• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    HUGGI: Tohle by mne docela zajimalo... nocni oblohu se ucim fotit, a jedna z mejch zkusenosti je ze tak okolo triceti sekund expozice uz zacina byt dobre videt pohyb hvezd. Ostatne, i na fotce od SAAYURI je to videt.

Scena tudiz neni az tak uplne staticka; jak pak probiha aplikace vicenasobnejch expozic (ktery muzou bejt od sebe klidne az minutu daleko, pokud clovek foti 3x 30s expozice po sobe)?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SAAYURI: na ISO6400 je šum normální, pokud nepůjdeš do fullframu tak si moderním tělem zásadně nepomůžeš.

Každopádně u tohohle typu fotek je velmi zásadní zpracování, jedná se v podstatě o statickou scénu, takže se šumem jde krásně bojovat vícenásobnejma expozicema
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    VODNIK: Hahaha :)) a od kdy se nocni obloha foti z ruky? :)))

VODNIK
    VODNIK --- ---
    SAAYURI: fotit noční oblohu na ISO6400 není dobrý nápad, za to můžou ruce a ne foťák
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SAAYURI: jestli chces slusny vystup na vysoke iso, tak stejne skoncis u FF. A vzhledem k tomu, ze chces Nikon, tak nevim na co ti bude nejakej clanek, kdyz ses - predpokladam- financne limitovana. Takze kup cokoliv od Nikonu s FF snimacem, pocinaje D600, ktera ma vyborny dynamicky rozsah a dobre zvlada vysoke iso. Pak to dopln ultrasirokacem s f/2.8 (Samyang 14/2.8 je za hubicku a netrpi na coma - dost zasadni pozadavek na foceni nocni oblohy, zahrnuje li to hvezdy).

Pak mi podekuj za usetreny cas ctenim teoretickych poucek ;)
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Mam dotaz - byla jsem na foceni nocni oblohy a pri postprodukci fotek druhy den jsem zjistila, ze by si moje d7000 a sigma 30/1,4 zaslouzily vymenu. Fotak je 6 let stary cca a objektiv asi 9 let. ISO pri hodnote 6400 uz u ty fotky bylo strasne znat, stejne jako objektiv uz davno neni to, co driv, mozna nekde bouchnul, mam pocit, ze nekde blbne i barevnost, atd.
    Nicmene jsem na nekolik let vypadla z toho, ktery fotaky ano a kdy, ktery objektivy jsou tef super a podle ceho vybirat? Nechci uplne zacatecnickou zrcadlovku (zadny vyklapeni, zadny autorezimy, chci si to vsechno nastavit sama), ale ani nic extra profi. A rada bych zustala u Nikonu. Muzete me odkazat treba na nejakej clanek, forum, atd., kde bych se mohla po necem poohlednout? Spis bych davala prednost necemu jinymu, nez oficialnim strankam, tam jsou samy super marketingovy zvasty :)))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Na te horni fotce byla ta led svetla, dve trubice, tesne mimo zaber, tzn. cca metr a kousek. Na spodni, z cela cca pul metru, objektiv miri mezi nima.
    EGGH
    EGGH --- ---
    REPLIKANT: Můžu se zeptat, jak daleko byl zdroj světla (cca)? Mám ty malé
    YongNuo 600LED a přijde mi, že takhle výrazně bych ji nenasvítil - resp. by musely být LED tak do metru od ní.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SENTAKU CONFIRMS: Japanese Government Trying to Partner Nikon with Fujifilm ... Says TOP Japanese Magazine "Sentaku" :) - Fuji Rumors
    http://www.fujirumors.com/...vernment-trying-sell-nikon-fujifilm-says-top-japanese-magazine-sentaku/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Nikon D810 a AF-S NIKKOR 105mm f/1,4E G, svíceno Led Light 17W Fomei na FotoŠkodaFestu
    DSC_1299DSC_1283
    v odkazu na flickru pár fotek navíc, vše v plném rozlišení
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DJFRACTAL: no tak ja predpokladal, ze dalkac mas, ja jich mam nekolik, je to fakt otazka dolaru na alikovi nebo ebay...
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    DJFRACTAL: nebo to samé za 1-2USD z aliexpressu....
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL: Tady je jeden z těch příspěvků, jestli to pomůže... AMAROK:
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL, MORPHLER: Ta volba D4 je jen na zpoždění snímání po sklopení zrdadla, aby se foťák nehýbal. Furt by musel jít do menu. Na tlačítko Fn se to hodit nedá.
    Zkusil jsem si nastavit Fn na tu samospoušť a pak v kombinaci Fn a +/- točit kolečkem, jako že se to tím bude dát přepínat. No a ono to nejde..... Takže asi musíš jen z toho menu. To uploadování nových firmwarů se tu už řešilo a myslím že to bylo v týhle diskuzi. Zkus se mrknout do starších zpráv, tak cca 1 ~ 1,5 roku zpět.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DJFRACTAL: koukam na menu D5100 .. to co nastavim na kruhovem volici mas ty v menu: shooting mode/release mode/self timer... a druha moznost jak to trochu obejit je d4 volba - nastaveni zpozdeni spouste na 1,2 nebo 3s.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    PAVELDUFEK: MARTIKK: MORPHLER: no v zásadě s tím omezeným videem jde žít, pořád ale chodit do menu a přepínat samospoušť je fakt pruda, nedá se to nějak obejít?
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    DJFRACTAL: Délka videa je omezena uměle kvůli zákonům. Ale bývají problémy i s přehráváním, když se to hackne.
    MARTIKK
    MARTIKK --- ---
    DJFRACTAL: Podle mě těch 20 min je přibližnejch a souvisí s tím, že ten soubor může mít max 4GB.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MORPHLER: jo no, prave, to je takova nelogicnost az to snad ti inženýři tak nastavili schvalne... nejsem kdovijaky fotograf, resp. investovat do nejakych top nikon modelu by nemelo smysl, ale rikam si jestli nebude lepsi koupit z druhe ruky nejaky trictyri roky stary vyssi model, ktery ma vice ovladacich prvku dostupnych na tele
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam