• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Alebo skus na bateriu nalepit nejaku tycinku alebo spagat fakt kvalitnym lepidlom... a skusit vytiahnut, pripadne tomu pomahat po stranach niecim tenkym a nedestruktivnym
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    DOTCOM: Vynikajuci napad, to by mi fakt nenapadlo. Ja by som volil destuktivnu verziu, bateriu by som navrtal vrtackou a vytiahol hrubou silou /nejaky hak, alebo zapeceny ci zalepeny vrtak/. Ta bateria uz nema hodnotu, vacsinou po tom nafuknuti su baterie nefunkcne.
    Fotak by som ale ja do chladnicky nedal - aj ked, keby zamezdime akejkolvek vlhkosti - potravinarska folia atd., ale predsalen, aby ta tepelna roztaznost neznicila nejaku suciastku...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    WINSTON_SMITH: Co ji zkusit nechat vychladit v lednicce? Tepelna roztaznost by mozna mohla pomoct
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Moc prosím o radu: nejde mi vyndat baterie z D5000 (ležela nějakou dobu odložená, nepoužívaná). Má několikamilimetrovou vůli na zamáčknutí dovnitř, ale ani při všemožném naklánění, poklepávání a jemných pokusech o zapáčení něčím tenkým nevyleze ven tak abych ji mohl aspoň konečky prstů chytit a vytáhnout.

Vygooglil jsem rady jako nalepit na baterku lepenku nebo oboustranku a získat tak něco, za co se dá tahat, ale to mi nezafungovalo - lepenka se tahem prostě odlepí a baterka zůstává uvnitř. Našel jsem i rady někoho, kdo ji vypáčil ven nějakým ultratenkým šroubováčkem a kleštičkami, ale takové nářadí nevlastním.

Neřešil jste to náhodou už někdy někdo?
    ROZI
    ROZI --- ---
    JOSEF_K: ebay. Jsou tam toho tuny, jen na to budes cekat 3 tydny
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Hledám kabelovou spoušť na D80. Jde mi v podstatě jen o fci časosběru, ostatní mě nezajímá, ze stativu fotím tím mrňavým dálkovým ovládáním a drát mi nechybí. Samozřejmě když cena nepřesáhne cenu D80 v bazaru, tak to bude fajn:). Nemáte někdo tip. Díky.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DEJVT: Imho Skoda.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Asi to nikoho moc nezaujme, ale tohle je dost speciální věc - pro potápěče - kamoš prodává http://brasny-pouzdra-fotoaparaty.heureka.cz/ikelite-d5300-ittl/

kdyby měl někdo zájem, dejte vědět, cena dohodou, ale zase moc velká sleva oproti původní 45k ceně to nebude (něco okolo 30k)

Kdyžtak mě smažte :) Dík!
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    Zdravím, kdo je podle vás nejlepší zprostředkoval Nikonu z řad kamenných/e obchodů ?:)
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    SARTH: Ale zase dotykové menu zabírá větší část obrazu na LCD => je vidět menší část fotografované scény (třeba oproti D5300).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...ale zrcatko, respektive zaverka tam lita tak jako tak.
    SARTH
    SARTH --- ---
    Dotykáč na d5500 je fakt super, ono by to člověka ani nenapadlo, ale najednou když se nechává fotit od cizích lidí, pro ně je mnohem jednodušší kliknout na dotykovou obrazovku. Pak taky u long exposure není potřeba používat ovladač či odpočítávání, ale stačí dotykáč, protože tam už nejsou takové otřesy jako při zmáčknutí spouště
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    CNV: třeba svorky z OBI...ale jinak je dobrý na tom mít bud koupený nebo nějak vyrobený mechanismus na srolování pomocí retízku a na spodní hraně plátna zatěžovací tyč aby se se s tím dalo dobře manipulovat.
    CNV
    CNV --- ---
    Čím se dá zabránit fotopozadí, aby se samo vlastní vahou nevyrolovalo celé? Mám dva stativy, na nich trubku a na tom roli obyč. polypropylenového pozadí, a stačí odmotat kousek a už to jede samo...
    TWARR
    TWARR --- ---
    PAVELDUFEK: to bude vazny, ty dve skla s af pro sony mount.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Ono to asi bude vážný :-))

Samyang Optics, Lenses for Camera – Cine – CCTV – Photo, Prime Lenses & Third party Lenses
    http://www.samyanglensglobal.com/en/newsroom/news-detail.php?SQ=159
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Pardon, ale to je uz slovickareni a to jak je dnesni svet rozdeleny na spolecnosti a pospolecnosti korporatu atd. je to snad fuk. Tak jako tak, Nikon porad poskytuje profi servis NPS v ramci ceskeho zastoupeni Nikon, viz web.

"Všechny ostatní produkty společnosti Nikon, které na sobě nenesou označení Coolpix zasílejte nadále do autorizovaného servisního střediska Nikon spol. s r.o. v Praze."
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KOC256: A ja napsal moji zkušenost.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PAVELDUFEK:
    já to tu postnul protože to zrovna vyšlo a nyní se o tom bavilo... nic jiného o tom nevím :)
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KOC256: Když se vypnou fíčury tak ta baterka vydrží 600 fotek. Alespoň moje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam