• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ROZI
    ROZI --- ---
    PAVELDUFEK: mám asi všechny už zmíněné...ale nedavno jsem v nejake akci nakoupil kupu Transcend a s nima zatim spokojenost :)
    RLSO
    RLSO --- ---
    Ahojte, narazil som na zvlastny problem pri spojazdneni wifi-triggru k blesku:

Problem:
    Po nasadeni triggra na fotak sa trigger sparuje s bleskom cez wifi (kontrolky su OK), no po stlaceni spuste na fotaku sa blesk neodpali. Malo by sa tak stat ako v tomto videu (2:51), no blesk sa propste neodpali:
    How to Setup Yongnuo YN - 560 III and RF- 603 II
    http://www.youtube.com/watch?v=zDAZFNMKZTs&t=2m51s

Zvlastne je, ze ak pripojim trigger k telu fotaka aj kablom na dialkovu spust (tzn. nie len cez hot shoe), tak sa blesk po stlaceni spusta odpali. (Zapojienie ako v tomto videu, od 4:52):
    Yongnuo RF-603C Version II Wireless Flash and Shutter Review Tutorial : Eye-On-Stuff
    http://www.youtube.com/watch?v=-rgto23bgA8&t=4m52s

Ak nasledne kabel odpojim bez dalsich zmien, vsetko funguje ako ma - blesk sa odpaluje ako by sa ocakavalo. V skratke - na spojazndnie wifi spojenia triggru a bleska potrebujem urobit aspon jeden zablesk spolu s kablom urcenym na dialkovu spust, potom vsetko funguje ako ma.

Je to velmi otravne - mojim cielom bolo nosit len blesk, fotak a trigger bez nutnosti tahat so sebou "startovaci kabel".

Testovaci mod RX trigger - blesk (bez fotaka) funguje normalne.
    Dialkova spust dvoch triggrov, kabla a fotaku funguje normalne.

Ma niekto skusenost s Yongnuom a podobnym problemom?
    (viem, je to cinsky shit, no problem "startovacieho kabla" je velmi zvlastny).

------------------------
    Nastavenie a zostava:
    Fotak: Nikon D7200
    - Manual mode
    Trigger: Yongnuo RF603N II
    - TRX mode
    - rovnaky channel ako blesk
    Blesk: Yongnuo YN560 III
    - Manual mode
    - nastaveny na trigger RF603N II
    - mode - wifi
    - channel rovnaky ako trigger
    ------------------------

Vdaka za akukolvek radu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Odolná fototechnika: Co to vlastně znamená? – DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/odolna-fototechnika-co-to-vlastne-znamena
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    AMAROK: V AWH servisu provedli upgrade firmwaru mé Sigmy 1,4 50mm DX ED HSM a nyní funguje AutoFocus s D5300 jedna báseň. Předpokládám, že to samé bude platit i u D5500 a D3300.
    Technik zmínil, že mám v objektivu chip Panasonic. Existují ale i Sigmy s chipem Sanyo a u těch může být vše jinak. Prý opravdu záleží kus od kusu objektivu, tak jak píší lidi na zahraničních fórech.
    Měl jsem štěstí. Snad budete mít také.
    Cena práce 380 kč.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Já mám nejlepší zkušenosti se SANDISK a KINGSTON. Jen jednou jsem si nechal v obchodě poradit a za týden jsem ji vracel.
    YNZA
    YNZA --- ---
    Tak Pretecum se vyhybame roky .)
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    Ta moje zprzněná (pokud je to opravdu kartou) je konkrétně Pretec 16GB class 10, kdybyste chtěli vědět, čemu se vyhnout ...
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Díky všem. Já měl CF karty SanDisk a Lexar a za ty roky nikdy nebyl problém. SD jsem měl týden v NIKON V1, než se našel kupec :-))
    A nevěděl jsem, jestli už něco není jinak. A není!
    Já mám čtečku v počítači, tam mi to usnadní život.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAVELDUFEK: Jednoduse receno je zbytecne komplikovat si zivot cimkoliv jinym nez Sandiskem - Lexar bude take obdobna trida, ale "zdanlive nejvychvalovanejsi" je jen jeden :) a samozrejme idealne v nejakej extreme/pro verzi, zalezi na fotaku, ale 95MB/s je take skoro jasna volba. A k tomu v pripade potreby Kingston MobileLite G4 ctecku s USB2 i 3 za male penize.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    PAVELDUFEK: Lexar ve fotaku OK, v PC (na vice PC) hure odpocitava kopirovani.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Osobně používám jenom SDčka Transcend a zatim jsem s nima nikdy neměl problém. Ale to je jen osobní zkušenost.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Nikon je testovany se SanDiskem a Lexarem. Sony mi take nedelala problemy, za to Kingston a Pretec je znacka, se kterou prijde zakaznik s prodejnem na pokladnu, koupi S nebo L a problem vyresen.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Jaké SD karty doporučujete? Aktuálně to řeším a vidím zde o tom diskuzi :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JENDULUS:
    zacal bych formatem, pripadne nejakym testem v PC
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    MORPHLER: tak jsem si zapůjčil kartu a po cca 400 cvacích zatím v pořádku, takže to pomalu vypadá, že by viník mohl být usvědčen, dík
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JENDULUS: muj tip by byl karta, coz ostatne muzes overit, zkus jinou a pokud to prestane, mas vinika.
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    Mám problém s D7000, cca každých 100-200 snímků se mi do sebe 2 snímky prolnou, nebývají ani foceny za sebou, případně se ještě stává, že část fotky je šedá, s čím může být za problém? karta? firmware? ...?

YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: mám stejne kvalitni D7000, a nejak to dozije jako zalozni nebo nevim
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: Tak vsechno bude uz jenom drazsi (ale lepsi), napr. 80-200 AF-S, 70-200 VR. Pozor ten dvouprstenec, pokud je to jenom AF, potrebuje pro funkci ostreni osicku, resp.: modely D90, D7000 a vyssi a novejsi.
    ROZI
    ROZI --- ---
    Zdravím...máte někdo osobní zkušenosti s 80-200/ 2.8 dvouprstencem na Crop těle? Mám možnost koupit zajímavej kousek, ale taky dilema jestli to má právě pro DX formát smysl.

Dejte mi kdyžtak tip ne nějakou alternativu pro DX. Světelnost 2.8 výhodou :) Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam