, nikon jsem kdysi měla a byl ok, takže bych klidně šla touhle cestou. Jde mi o jednoduchý digitál, máma není žádná technicky nadšená osoba, ale fotí často, různé svoje akce atd a má teď nějaký šunt, který špatně ostří a vůbec. Dali byste mi nějaký tip? Vůbec se v tomto nevyznám, díky.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KRYGLIK: nikdy jsem nepouzil, nevim tedy jak presne to funguje, ale jestli to treba chces aby pri importu automaticky priradil nekakou uroven noise reduction, tak to bych urcite nepouzival, NR je jedna z veci, co vyrazne zpomali develop upravy a je vyhodnejsi je pak aplikovat hromadne po upravach treba ve 3 krocich prave podle iso filtru (plati i pro ostreni a chrom.aberaci). Pri upravach si pak jeste specielne oznacuji konkretni foto, u ktereho vidim, ze bude potrebovat treba vic nez lumi 15, vyfiltruju a nakopiruju pak v poslednim kroku)
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    REPLIKANT: nj, taky mam ten pocit... Je to skoda, v Lightroomu lze pro kazde ISO nastavit nejake vychozi hodnoty, coz je supr. Holt se to bude tvorit casem az se ty fotky nasbiraji :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KRYGLIK: Ok chápu. To bohužel nejde.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    REPLIKANT: no to bohuzel nestaci, jak treba nastavis ISO 110? nebo 45614?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KRYGLIK: Ano, v menu uzivatelskeho nastaveni je moznost nastavit Krok citlivosti 1/3 a 1/2 EV, ISO AUTO nastavuje z obou moznosti.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    Netusite prosim jak nafotit fotku pro kazde mozne ISO ktere fotak poskytuje? Vcetne tech z auto-ISO... Internety nejak mlci...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    hm. & na D400 se zase vyflakli :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nikon oficialne ohlásil vývoj Nikon D5 :) (a WT-6 a SB5000)
    Tisk - Tisk | Nikon Europe B.V.
    http://www.nikon.cz/...gable_content/data/news/BV-PR-WWA1511-nikon-d5-development&Category=&Section=
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Dával jsem minulej tejden objektiv do toho nikoního servisu a když jsem se ted informoval proč se pořád nic neděje, tak prý jen na nacenění opravi si dávají tak 2-3 týdny, nevím teda jakou máte zkušenost, ale přijde mi to dost šílný, orpoti AWH kde nebyl porblém po dohodě mít komplet hotova za 2-3 dny a to i bez expres příplatku....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MELOUN: Nikon 85/1.8G je jeden z nejpovedenejsich levnejsich objektivu od Nikonu, navic k ty cene po 50/1.8G nejlevnejsi, na portrety nemuzes pokazit, byt na D7200 je to uz malinko delsi, zalezi co je pro tebe konkretne "portret", ale urcite vyzkousej nekde.
    Ohledne 2.8 zoomu - ten Tamron 24-70/2.8 mi prijde ohniskove trochu nesikovnej na DX, je urcenej na FX a je i pomerne drahej kolem 27k, spis bych zvazil klasiku na DX Tamron 17-50/2.8 za 10k nebo Sigma totez. Jak jsem psal, jinej zakladak z 3.5-5.6 bych asi nebral, skok z 18-105 neni tak markantni a kdyz si ho nechas, tak ho mas k dispozici treba na dovolenky, nekdy lepsi nez se ho za 3-4tis zbavit.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    MENTOL_: Právě zvažuju, že bych si něco pořídil
    zatím mám D7200 + 18-105mm + 35mm/1.8

1/ nahradit 18-105mm něčím lepším, buď zmíněnej 16-85mm nebo Tamron 24-70mm/2.8, ten vypadá velmi slušně
    2/ anebo doplnit sestavu o pevný sklo 85mm/1.8

Fotím všechno možný, lehce asi převažujou asi lidi a "portréty".

Nemáte někdo tu 85/1.8 ?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    LUBOB: je to takovy "jednooky mezi slepyma" - 16-85 je o neco lepsi nez ostatni kity, ale porad se pohybujem v kategorii zakladaku, kde to nema smysl tolik resit a na f/8 je vsechno vicemene stejny, rozhoduje spis komu se jak hodi jaky rozsah a nema moc smysl tam investovat vetsi penize za f/3.5-5.6, radeji pridat na nejaky sirokac a/nebo pevny sklo typu 35/50/85/makro podle potreby.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    LUBOB: 16-85 je vyrazne lepsi nez vsechny ty 18-70/108/135/200
    trochu lepsi optika je a ostrost je mozna jen drobna porovnavaci vyhoda, ovsem rozdil jestli jsou fotky dostatecne ostry nebo nejsou je vyhoda takova jestli je vysledek pouzitelnej nebo neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam