• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Snad proto mame skoro vsichni 28mm v mobilu? A ano 28mm je super, kdyz clovek "musi" fotit jen na jedno ohnisko, ale udelal bych vsechno proto, abych mel aspon 2, idealne 3 ohniska.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Jinak potvrzuji PLAYERovi slova, je to vynikajicí objektiv, fotil jsem snim 3 roky, teď jsem ho vyměnil za tu novou 24mm F1.8, hodila se mi více to rozsahu ohnisek co beru sebou na koncerty, tzn. 2.8/16mm FISH, 24mm, 35mm, 85mm F1.8 a 180mm F2.8. Jinak 28mm mám po přepočtu na Coolpix A, a pokud bych měl vybrat jedno ohnisko tak by to byla právě 28mm.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    PLAYER: tech 28mm predpokladam na FF. ?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    EGGH: jo, jsem na tom stejne. Kdybych mel fotit jen s jednim ohniskem, vybral bych orave 28mm. Reportaze fotim prakticky jen s nim, doplneny na par cvaku 70-200/2.8, kde vyuzivam z 90% 200mm.
    Nikonacka 28/1.8G je ok i na plnou diru v cele plose, ale vetsi odpichnuti by se urcite hodilo. A nepochybuju o tom, ze by ART byla ostrejsi.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    inak ponukam za celkom fajn cenu staru verziu Nikkor 24-70ky, vyzera ako nova, iba tak pre info ak by mal niekto zaujem :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    PLAYER: Na ebay jde sehnat občas Nikkor AF-D 28/1.4. Ale taky bych to ohnisko bral v té ART verzi - fotím na Canon a ten má jenom 28/1.8, přičemž ta 1.8 je nepoužitelná, musí se přiclonit aspoň na 2. U mně je to jedno z nejoblíbenějších ohnisek na reportáž.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV: tak tak. Ja jsem prave kvuli lidem sahl "az" po 28mm. A dost me stve, ze Sigma tohle ohnisko se svoji 1.4 radou vynechala :/
    EGGH
    EGGH --- ---
    Nikon 105mm f/1.4 Lens Leaked, To Be World's Fastest 105mm
    http://petapixel.com/2016/07/25/nikon-105mm-f1-4-lens-leaked-will-arrive-august-2016/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BLACKDRAGON: rozdíl 4mm zanedbatelný není...objektivy se vybírají podle ohniska..ostatní parametry nejsou v první řadě rozhodující..ty přijdou na řadu až když máš jasné ohnisko..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PLAYER: 24 můžě být u některých úhhlů v pohodě. 20 už bude dělat obličeje týden před výplatou :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...na lidi bych nebral ani jedno z tech ohnisek.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Sigma Art 20mm vs Sigma Art 24mm, fotenie vonku (ludia v prostredi, krajinka) pri clonach 2-2,8, na D800 (36mpx)

rozdiel zanedbatelny? alebo nie? cenovo je to pre mna rozdiel 200eur
    ROZI
    ROZI --- ---
    GOZER1: nebo nafot ze stativu x fotek a pak to slep v ps dohromady...pokud ti jde jen i jednu fotku je to levnejsi :-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    GOZER1: nejvyssi? Potazmo jeste v kombinaci s CPL.
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Chci fotit vodopad ve dne. Jakou silu ND filtru byste doporucili?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    FOX: Tohle je dost classic sluneční clona. Ale jednou se mě nějakej člověk ptal, jestli nevim co má s foťákem, že má půlku fotky tmavou. Diagnostikoval jsem omotanej popruh kolem blesku.
    FOX
    FOX --- ---
    ASACHI: Může být i špatným sklem...? Což se mi stalo před časem, při jistém nastavení pruh na pravé straně... Zkus nafotit sérii fotek s odstupňovaným ohniskem/clonou.
    SARTH
    SARTH --- ---
    KOC256: tyhle (ale ani d5500) panorama neumí. Jen sestavit z vícero fotek pak v nějakém programu. Pak ještě časem dokoupit 35mm 1.8 pro lepší street photo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vim ze tu trochu budu OT, ale i tak zkusim... (jine foto auditka nesleduji).

Známý se mě ptal zda bych mu nedoporučil foťák do 7000. požadavky asi jako každý nadšenec... aby to umělo PANO, makro, krajina...

S novým se na tuto cenu za zrcadlo nedostanu...

Jak bezpečné je zkusit bazar?
    Nikon D5100 stav Nového - Bazar - PALADIX foto-on-line - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=415293
    už nevypadá nejhůře...

či
    Nikon D3000 - Bazar - PALADIX foto-on-line - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=414783
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam