• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SYKES
    SYKES --- ---
    REPLIKANT: D500 - nádherný stroj, cena příšerná. Kdy si ho bude moci člověk přijít osahat? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    předpokládané ceny nových produktů:

Nikon D500 – 2 349 € / 64 389 Kč
    Nikon D5 – 7 049 € / 193 189 Kč
    SB-5000 – 669 € / 18 199 Kč
    AF-P DX NIKKOR 18–55 mm f/3,5–5,6G VR – 259 € / 6 969 Kč
    AF-P DX NIKKOR 18–55 mm f/3,5–5,6G – 199 € / 5 449 Kč
    EGGH
    EGGH --- ---
    Blahopřání Nikoňákům k D500 a D5, podle specifikací to vypadá na pěkné foťáky.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    PLAYER: Muzu potvrdit - tu sigmu pouzivam na d7000 a je to blby, casto bezduvodne zaostri na nekonecno. Skoda protoze jinak je fakt super
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DIRTFOTO: na koncerty a jine temnejsi foceni uzijes i 35/1.8DX v klidu na FX. Ten skok na D610/750 je z D7100 opravdu velky a dle meho se 20% navic za D750 oproti D610 vyplati, ale to je vec nazoru.
    Tokina 11-20/2,8 je super, ale je to pak dalsi zahrabavani se v DX s nic moc telem dnes uz. Na ten fullframe pak vychazi asi nejsnesitelneji cenove a svetelne Tokina 16-28/2.8 jako sirokac + kousek zakladaku. Nejlip celkove pak asi i diky rozsahu a stabilizaci vyjde Tamron 15-30/2.8, ale je hned 2x drazsi nez ta Tokina. Nevim jak to maji ostatni, ale klasickej "lidi na vecirku" 24-70/2.8 vyuzivam nejmin, kdyby ten muj 14-24 mel az 28 tak jeste mene, na koncerty uplne nechavam doma kdyz nejde o halu a malo casu zkraje, kde je svetlo a rychlost a variabilita priorita nez te odvedou pryc.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: já po roce používání 50/1.8G pokukuju po něčem lepším, nějak mi tam něco v obraze pořád chybí, na D800 jí v podstatě nějak podvědomě skoro nepoužívám. Váha té sigmy mě ale docela odrazuje.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    SIMCIIQ: Za sebe můžu doporučit Jirku Chomáta. Pro začátečníka i pokročilého super: http://www.fotoseminar.cz/
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Pokukuju právě o světelných objektivech pro reportážní focení. Sigma tedy asi ne e. Druhý adept Tokina 11-20mm/2.8
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DIRTFOTO: Mam s ni zkusenost na D7000, vicemene to co pise Palyer- je to super ostre sklo, ale neokonzistentne ostri.. i kdyz nekonzistentne ostri D7000 asi obecne. Nicmene stejne to bylo mnou nejcasteji pouzivane sklo ten posledni rok co ji mam, kresli krasne. btw. mam ji na prodej, i s dockem- presel jsem na FF.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: me ta geckova padesatka prijde slusna a fotims ni, ale ta sigma je samozrejme top, nicmene je asi tak 4x drazsi, velka, tezka a Art znamena pomaly ostreni....
    EGGH
    EGGH --- ---
    DIRTFOTO: Já zas nechápu, proč jej neudělali na celý rozsah až do nekonečna. Jde s ním justovat objektiv jen do určité vzdálenosti. Problém je ale v tom, že obj. od Sigmy se chovají jinak na jiné vzdálenosti, např. do 5 m ostří spolehlivě, nad 10 m už ne.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Zdravím, dostala jsem k vánocům Nikon D3300, vzhledem k tomu, že jsem začátečník, chtěla bych se zeptat, jestli byste mi tu neporadili nějaký smysluplný kurz v Pze. Díky
    MAJA
    MAJA --- ---
    Měl tu někdo možnost porovnat Nikkor 50/1.8G vs. Sigma 50/1.4 art ?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Po opticke strance je to sklo uzasny, sam jsem cumel, jak to pekne kresli az do rohu pri 1.8. V podstate to jsou tri pevny skla v jednom (18/1.8, 24/1.8, 35/1.8) s lepsi optikou, nez maji samotna pevna geckova skla od Nikonu :) Jedinou vytku jsem cetl na odolnost v protisvetle, ale to jsem nijak osobne nezkousel, tak nevim jak moc to "hori". Ale ten autofocus, to je prusvih, no :/
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    PLAYER: Diky za reakci. Nepochopil jsem proc udelali USB dock, do chvile nez jsem cetl ty komentare k ostreni. Libi se mi ta svetelnost, nicmene se bojim funkcnosti.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    D610 ma super vystup, citelne lepsi nez cokoliv z DX segmentu, ale ten AF modul u me duveru nema. Tam bude prave D750 mit navrch.
    Sigmu 18-35 mel kamarad na 7D, vyzkousel 4 kusy, vsechny mely naprosto nespolehlive ostreni. Jednou to zaostrilo spravne, pak trikrat ne, u te same situace. Jiny kamard, rovnez se 7D, ale pry problemy nema pote, co Sigmu naladil pres USB dock. Nedavno jsem ji zkousel osobne na 60D v kulturaku, pod umelym svetlem a byla to tak trochu loterie. Jendou no, pak zase ne... Na reportaz bych si s tim osobne netroufl.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Ještě se zeptám. Nemáte někdo zkušenosti se sigmou 18-35mm/1,8? V diskuzich vsichni pisou jak je super, ale ze ma problemy s ostrenim?
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Díky za názor. Focení mám pro radost, peníze co za něj občas jsou nepokryjou takový nákup. Každopádně moc díky!
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DIRTFOTO: Nazor za me:

- pokud to mas na hobby foceni ... tak zustat u DX rady, anebo jit do D750
    - pokud to mas na profi foceni a dostavas za to penize zpatky ... prejit na D750 + objektiv ... rozdil oproti D7100 je u D750 fakt ze dramaticky v nizkem svetle.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    ASACHI: Padesátka je, dvoustovka taky a ta sigma 105 taky, nicméně nejsou to široký objektivy pro FF. Plán byl koupit levnější D610 a kvalitnější širší objektiv pro FF s dobrou světelností. Tamron 24-70 2.8. Nicméně nevím jestli je to cesta. Jestli si spíš s D610 nepohorsim:/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam