• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...na lidi bych nebral ani jedno z tech ohnisek.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Sigma Art 20mm vs Sigma Art 24mm, fotenie vonku (ludia v prostredi, krajinka) pri clonach 2-2,8, na D800 (36mpx)

rozdiel zanedbatelny? alebo nie? cenovo je to pre mna rozdiel 200eur
    ROZI
    ROZI --- ---
    GOZER1: nebo nafot ze stativu x fotek a pak to slep v ps dohromady...pokud ti jde jen i jednu fotku je to levnejsi :-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    GOZER1: nejvyssi? Potazmo jeste v kombinaci s CPL.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Chci fotit vodopad ve dne. Jakou silu ND filtru byste doporucili?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    FOX: Tohle je dost classic sluneční clona. Ale jednou se mě nějakej člověk ptal, jestli nevim co má s foťákem, že má půlku fotky tmavou. Diagnostikoval jsem omotanej popruh kolem blesku.
    FOX
    FOX --- ---
    ASACHI: Může být i špatným sklem...? Což se mi stalo před časem, při jistém nastavení pruh na pravé straně... Zkus nafotit sérii fotek s odstupňovaným ohniskem/clonou.
    SARTH
    SARTH --- ---
    KOC256: tyhle (ale ani d5500) panorama neumí. Jen sestavit z vícero fotek pak v nějakém programu. Pak ještě časem dokoupit 35mm 1.8 pro lepší street photo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vim ze tu trochu budu OT, ale i tak zkusim... (jine foto auditka nesleduji).

Známý se mě ptal zda bych mu nedoporučil foťák do 7000. požadavky asi jako každý nadšenec... aby to umělo PANO, makro, krajina...

S novým se na tuto cenu za zrcadlo nedostanu...

Jak bezpečné je zkusit bazar?
    Nikon D5100 stav Nového - Bazar - PALADIX foto-on-line - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=415293
    už nevypadá nejhůře...

či
    Nikon D3000 - Bazar - PALADIX foto-on-line - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=414783
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Tak to asi fakt byla ta clona ... zkousel jsem s ni ruzne kroutit a kyzeny efekt jsem dosahl.

Takze diky vsem, psychicky jsem usetril vydaj za novy fotak / zaverku :)
    VICHAP
    VICHAP --- ---
    Zdarec, řeším problém se svou D810. Neustále se mi mění čas ve foťáku, veškeré nastavení jsem mnohokrát prošel, vše je OK, časové pásmo atd.. Ale po pár dnech mám čas o pár hodin mimo, minuty mi přijdou, že docela sedí, ale přiznám se, že jsem to neověřoval důkladně. Datum se taky drží. Nějaké nápady co s tím? Je tam nějaká interní baterie která drží čas, ale to by se resetovalo úplně kdyby byla kaput, tak nevím?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    presne tohle mi delala slunecni clona, kdyz jsem ji nedocvakl nadoraz
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ASACHI: imho ta clona je v naprosto idealnim tvaru aby tohle provedla (co na me vblil google)

taky se mi to nekolikrat stalo a i to na kratsi a mnohem mensi clone
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MENTOL_:
    HUGGI:

Tak to schvalne doma vecer vyzkousim ... nejak se mi tomu nechce verit, byla by to nejlepsi varianta. Ja uz zacal delat katastroficke scenare :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: to skoro urcite musi byt nedotocena slunecni clona, schvalne se podivej jaky maj ohnisko ty ze stejny chvile, kde ty okraje nejsou, budou zrejme min nasiroko, kde se clona uz neprojevi i nakrivo..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: u tohohle objektivu tenhle problem mylsim nevznika, ale radsi si to ověř. Že je ta clona "malá" neznamená, že to nemůže dělat při špatným nasazení. dvě fotky po sobě to být taky nemusí pokud nejsou obě na 24mm..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SYKES: to asi ne, protoze to je focene Tamron 24-70 a ten ma legracne kratkou slunecni clonu.
    + 2 fotky potom ten flek neni a 5 fotek potom zase je.
    SYKES
    SYKES --- ---
    ASACHI: nevypadá to spíš jako křivě nasazená sluneční clona?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nesetkali jste se někdo prosím s umírající závěrkou?
    Může to být můj případ?

D800, nafoceno 80K fotek

Ty fleky po stranách mám asi na 20 fotkách z +-1700 ze soboty.

Zajímavé je, že fleky se objevily v "jeden čas" jsou na pár fotkách a poté zmizely.

PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam