• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SYKES: to asi ne, protoze to je focene Tamron 24-70 a ten ma legracne kratkou slunecni clonu.
    + 2 fotky potom ten flek neni a 5 fotek potom zase je.
    SYKES
    SYKES --- ---
    ASACHI: nevypadá to spíš jako křivě nasazená sluneční clona?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nesetkali jste se někdo prosím s umírající závěrkou?
    Může to být můj případ?

D800, nafoceno 80K fotek

Ty fleky po stranách mám asi na 20 fotkách z +-1700 ze soboty.

Zajímavé je, že fleky se objevily v "jeden čas" jsou na pár fotkách a poté zmizely.

PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    díky všem, vyzkouším a uvidíme co nakonec zabere :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NEVIEM: Hlavne ji nevrtej!! Že nemá kapacitu neznamená, že neumí vybouchnout! Máme prakticky vyzkoušeno z práce..
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    WINSTON_SMITH: Rozmíchej si trochu epoxidu, povrch baterie zdrsni kouskem šmirglpapíru a něco k té baterii přilep. Tuhnout to nech aspoň den, pak to zcela jistě neurveš. Nicméně bacha, aby ti ten epoxid někam nezatekl, nejde odstranit prakticky nijak.
    ARCHIV | EPOXIDOVÁ PRYSKYŘICE + TUŽIDLO, cena 149 Kč, platí do 16.5.2015 | AkcniCeny.cz
    http://www.akcniceny.cz/detail/epoxidova-pryskyrice-tuzidlo-1816640/
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    NEVIEM: Toho bych se nebal, -18 na horach fotaky prezivaj ( zvlast pokud nejsou zapnuty). Na tu vlhkost je ale treba dat bacha
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Alebo skus na bateriu nalepit nejaku tycinku alebo spagat fakt kvalitnym lepidlom... a skusit vytiahnut, pripadne tomu pomahat po stranach niecim tenkym a nedestruktivnym
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    DOTCOM: Vynikajuci napad, to by mi fakt nenapadlo. Ja by som volil destuktivnu verziu, bateriu by som navrtal vrtackou a vytiahol hrubou silou /nejaky hak, alebo zapeceny ci zalepeny vrtak/. Ta bateria uz nema hodnotu, vacsinou po tom nafuknuti su baterie nefunkcne.
    Fotak by som ale ja do chladnicky nedal - aj ked, keby zamezdime akejkolvek vlhkosti - potravinarska folia atd., ale predsalen, aby ta tepelna roztaznost neznicila nejaku suciastku...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    WINSTON_SMITH: Co ji zkusit nechat vychladit v lednicce? Tepelna roztaznost by mozna mohla pomoct
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Moc prosím o radu: nejde mi vyndat baterie z D5000 (ležela nějakou dobu odložená, nepoužívaná). Má několikamilimetrovou vůli na zamáčknutí dovnitř, ale ani při všemožném naklánění, poklepávání a jemných pokusech o zapáčení něčím tenkým nevyleze ven tak abych ji mohl aspoň konečky prstů chytit a vytáhnout.

Vygooglil jsem rady jako nalepit na baterku lepenku nebo oboustranku a získat tak něco, za co se dá tahat, ale to mi nezafungovalo - lepenka se tahem prostě odlepí a baterka zůstává uvnitř. Našel jsem i rady někoho, kdo ji vypáčil ven nějakým ultratenkým šroubováčkem a kleštičkami, ale takové nářadí nevlastním.

Neřešil jste to náhodou už někdy někdo?
    ROZI
    ROZI --- ---
    JOSEF_K: ebay. Jsou tam toho tuny, jen na to budes cekat 3 tydny
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Hledám kabelovou spoušť na D80. Jde mi v podstatě jen o fci časosběru, ostatní mě nezajímá, ze stativu fotím tím mrňavým dálkovým ovládáním a drát mi nechybí. Samozřejmě když cena nepřesáhne cenu D80 v bazaru, tak to bude fajn:). Nemáte někdo tip. Díky.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DEJVT: Imho Skoda.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Asi to nikoho moc nezaujme, ale tohle je dost speciální věc - pro potápěče - kamoš prodává http://brasny-pouzdra-fotoaparaty.heureka.cz/ikelite-d5300-ittl/

kdyby měl někdo zájem, dejte vědět, cena dohodou, ale zase moc velká sleva oproti původní 45k ceně to nebude (něco okolo 30k)

Kdyžtak mě smažte :) Dík!
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    Zdravím, kdo je podle vás nejlepší zprostředkoval Nikonu z řad kamenných/e obchodů ?:)
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    SARTH: Ale zase dotykové menu zabírá větší část obrazu na LCD => je vidět menší část fotografované scény (třeba oproti D5300).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...ale zrcatko, respektive zaverka tam lita tak jako tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam