• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PLAYER: Lightroom od te doby, co umoznuje pracovat jen se smart previews a pak exportuje z celeho Rawu dela presne toto a je to ve vysledku "chytrejsi pristup", kdyz si uzivatel preje to vyuzit kvuli vykonu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    To je zase hloupost^^
    Chytřejší program mi neukáže VYSIVYG, logika hadr.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AMAROK: Doporučuju porovnávat až vyexportované jpg...chytřejší programy to při editaci spočítaj jen jednodušejc aby to bylo rychlejší a výsledek potom může být o něco lepší..
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Rychle se vrátím k diskuzi o odšumování v SW Nikon Capture NX-D, která tu probíhala během září 2016.
    Udělal jsem si pár porovnání a vidím, že NX-D zvládá velmi dobře odšumit vysoké ISO. Ale na odšumování nízkého ISO není úplně vhodný.
    Tady je srovnání NX-D vs zobrazení v IrFanu. Zvětšený NEF je jen doostřený. ISO 160. Povšimněte si hlavně barevného (fialového a žlutého) šumu:

Lightroom odšumuje nízké ISO také mnohem lépe. Evidentně na algoritmu záleží.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nikon DOES NOT want you to see this video...micro-motor assy. Part 1
    https://www.youtube.com/watch?v=WrgR-Cfp3C4
    PULKA
    PULKA --- ---
    EGGH: Díky za hint, vyměnila jsem objektiv a šlape to. Zatřepu foťákem a vypadla z tho plastový půloblouček zplatového bajonetu vedle kontaktů (který se asi vzpříčil pod zrcátko).
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl bych prosbu. Pokouším se propojit NikonD500 s iPadem pomocí Snapbridge. A furt to nedokážu spárovat. Na tom Nikonu se mi nedaří zapnout Bluetooth. Můžete mi nekdo poradit? Předem díky.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Mam tu par objektivu, na ktery pridelavam Dandelion chipy. Nicmene jejich ohniskova vzdalenost neni zadna z tech co jsou k dispozici (viz tabulka). Vim ze je to dost odvaznej dotaz, ale nema tu s tim nahodou nekdo zkusenosti? Jsou ohniskovy vzdalenosti prednastaveny a soucasti protokolu chip<->telo, nebo je mozny poridit napr. nejakej chip kterej by mi (trebas komplikovanejsim zpusobem nez programovanim z tela) umoznil nastavit presnou ohniskovou vzdalenost? Jakej je, krom nespravnejch dat v EXIFu, praktickej dusledek spatne nastaveny ohniskovy vzdalenosti?
    EGGH
    EGGH --- ---
    PULKA: Může to být zrcátkem a nebo zamáčklým tlačítkem pro kontrolu hloubky ostrosti. Máš možnost zkusit víc objektivů?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    GEKONZPRAHY: Ja bych radil jit do ty d7000
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    REPLIKANT: Kolik může stát oprava? Vyplatí se to vůbec, když se dá D90 koupit na paladixu s docela slušnym výběrem za 5 tisíc a D7000 za deset?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PULKA: Já teda nevim jak ostatní, ale podle mě, teď, už máš na "výběr" jenom autorizovaný servis v Praze, nebo mimo ČR. Akorát vim, že náhradní díly seženou pouze cca 5 let po ukončení prodeje, tipuju, že D90 bude na hranici toho období.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PULKA: Skoda neni servis ale prodejce. Nikon ma pouze jediny servis - K radotinu 15 v chuchli...staci se podivat na web Nikonu..
    PULKA
    PULKA --- ---
    PEJR: Hm, to je asi možný. Akorát mi to dělá i doma nebo tak. Nějaký tip na servis v Praze nemáš? Něco mi říká, že Škoda bude zbytečně drahej...
    PEJR
    PEJR --- ---
    PULKA: asi se ti poradne nevraci zrcatko, v tomhle chladu tyhle pohyblivy casti trpi
    PULKA
    PULKA --- ---
    Chtěla bych vás poprosit o radu: mám D90 a teď mi funguje dobře pouze focení přes Live Mode, když se dívám hledáčkem, tak je jako by takový ztmavený nebo tak něco a nic tam není vidět. Nevíte co s tím a případně nějaký tip na rozumný servis v Praze, kde by se mi na to podívali? Zbytek je ok v rámci 9 letého používání naprosto ok, takže bych ho mnohem radši opravila než měnila.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Neco podobnyho/stejnyho mam na d800e s objektivem (vejde se tam nasazena 4/24-120mm) od JJC od Fotoskoda
    CROSS
    CROSS --- ---
    MORPHLER, MENTOL_: díky oběma, netušil jsem o existenci Mega Gear, to vypadá jako to, co potřebuju. Objednal jsem a uvidím.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    CROSS: mam tohle - D750 s 50 ma dost rezervu (lze vzit druhy mensi pevny sklo a necim oddelit ve spicce), s trochou napruzeni se vejde i s 14-24 nebo 24-70 s otocenou clonou, ale to uz je na max. Idealni na noseni ve vetsim zavazadle, kdyz s tim clovek netriska.
    MegaGear ''Ultra Light'' Neopren: Amazon.de: Kamera
    https://www.amazon.de/gp/product/B00H2L2POE/ref=od_aui_detailpages00?ie=UTF8&psc=1
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    CROSS: http://www.ebay.com/...s-Camera-Bag-/121664094587?var=&hash=item1c53bec17b:m:mj8Sx22U_DGVB1-CniwqIZQ tohle mi prijde ze by mohlo. jeste jsou tam ostatni barvy na vetsi i na a mensi sklo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam