• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PLAYER: ono to ostří rychle, což o to, ale neni to plynulé, udělá to takový kiks, jako v tomto videu
    Nikon D5300 video test autofocus noise kit lens Nikkor 18-55mm VR II
    http://www.youtube.com/watch?v=uWKyxTGq1n0&t=51

což dokkládá, že za to asi může i ten foťák? zkusím někde teda nejaký objektiv s krokovým motorem, jak to bude vypadat. přes hledáček myslím nejde točit video.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DOKKTOR: no bude to obojim, ale primarne objektivem, respektive ostricim motorkem, ktery neni na video konstruovany. Jestli chces plynule ostreni, porid si AF-P objektiv, s krokovym motorem. Zatim jsou tusim jen dva, 18-55 a 70-300. Mimochodem pres hledacek oba ostri bleskurychle.

Nikkor 70-300 AF-P VR speed (viewfinder)
    https://www.youtube.com/watch?v=YvWgcQDnv_E
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    mám dotaz: koupil jsem d5300, k tomu mám nikkor 18-140 af vr, a jelikož to chci hlavně na video, tak mě zajímá, jakým stylem to obstarává autofocus. je tam sice fulltime af volba, ale při točení videa to samoostří způsobem jako foťák - pohnout dopředu, dozadu, jo našel sem to, zaostřit správně. a při každém sebemenším pohybu jinam to začne zase tu sekvenci - mlha sem, mlha tam, ostro, což je pro video nepoužitelné samozřejmě. děje se to, i když pořádně přicloním, takže by to teoreticky nemuselo krz hloubku ostrosti ostřit vůbec. neni to teda uplná tragedie, jsem zvyklý ostřit ručně, ale tak mě to zajímá, jakým to funguje stylem. třeba na kameře mám tamron, který se dá koupit i na tu zrcadlovku, a ten ostří bez problémů. čili mě zajímá, jestli je to objektivem, nebo je to nejakým AF algoritmem ve fotáku, který mimojiné vlastně nemá žádný echt video program (nastavení videa tam sice je, ale na kolečku s volbami programů video není a video se spouští vlastní videospouští).
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BLO_GROS: pff, ja cekal aspon DF2
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    BLO_GROS: lol tomu říkám nadílka ke 100letému výročí :)
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Nikon Unveils 100th Anniversary Cameras, Lenses, and... Other Stuff
    https://petapixel.com/2017/04/03/nikon-unveils-100th-anniversary-cameras-lenses-stuff/
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    MARTIKK: Taky jsem si myslel, s vyměněným objektivem se to dost eliminovalo. Ale rozhodně nefotím bleskem, proto jak to je bílé jsem myslel že je to odlesk prachu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MARTIKK: vesjerej prach by byl videt cerne, pred i za objektivem.. teda pokud ho pred objektivem nerozsvitis bleskem..
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    MARTIKK: Nebo nepřijde, páč to může bejt cokoliv, ale vím že prach mezi objektivem a čipem je černej.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    REPLIKANT: To by ale zase bylo černý. Tohle mi přijde jak vyblejsknutej prach před objektivem.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: To ze neni na stejne pozici je divne, ale prach muze cestovat po snimaci, imho stopro spina na snimaci.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    BUSH13: Máš ostření na spoušti, nebo na knoflíku na palec? Jestli to druhý, tak se ti mohlo stát, že sis to z kontinuálního modu omylem přepnul na single shot a přitom to defaultně bylo nastavený tak, že foťák spustí závěrku, jen když je zaostřeno na zvolenym ostřícím bodu. V tom případě samozřejmě stačí přepnout zpátky na kontinuální ostření.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    PETRPEDROS: Taky to tak vidím. Škrábanec na objektivu se mi projevuje že je dost rozmazanej. Jen takovej světlejší flek, ale ne takhle jasná tečka.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: imho cip. Vady na objektivu jsou prakticky neviditelne snad s vyjimkou protisvetla.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PETRPEDROS: Výměn objektiv a uvidíš hned, jestli je to čipem. Případně jestli to není na filtru, když to mění pozici.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Není to pokaždé na stejné pozici, ale vyskytuje se mi to na více fotkách.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    To je škrábanec na objektivu nebo to může být něco s čipem foťáku?

NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    NEVIEM: myslím, že to čo popisujes môže byť aj nadstavenim fotoaparátu na ovládanie diaľkovým ovládaním, preto by to v tomto prípade nešlo. Ak sa jedná o tento problém, reset ho odstrani
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    BUSH13:
    BUSH13: vyskúšaj to ale ako prvé, je to najjednoduchšia cesta, ak si niečo znechtiac nadstavil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam