• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: A ty si to myslis? Ja rozhodne ne, akorat rikam, jaka nastala zmena v legislative v urcovani doporucenzch cen. Netvrdim, ze vyrobce se nebude snazit ovlivnovat prodejce, ale ted k tomu nema takove "pravomoce".
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: je naivní si myslet že výrobce nemá žádný páky k ovlivňování koncový ceny..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Pokud vim, tak ani Megapixel nema ceny podle ceniku od nikonu, tak proc je to naivni pohled?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: To je hodně naivní pohled:)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Vim o tom a je to jedna z hlavnich veci co chci vyzkouset az budem mit predstavovacku pro nps a vip prodejce. Tak pak poreferuji.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Od minulého roku EU zrušila koncept "doporučená cena", tzn. že si Nikon může psát co chce, obchodník není žádným způsobem vázán jí dodržet.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Nikon D850 Hands-on Preview
    https://www.youtube.com/watch?v=7wNKoR6e-6A
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: tak jsem to nasel - byla to D810, sRAW je nejaky 11bit demosaic, ve vysledku ne moc dobre pouzitelny. U ty D850 rikaji, ze to bude 12bit lossless komprese, coz mi evokuje opravdovy RAW, tak snad :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: jo to bylo u nejakyho modelu predtim, kde jsem to sledoval, kdyz s tim prisli - ten RAW uz byl nejak pred-procesovanej a tusim 1/2 velikosti souboru originalu na 1/4 obrazovych dat tusim, nic moc. Tady vylozene nabici dva stupne, tak treba tam bude nejaka lepsi "logika" :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    REPLIKANT: V propozicích Nikonu je cena 3300 dolarů ;))
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: tam je riziko nejakych porodnich bugu, ktere tu pak CZ servis nebude chtit resit ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: to by bylo krasne, ja nak nekde cet ze u nikonu nebyl vzdycky ten mensi raw uplne stejne datama plnohodbotnej jako ten normalni, tak uvidime, kazdopadne asi se budu snazit koupit z ameru tentokrat, pac uz to dela 20k rozdil....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    nejvic jsem ted zvedavej, jak naimplementovali ty mensi RAWy - jestli i velikost souboru bude odpovidat treba polovine dat, kdybyste nekde zahledli konkretni info/ukazku pak, dejte vedet :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    ASACHI: Ostření to má z D5 a v DX módu to bude taková lehce okudlaná D500 (sama o sobě za 50+ tisíc). Podle popisu to vypadá na použitelný super univerzál. Cena je hrozná (nebo spíš málo vyděláváme), ale bohužel odpovídá v porovnání s konkurencí.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: Fotak pekny, jen trochu zklamani z moznosti mirrorless modu a faktu, ze kazde D8* telo je drazsi a drazsi ...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Společnost Nikon dnes představuje nový všestranný digitální fotoaparát formátu FX s rozlišením 45,7 MPx – Nikon D850!
    Frekvence snímání je 7 snímků za sekundu, s použitím Battery Packu MB-D18 - 9 sn./s v plném rozlišení. Díky výkonnému systému zpracování obrazu EXPEED 5 poskytuje výjimečně čisté snímky bez šumu v celém rozsahu citlivostí ISO 64–25 600, který lze dále rozšířit na hodnoty v rozmezí 32 až 102 400. K ostření využívá stejný 153bodový AF systém jako vlajková loď Nikon D5.
    Tvůrci videa mohou nyní zaznamenávat plnoformátové videosekvence ve formátu 4K bez omezení způsobených crop faktorem.
    Přímo ve fotoaparátu naleznete funkci pro záznam časosběrných videosekvencí 4K s posunem zaostření, která produkuje výjimečně ostré snímky s velkou hloubkou ostrosti.

Další informace o tomto novém špičkovém modelu jsou uvedeny v přiložené tiskové zprávě.

Předpokládána cena za tělo fotoaparátu je 96 690 Kč. Set fotoaparátu s objektivem AF-S 24-120 mm se bude prodávat přibližně za 117 390 Kč.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HANOUCH: Je super, hlavne pomer cena/vykon/skladnost, mit aps-c tak ho mam doma.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Mate nekdo zkusenost s https://store.nikon.co.uk/af-p-dx-nikkor-10-20mm-f-4.5-5.6g-vr/JAA832DA/details jededn AF-P DX objektiv uz mam (70-300) a nemuzu si ho vynachvalit tak snad se povedl i tento
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    SKALARIAK: Je to tak. Také jsem měnil z 1.8 na 1.4 a potom 50mm zase na 1.8 :-))) Ale už nemám NIKON ...

Osobně mi přijde nejlepší 50 1.8D. A asi i 85mm 1.8D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: moje zkusenost je, ze vsechny 1.4G ostri hur/mene spolehlive nez 1.8G - fotim s 35 a 85/1.4G a proste to hlidam vic nez s "plastakama" 1.8G nebo 2.8 zoomama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam