• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    PAVELDUFEK: Lexar ve fotaku OK, v PC (na vice PC) hure odpocitava kopirovani.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Osobně používám jenom SDčka Transcend a zatim jsem s nima nikdy neměl problém. Ale to je jen osobní zkušenost.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PAVELDUFEK: Nikon je testovany se SanDiskem a Lexarem. Sony mi take nedelala problemy, za to Kingston a Pretec je znacka, se kterou prijde zakaznik s prodejnem na pokladnu, koupi S nebo L a problem vyresen.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Jaké SD karty doporučujete? Aktuálně to řeším a vidím zde o tom diskuzi :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JENDULUS:
    zacal bych formatem, pripadne nejakym testem v PC
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    MORPHLER: tak jsem si zapůjčil kartu a po cca 400 cvacích zatím v pořádku, takže to pomalu vypadá, že by viník mohl být usvědčen, dík
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    JENDULUS: muj tip by byl karta, coz ostatne muzes overit, zkus jinou a pokud to prestane, mas vinika.
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    Mám problém s D7000, cca každých 100-200 snímků se mi do sebe 2 snímky prolnou, nebývají ani foceny za sebou, případně se ještě stává, že část fotky je šedá, s čím může být za problém? karta? firmware? ...?

YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: mám stejne kvalitni D7000, a nejak to dozije jako zalozni nebo nevim
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: Tak vsechno bude uz jenom drazsi (ale lepsi), napr. 80-200 AF-S, 70-200 VR. Pozor ten dvouprstenec, pokud je to jenom AF, potrebuje pro funkci ostreni osicku, resp.: modely D90, D7000 a vyssi a novejsi.
    ROZI
    ROZI --- ---
    Zdravím...máte někdo osobní zkušenosti s 80-200/ 2.8 dvouprstencem na Crop těle? Mám možnost koupit zajímavej kousek, ale taky dilema jestli to má právě pro DX formát smysl.

Dejte mi kdyžtak tip ne nějakou alternativu pro DX. Světelnost 2.8 výhodou :) Díky
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    REPLIKANT: FWIW Helios 44-2 se da upravit na Nikon F relativne snadno za pomoci soustruhu. Rozhodne to neni neco co bych doporucil zacatecnikovi, ale byla to fakt dobra zkusenost vzhledem k tomu jak levnej ten objektiv je:) Pokud ma nekdo zajem, muzu popsat trochu vic.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Tak kolega si dal opravdu zalezet a prinasi vam kompletni navod na odstraneni IR Filtru, vcetne duvodu proc se do toho pustil a fotodokumentace:
    Nikon D5100 :: Nobody479
    http://nobody479.webnode.cz/muj-nikon-d5100/
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Jen jeste doplnim, ze i kdyz kolegovi vcera prisla D7200, tak na nocni oblohu ji pouzivat nebude, protoze ta uz nema ten infra filtr samostatny, ale je spojeny jeste s nejakym dalsim.
    Taky u te D5100 prisel o piezoelektricke cisteni cipu - musel tento konektor natrvalo odpajet. I tak ale fotak nabral na cene, pry o dva litry.
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Kolega v práci fotí s D5100 noční oblohu a aby fotak zachytil mlhoviny, musel odstranit infra filtr. Pustil se do toho doma a podarilo se. Navrhl sem at k tomu napise par vet, tak snad.
    Jediny, co zatim zminil, ze po odstraneni filtru musel obrousit podlozky pod cipem o 0,32 mm, aby sedelo ohnisko. Teda husty, ale clovicek je zapaleny astrofotograf a sam si brousi zrcadla. Fotku jeho dila prikladam.

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ADAMIRA: ad ebay: zalezi odkud a co kupujes- nove/ pouzite a EU/ asie nebo USA. Osobne hledam hodne na ebay.de a ebay.co.uk a hledam zbozi posilane z EU. Pouzite veci dost nalezam za solidni ceny na ebay.de (a .it) nove vychazi zpravidla nejlepe z UK. Vetsinou to vychazi lepe, nez platit DPH (a u drazsich veci treba i clo) za o neco levnejsi kousky z Asie a USA. Limit na DPH je cena i s postovnym 22€ a posta si jeste prihodi asi 200,- za vyrizeni celniho rizeni, veci pod 1000Kč casto projdou bez cla.

re D7x00
    Kdyz uz se o tom bavite, ja ted presel z D7000 na D700 a teda mega spokojenost :) Ale asi to je taky nejakym vadnym ostrenim na tom mem D7K. Dokud jsem to nemel s cim srovnat, tak to nejak slo, ale ted mi to prijde ze to je nejake divne. Nechce nekdo D7000 s hodne najeto a s divne se chovajicim ostrenim- asi zralym na servis, ale ani netusim cenu opravy?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LUBOB: No přiznám se že mě to láme, další věc je to, že bych foťák měnil možná tak až na podzim - uvidím jak se v tý době budou pohybovat ceny. Popřípadě počkat ještě chvíli, to vyjde d7300 a mohla by trošku snížit ceny d7100, nemyslíš?

Jeden trošku OT dotaz, jaký máte zkušenosti s nakupováním fotaku (jak analogu tak digi) na ebay? Jsou s tím problémy? - ted mysím především s dodáním, clem apod.

protože ty ceny tam, i když započítám poštovný jsou mnohem lepší, ale mám z toho strach :/
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ADAMIRA: ale jo, to ano, ale prece jen D7100 zas o tolik drazsi neni & je to vyrazne mladsi & lepsi fotak.

D7200 uz je cenove mnohem dal, o tom zadna.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    WINSTON_SMITH: no ale ty ceny jsou uplně někde jinde

Je mi to jasný, že když už tak 7100 nebo 7200 - ale já mám například d5100 už pár let, docela jsem se na ní vyřádil a když si vezmu, co mi na ní vadí, tak je to především jenom 1 kolečko a ovládání. Tak si říkám, že bych jí mohl prodat, přihodit pár korun a koupit si d7000. O co příjdu? Výklopný display - upřímě řečeno, za ty léta a to si nemyslím že fotím málo, jsem ho použil tak 3x? Určitě bych se bez něj obešel.

Když se podívám na srovnání:

Nikon D5100 vs D7000 - Our Analysis
    http://snapsort.com/compare/Nikon-D5100-vs-Nikon_D7000/detailed

tak mi vchází, že o nic zajímavého nepřicházím, v podstatě jenom HDR (nevím, že bych kdy použil kromě hraní si s tím) a budu mít 24 místo 30 fps na video - video skoro nepoužívám a když už, tak mi 24 fps bude stačit.

V mém případě mi to příjde jako docela levný upgrade přesně tam, kde bych si přál.
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    MONROE: LUBOB jen říká, že D7000 už má dva novější nástupce

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam