• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TZ - NIKON CEE GmbH, odštěpný závod

Prémiové kompaktní fotoaparáty série DL nebudou uvedeny na trh

Tokyo, 13. února 2017: Společnost Nikon dnes ohlásila, že neuvede na trh dlouho očekávané prémiové kompakty série DL, fotoaparáty DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 a DL24-500 f/2.8-5.6.
    Zahájení prodeje bylo plánováno na červen 2016. Nicméně po identifikaci problémů s integrovaným obvodem pro zpracování obrazu bylo uvedení všech tří fotoaparátů odloženo na neurčito.
    Od té doby všichni zúčastnění intenzivně pracovali na vývoji takových produktů, se kterými budou zákazníci maximálně spokojeni. Nakonec došlo k rozhodnutí prodej fotoaparátů série DL zrušit úplně kvůli obavám, že by nebyly dostatečně profitabilní s ohledem na nárůst nákladů spojených s vývojem a předpokládané prodeje na zpomalujícím se trhu.
    Omlouváme se všem zákazníkům, především těm, kteří na tyto produkty čekali, rovněž i prodejcům a dalším partnerům, kterých se toto rozhodnutí obchodně dotkne, za jakékoliv nepříjemnosti, které jim tímto rozhodnutím způsobíme.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Nikon cancels DL compact series citing high development costs: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/.../6864148000/nikon-cancels-dl-compact-series-citing-high-development-cost
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KRMITK0: A5000 je uz postarsi cipem, doporucuju osahat A5100 vs A6000, s tou A6000 jsem spokojen.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRMITK0: Škoda má teď nějakou akci na Sony.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Oky díky to mě vůbec nenapadlo tahleta možnost :) představa Sony třeba se Sonnarem 300 je zajímavá. Teď ještě jaký vybrat typ aby mě to zase nezruinovalo přemýšlím nad A5000 nebo A6000
    PEJR
    PEJR --- ---
    KRMITK0: Sony je top, přes redukce na to nasadíš jakýkoli skla.. Fuji taky gut asi, ty maj taky redukce..
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj potřeboval bych poradit chci si koupit něco menší k zrcadlovce nebo spíš přejít od zrcadlovky k bezzrcadlu. Mám asi 8 let starou D3100 a přemýšlím nad Coolpix P900 a nebo možná i něco jako je Sony Alpha. Co je podle vás lepší? jakým směrem se ubírat?
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Když ho mám na krku a budu stím třeba utíkat, nechtěl jsem aby tam byl třeba povolený šroubek nebo něco co by mi ten přístroj třeba rozbilo. Ale je fakt že jsem to samé zkusil a i u té dvoustovky a dělá to celkem podobně.

PLAYER: Zkusím
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: a neni to "cinkani" mechanismus interniho blesku? :) Protoze to delal snad kazdej Nikon, co jsem kdy drzel v ruce. Kdyz jej vyklopis a prestane to, tak je to ono.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: A my se bavime na prodejne se zakaznikem nad novym fotoaparatem NEBO na nyxu mimo praci "anonymne" s typkem co sem se nejednou asi i videl a tykame si... ?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: To spolu budem mluvit osobne, a to co tu nekoho poburuje z nekorektnosti, se zakaznikem se spolu zasmejem a zivot jde dal. Co by si mu rekl ty?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Proč sní třeseš? Nějaký nový způsob focení? Aneb kašli na cinkání a pokud to funguje, tak moc nevymejšlej, moc nevymyslíš, foťák není kačer na pérku, ale dost komplexní zařízení určený pro specifické použití ;)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Tak jo už mám D300 doma, jen mi tam při třesení něco cinká, trochu mě to znervózňuje, ale vše funguje jak má. Takže kdyby jste někdo měl zájem o můj starý D200 který má nacvakáno méně jak tato 300stovka. (cca 46tis.)
    PEJR
    PEJR --- ---
    MECHTILD: baterka to muze bejt, kdyby se to seklo uplne, tak to pretoc namechanicky casy, na zacatku ty stupnice, melo by to bejt B a 1/250
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    IOT_JH: já si toho všimnul venku, sváděl jsem to na mráz, ale teď mi to právě dělá normálně i vevnitř...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MECHTILD: Takhle v zime se to obcas u nejakejch fotaku stava, pokud fotis venku. Jinak bych to odnes nekam seridit.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Jedna retro-otázka: Na FE2 mi poslední dobou občas na chvilku zamrzne závěrka, prostě se třeba při 1/500 otevře na půl vteřiny, je to tak jednou z deseti, dvaceti cvaknutí. Setkal jste se s tím někdy někdo? Zrovna jsem tam dal nový baterky, může to bejt i jima? Třeba že maj o něco slabší napětí, než by nominálně měly?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: D300 je super, jako kazdy nikon ma Redukci sumu po dlouhe expozici, ktera po delsi expozici cca sekundy, fotak naexponuje hned po skutecne expozici jeste jednou se zavrenou zaverkou a vyhodnoti jaky pixeli zari a jaky jsou napr. hvezdy - vyhoda je ze to nahradi lokalne hot pixely a nema to vliv na kresbu - nevyhoda je ze to trva jednou tak dlouho a tak zpomaluje praci (nevhodne na blesky a obecne nacasovani) a spotrebovava baterku (hlavne v zime v mrazu vlastne neni ani moc potreba, snimac se chladi prirozene z okoli lepe.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PLAYER: az tak? tak to je smutne .)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PLAYER: Díky, do teď mi bohatě stačil D200 i na profi fotku a vystačil bych si i dál. Ale změna je život. :)) Málem jsem kopil i D2X za 7500k, ale ta D300 se mi vic libi. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam