• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Jen jeste doplnim, ze i kdyz kolegovi vcera prisla D7200, tak na nocni oblohu ji pouzivat nebude, protoze ta uz nema ten infra filtr samostatny, ale je spojeny jeste s nejakym dalsim.
    Taky u te D5100 prisel o piezoelektricke cisteni cipu - musel tento konektor natrvalo odpajet. I tak ale fotak nabral na cene, pry o dva litry.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Kolega v práci fotí s D5100 noční oblohu a aby fotak zachytil mlhoviny, musel odstranit infra filtr. Pustil se do toho doma a podarilo se. Navrhl sem at k tomu napise par vet, tak snad.
    Jediny, co zatim zminil, ze po odstraneni filtru musel obrousit podlozky pod cipem o 0,32 mm, aby sedelo ohnisko. Teda husty, ale clovicek je zapaleny astrofotograf a sam si brousi zrcadla. Fotku jeho dila prikladam.

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ADAMIRA: ad ebay: zalezi odkud a co kupujes- nove/ pouzite a EU/ asie nebo USA. Osobne hledam hodne na ebay.de a ebay.co.uk a hledam zbozi posilane z EU. Pouzite veci dost nalezam za solidni ceny na ebay.de (a .it) nove vychazi zpravidla nejlepe z UK. Vetsinou to vychazi lepe, nez platit DPH (a u drazsich veci treba i clo) za o neco levnejsi kousky z Asie a USA. Limit na DPH je cena i s postovnym 22€ a posta si jeste prihodi asi 200,- za vyrizeni celniho rizeni, veci pod 1000Kč casto projdou bez cla.

re D7x00
    Kdyz uz se o tom bavite, ja ted presel z D7000 na D700 a teda mega spokojenost :) Ale asi to je taky nejakym vadnym ostrenim na tom mem D7K. Dokud jsem to nemel s cim srovnat, tak to nejak slo, ale ted mi to prijde ze to je nejake divne. Nechce nekdo D7000 s hodne najeto a s divne se chovajicim ostrenim- asi zralym na servis, ale ani netusim cenu opravy?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LUBOB: No přiznám se že mě to láme, další věc je to, že bych foťák měnil možná tak až na podzim - uvidím jak se v tý době budou pohybovat ceny. Popřípadě počkat ještě chvíli, to vyjde d7300 a mohla by trošku snížit ceny d7100, nemyslíš?

Jeden trošku OT dotaz, jaký máte zkušenosti s nakupováním fotaku (jak analogu tak digi) na ebay? Jsou s tím problémy? - ted mysím především s dodáním, clem apod.

protože ty ceny tam, i když započítám poštovný jsou mnohem lepší, ale mám z toho strach :/
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ADAMIRA: ale jo, to ano, ale prece jen D7100 zas o tolik drazsi neni & je to vyrazne mladsi & lepsi fotak.

D7200 uz je cenove mnohem dal, o tom zadna.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WINSTON_SMITH: no ale ty ceny jsou uplně někde jinde

Je mi to jasný, že když už tak 7100 nebo 7200 - ale já mám například d5100 už pár let, docela jsem se na ní vyřádil a když si vezmu, co mi na ní vadí, tak je to především jenom 1 kolečko a ovládání. Tak si říkám, že bych jí mohl prodat, přihodit pár korun a koupit si d7000. O co příjdu? Výklopný display - upřímě řečeno, za ty léta a to si nemyslím že fotím málo, jsem ho použil tak 3x? Určitě bych se bez něj obešel.

Když se podívám na srovnání:

Nikon D5100 vs D7000 - Our Analysis
    http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D7000/detailed

tak mi vchází, že o nic zajímavého nepřicházím, v podstatě jenom HDR (nevím, že bych kdy použil kromě hraní si s tím) a budu mít 24 místo 30 fps na video - video skoro nepoužívám a když už, tak mi 24 fps bude stačit.

V mém případě mi to příjde jako docela levný upgrade přesně tam, kde bych si přál.
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    MONROE: LUBOB jen říká, že D7000 už má dva novější nástupce

LUBOB
    LUBOB --- ---
    MONROE: D7000? vzdyt je to cca 6 let starej fotak.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    MONROE: musi to byt zrcadlovka? Pokud na to chces nasadit vse co existuje (nespocet redukci na dalsi systemy, treba i ten Helios) a zaroven nevadi manualni ostreni, tak bych spis bral Sony A5100/A6000, na manualni ostreni i o dost lepsi nez treba D7000, maly lehky, atd.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Hlavně bacha na ty úplně nejstarší skla od Nikonu:
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Mám trochu obavy o tvojí způsobilosti používání tothoto digitálního přístroje. Víš, že musí ta krabička s dírou, stejnou díru (bajonet nebo závit) STEJNÝ jako je na té druhé, zadní díře, v objektivu. To je základ, řiká se tomu "systém".
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Na Nikon D5000 nepasuje moc objektivů? Vždyť to má F bajonet, na který nasadíš všechny objektivy pro Nikon SLR od roku 1978... Pokud myslíš, že ti nebude automaticky ostřit (což Helios taky neostří, že jo ;)) tak musí být objektiv s AF-S. Doporučuji fotoškoda bazar a tam si vyber nějaký rozkošný skoro pancake Nikkor 1.8/50mm E za 1,5 tis.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Na Praktice dobrý. Na Nikon F mount jedině přes redukci, kde to má cenu, kvůli zachování optických vlastností, bez optického členu, kde ale nezaostříš dále než na metr a půl cca, s optických členem i na nekonečno, ale obraz je použitelný cca od clony 4 a vyšší... Raději bych si koupil novou 1.8/50mm G, vynikající objekitv. Helios nech tam kam patří...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Dotaz - už jste tu někdo absolvovali tu akci s výměnou závěrky u těch "vadnejch" sérií d750?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MONROE: Tak s Heliosem je asi jedno na co fotis... posledne jsem snim fotil na Praktice L2.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CNV: Hoď někam ukázkové video a pošli odkaz.
    CNV
    CNV --- ---
    EGGH: Dík :)

A ještě dotaz, při natáčení videa má video jemně zelený nádech. Není to jen na displeji foťáku, ale přímo ve videu. Natáčím v umělém světle - daylight úsporky -, a ať nastavím vyvážení bílé na denní světlo, teplotu žárovek nebo ručně, je to pořád zelené. Musím buď video upravit dodatečně, nebo použít jemné doladění a přidat magentu.
    Četla jsem, že některé Nikony mají displej do zelena, ale že by měly zelené video, to ne...
    EGGH
    EGGH --- ---
    CNV: Tzn., že komunikuje s přístrojem a ukazuje zbývající kapacitu a jde nabít na orign. nabíječce. Já brávám Avacom (jak na Nikon, tak Canon) a bez problémů. Dokonce mi přijde, že mají lepší kapacitu, jako originál. Není dobrý brát úplně ty nejlevnější, ty naopak časem (rychle) umřou :)
    CNV
    CNV --- ---
    Lama dotaz: chci si koupit záložní baterii do Nikonu P7800 a na Heurece na mě vypadává spousta neoriginálních baterií, přičemž u některých je ještě poznámka "plně dekódovaná". Co to znamená a jak je to u Nikonu s neoriginálkami, jsou s nima problémy, nebo jsou ok?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DIRTFOTO: jestli pouzivas blesk i na projasneni stinu ve dne (HSS), tak budes za vyssi smerne cislo u SB900/910 vdecny. Ono i s SB900 je to casto na hrane. A rozhodne prijde vhod zoom hlavy az na 200mm, coz dosah (vykon) blesku jeste zvysuje samozrejme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam