• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Oky díky to mě vůbec nenapadlo tahleta možnost :) představa Sony třeba se Sonnarem 300 je zajímavá. Teď ještě jaký vybrat typ aby mě to zase nezruinovalo přemýšlím nad A5000 nebo A6000
    PEJR
    PEJR --- ---
    KRMITK0: Sony je top, přes redukce na to nasadíš jakýkoli skla.. Fuji taky gut asi, ty maj taky redukce..
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj potřeboval bych poradit chci si koupit něco menší k zrcadlovce nebo spíš přejít od zrcadlovky k bezzrcadlu. Mám asi 8 let starou D3100 a přemýšlím nad Coolpix P900 a nebo možná i něco jako je Sony Alpha. Co je podle vás lepší? jakým směrem se ubírat?
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Když ho mám na krku a budu stím třeba utíkat, nechtěl jsem aby tam byl třeba povolený šroubek nebo něco co by mi ten přístroj třeba rozbilo. Ale je fakt že jsem to samé zkusil a i u té dvoustovky a dělá to celkem podobně.

PLAYER: Zkusím
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: a neni to "cinkani" mechanismus interniho blesku? :) Protoze to delal snad kazdej Nikon, co jsem kdy drzel v ruce. Kdyz jej vyklopis a prestane to, tak je to ono.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: A my se bavime na prodejne se zakaznikem nad novym fotoaparatem NEBO na nyxu mimo praci "anonymne" s typkem co sem se nejednou asi i videl a tykame si... ?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: To spolu budem mluvit osobne, a to co tu nekoho poburuje z nekorektnosti, se zakaznikem se spolu zasmejem a zivot jde dal. Co by si mu rekl ty?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Proč sní třeseš? Nějaký nový způsob focení? Aneb kašli na cinkání a pokud to funguje, tak moc nevymejšlej, moc nevymyslíš, foťák není kačer na pérku, ale dost komplexní zařízení určený pro specifické použití ;)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Tak jo už mám D300 doma, jen mi tam při třesení něco cinká, trochu mě to znervózňuje, ale vše funguje jak má. Takže kdyby jste někdo měl zájem o můj starý D200 který má nacvakáno méně jak tato 300stovka. (cca 46tis.)
    PEJR
    PEJR --- ---
    MECHTILD: baterka to muze bejt, kdyby se to seklo uplne, tak to pretoc namechanicky casy, na zacatku ty stupnice, melo by to bejt B a 1/250
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    IOT_JH: já si toho všimnul venku, sváděl jsem to na mráz, ale teď mi to právě dělá normálně i vevnitř...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MECHTILD: Takhle v zime se to obcas u nejakejch fotaku stava, pokud fotis venku. Jinak bych to odnes nekam seridit.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Jedna retro-otázka: Na FE2 mi poslední dobou občas na chvilku zamrzne závěrka, prostě se třeba při 1/500 otevře na půl vteřiny, je to tak jednou z deseti, dvaceti cvaknutí. Setkal jste se s tím někdy někdo? Zrovna jsem tam dal nový baterky, může to bejt i jima? Třeba že maj o něco slabší napětí, než by nominálně měly?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: D300 je super, jako kazdy nikon ma Redukci sumu po dlouhe expozici, ktera po delsi expozici cca sekundy, fotak naexponuje hned po skutecne expozici jeste jednou se zavrenou zaverkou a vyhodnoti jaky pixeli zari a jaky jsou napr. hvezdy - vyhoda je ze to nahradi lokalne hot pixely a nema to vliv na kresbu - nevyhoda je ze to trva jednou tak dlouho a tak zpomaluje praci (nevhodne na blesky a obecne nacasovani) a spotrebovava baterku (hlavne v zime v mrazu vlastne neni ani moc potreba, snimac se chladi prirozene z okoli lepe.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PLAYER: az tak? tak to je smutne .)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PLAYER: Díky, do teď mi bohatě stačil D200 i na profi fotku a vystačil bych si i dál. Ale změna je život. :)) Málem jsem kopil i D2X za 7500k, ale ta D300 se mi vic libi. :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    XMEDA: jo to pozna. S D300 bude 9 z 10 fotek presne zaostrenych, s D7000 mozna jedna.

PETRPEDROS: D300 je profi stroj a prekonala ho az D500. Snimac neni nejnovejsi, dynamicky rozsah je 2EV za dnesnim standardem, ale rozhodne ani dnes neurazi. O zadnych slabinach u D300 nevim.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PETRPEDROS: porid aspon D7000 smarja.. sak to uz nemuze stat vic jak osm tycek. A rozdil poznas vyrazny.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETRPEDROS: Co bys čekal od 10 let starýho 12mpx snímače? High iso nic moc, v tý době na tom byl canon líp.. Hot pixely maj všechny čipy.

How to fix hot pixels for free, DIY | Photography Forum
    http://www.thephotoforum.com/threads/how-to-fix-hot-pixels-for-free-diy.311830/

Taky si asi nekupujes Iphone 1 v době Iphonu 7
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PEJR: Díky to mi moc nepomohlo. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam