• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    AMAROK: V AWH servisu provedli upgrade firmwaru mé Sigmy 1,4 50mm DX ED HSM a nyní funguje AutoFocus s D5300 jedna báseň. Předpokládám, že to samé bude platit i u D5500 a D3300.
    Technik zmínil, že mám v objektivu chip Panasonic. Existují ale i Sigmy s chipem Sanyo a u těch může být vše jinak. Prý opravdu záleží kus od kusu objektivu, tak jak píší lidi na zahraničních fórech.
    Měl jsem štěstí. Snad budete mít také.
    Cena práce 380 kč.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    AMAROK: já se obávám, že na opravě asi Nikon nepracuje. To je riziko jiných značek obejktivů jak original. Můj názor.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    AMAROK: Musim reagovat na svuj prispevek....
    Pokud chcete nadale pouzivat AutoFocus u objektivů Sigma, nesmite prejit na nove vydany firmware k Nikonu D3300, D5300 a D5500.
    Tento novy firmware (1.01) znefunkcni AF u nekterych Sigma objektivu - nenasel jsem kompletni seznam. Vim zatim o:
    Sigma 18-200 DC II OS HSM
    sigma 85 1.4
    Sigma 18-250 DC MACRO OS HSM AF
    (vlastnim Sigmu 50mm f/1,4 a nevim, jestli se ji chyba bude tykat:o( )
    Problem je, ze se nyni nejde vratit k tovarnimu firmwaru, ktery se neda nikde stahnout. Doufejme, ze Nikon nebo Sigma pracuje na opravnem fw.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: ja sem ted zacal trochu vic fotit s DSLR co sem si poridil D750 a po foceni s fuji je to co se tyka hledacku trochu opruz - na el. hledacku vidim jestli se pre/pod exponovanej, tady musim koukat na displej. Zaroven uz neni pravda ze el. hledacky musej bejt pomaly, to je ciste otazka zlepsujici se technologie.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Hele nesouhlasim..kdyz pomonu to ze fuji ma i pruhledovy hledacek a spoustu problemu s ostrenin/slozitym nastavenim stale si myslim ze muze na 100% nahradit dslr i v profesionalnim pouziti jakym se ja zabyvam.

Btw nepouzivam kontinualni ostreni..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: A teď by mě zajímalo proč dálkoměrný a nebo pixelatý zářící hledáček, oproti optickému skleňenému? Já sem po dni focení s GH4 měl bolavý oči a hlavu z toho jak to pořád do tebe pere ty fotony. Navíc je to pomalý... a to nemluvim jenom o Panákovi, momentálně všechny CSC mají viditelné zpoždění v hledáčku, když fotíš rychle zasebou a potřebuješ nastavovat a přeostřovat. Ostření je kapitola sama pro sebe, s přesností vyšší třídy DSLR nesrovnatelné, hlavně na pohyb..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Ano lepsi sum a dyn. rozsah. To jsou dve veci ktere se dnes jiz dost srovnavaji - respektive hranice konkretne u fuji se posunuje na uroven i pro moji potrebu naprosto dostacujici.

Hloubka ostrosti je dle meho docela precenena, nefotim pokud nemusim na uplne otevrenou clonu..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Tak zeptam se jinak. Co by jsi ovedl jako důvod, proč jsis kdysi kupoval fullframe a nezůstal na APS-C. Že by lepší odstup signál šum, měnší hloubka ostrosti?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    HUGGI: No taky řeším mirrorless, jestli ano/ne. A koukal jsem na Fuji a na Sony. Uvidíme.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Ne proc by mel;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Fuji uz ma fullframe?! :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PAVELDUFEK: pravděpodobně Fuji:)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    HUGGI: Mirrorless?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    CROSS: Pravdepodobne ano;)
    CROSS
    CROSS --- ---
    HUGGI: Přecházíš na jiný systém?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    V blízké době se chystám prodat něco z Nikon výbavy, zatím to nikde na webu není, ale bude to asi:
    D800, Nikon 24-70/2,8, Nikon 70-200/2,8 (pouzivany), Nikon 50/1,4G, Nikon 35/1,8G, Nikon 16/2,8, Kenko TC1,4, Blesky SB-700 (3x)

tak kdyby měl někdo zájem dejte vědět:) Nebude to hned, ale tak v rámci 1-2 měsíců..čím víc toho střelím najednou tím líp..
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    NEVIEM: Promin, nevidel jsem ho nikde.

Pro majitele D5300 dobra zprava. Po oficialnim firmware se pripravuje i velky hack. Viz forum:
    Nikon Hacker • View topic - I want to begin hacking the d5300
    https://nikonhacker.com/viewtopic.php?f=4&t=2644&p=18456&hilit=d5300#p18456
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    dokaze mi nekdo poradit prosim? ma d7000 mi na obou kartach sandisk ukazuje omezeny prostor (cca 190 fotek) at menim nastaveni kvality, menim mezi sebou sloty, formatuju ve fotaku i mimo nej. dokonce kdyz neco nafotim a smazu to, zustava tam mista jeste min....pocitac to vidi jako uplne prazdne s plnou kapacitou.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Nasel jsem eshop s free rozvozem po EU a cenami Nikon zrcadlovek o min. 2000 kc mene nez u nas:
    Advanced search :: Search results - eGlobal Central EU - Online Shopping Store with Low Price on All Latest and Branded Consumer Electronics and Gagdets
    https://www.eglobalcentral.eu/...pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=Nikon%20D
    - Dobre mit PayPall nebo ucet EUR kvuli (jedinemu) poplatku - za prevod penez do cizi meny.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    AMAROK: Neexistuje prosim Ta, nieco podobne, na uz trocha starsi N D90?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Kdo se neboji a rad by si vylepsil svoji Nikon zrcadlovku o uzitecne funkce, muze si online hacknout firmware.

Online Nikon Firmware patching tool:
    Nikon-Patch
    http://simeonpilgrim.com/nikon-patch/nikon-patch.html
    - pozor funguje jen pod IE (s kompatibilnim rezimem)

Video s navodem:
    Full Manual Video On Nikon D3100 & D5100 (ISO, SHUTTER, 64MB/S)| Hacked Firmware |
    https://www.youtube.com/watch?v=ylQqH6Kfyno

Ja jsem si takto udelal z D3100 temer D3200:
    - Max delka videa 17:28
    - Mozno pouzit neorigo baterii
    - Nastavovani expozice v LV modu jako u D3200 !!!
    - Max video bitrate az 65 mbps
    - Dalsi nepopsana vylepseni jako zhasinani displaye pri namacknuti, funkcni rolovani mezi fotkami atd.

Jinak vse funguje jak ma, bez problemu.
    --------------------------
    Omlouvam se predem, jestli se zde takovyhle prispevky nepecou. Kdyztak smazte.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: 15. je u nas na Malniku predvadecka s nejakym workshopem, nemas prosim te info, jestli F. Bartak priveze D5/D500?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam