• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DJFRACTAL: nebo to samé za 1-2USD z aliexpressu....
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL: Tady je jeden z těch příspěvků, jestli to pomůže... AMAROK:
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL, MORPHLER: Ta volba D4 je jen na zpoždění snímání po sklopení zrdadla, aby se foťák nehýbal. Furt by musel jít do menu. Na tlačítko Fn se to hodit nedá.
    Zkusil jsem si nastavit Fn na tu samospoušť a pak v kombinaci Fn a +/- točit kolečkem, jako že se to tím bude dát přepínat. No a ono to nejde..... Takže asi musíš jen z toho menu. To uploadování nových firmwarů se tu už řešilo a myslím že to bylo v týhle diskuzi. Zkus se mrknout do starších zpráv, tak cca 1 ~ 1,5 roku zpět.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DJFRACTAL: koukam na menu D5100 .. to co nastavim na kruhovem volici mas ty v menu: shooting mode/release mode/self timer... a druha moznost jak to trochu obejit je d4 volba - nastaveni zpozdeni spouste na 1,2 nebo 3s.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    PAVELDUFEK: MARTIKK: MORPHLER: no v zásadě s tím omezeným videem jde žít, pořád ale chodit do menu a přepínat samospoušť je fakt pruda, nedá se to nějak obejít?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    DJFRACTAL: Délka videa je omezena uměle kvůli zákonům. Ale bývají problémy i s přehráváním, když se to hackne.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL: Podle mě těch 20 min je přibližnejch a souvisí s tím, že ten soubor může mít max 4GB.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MORPHLER: jo no, prave, to je takova nelogicnost az to snad ti inženýři tak nastavili schvalne... nejsem kdovijaky fotograf, resp. investovat do nejakych top nikon modelu by nemelo smysl, ale rikam si jestli nebude lepsi koupit z druhe ruky nejaky trictyri roky stary vyssi model, ktery ma vice ovladacich prvku dostupnych na tele
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DJFRACTAL: hacky jsou, a zrovna na ten tvuj model to tusim bylo. Byly tady: https://nikonhacker.com/viewforum.php?f=2 ale koukam, ze ty stranky ted nejak nefunguji. kazdopadne se venovali zrovna videu, tusim ze delsi dobu nahravat to umoznovalo, ale jinak nic moc vic. Samospoust netusim, mam vyssi modely a tam tohle jde, v c3 to nastavim a pak mam kruhovy volic na rezim, ktery kdyz prepnu na samospoust drzi ten nastaveny cas. Ty tam musis tusim aktivovat samospoust na kazdy snimek, kdy ji chces pouzit, ze?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Zdravim, pouzivam D5100vku, maly hledacek je pruda, ale porad se s tim da pracovat. Co me ale uz delsi dobu vytaci je nemoznost pernamentne nastavit zpozdeni samospouste c3. Dale delka videa omezena na 20min. Na netu jsou nejake nikon hacky. Mate s tim zkusenosti? Firmware mam taky stary 1.01 1.01 1.003
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Ahoj, sháním český manuál k d7100 (knížku), nemáte náhodou někdo navíc? Díky moc.
    SASOS
    SASOS --- ---
    tak navrat do minulosti zpět k D50, z ničeho nic mi foťák odmítá odpalovat interní blesk. Bez blesku fotí ok, s externím není problém, ale ve chvíli, kdy vyklapnu interní, tak prostě neblejskne ani za boha. Nějakej tip, jak zjistit, jestli je interní blesk opravdu mrtvý? Dík
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Já nedávno přešel z D80 o jednu nulu výš na D800 a je to... no, prostě je to rozdíl :D
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    DRACONIK: chapu. Navic, kdyz ti to na balkane nekdo corne, tak to neni zas takova skoda...
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DRACONIK: displej chápu, s tím bych se taky nerad loučil. S tím zbytkem by se dalo dost polemizovat, ale budiž
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    VODNIK: hele to me asi netrapi. na to moje foceni dovoleny na balkane to bohate staci a nejsem zadnej umelec abych mel nejmodernejsi telo.
    navic u d3300/5300 mi nevyhovuje chybejici displej nahore na tele a vubec ovladani...
    do toho nefotim sport abych mel ultra rychly ostreni, hvezdny oblohy abych mel nekonecny iso...
    jsem sice pozadu v tomhle, ale osobne mi to vyhovuje.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DRACONIK: nejde o trendy, ale o kvalitu. A D90 je tělo staré 10 let, dnešní low end řady 3xxx fotí nesrovnatelně lépe.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    DOTCOM: Nenazyvam se na fejsbucku fotografem abych se drzel nejmodernejsich trendu :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    DRACONIK: Tak si zkus poridit nejaky soucasny model, to budes teprve koukat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam