• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MARTINSECURE
    MARTINSECURE --- ---
    Rikas ebay lepsi? Co zaruka, kvalita atd? V poho?
    MARTINSECURE
    MARTINSECURE --- ---
    Ahoj, z nemeckeho.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MARTINSECURE: z nemeckeho nebo britskeho amazonu vpoho, z americkeho to 1) nemas moc sanci ze by poslali (i ti briti ti tu spoustu veci neposlou) 2) pokud ano, asi priplatis dph nebo i clo. mam dobrou zkusenost z evropskym ebay (napr. neco jako: https://www.ebay.com/...r-14-24mm-f-2-8G-ED-Lens/273145344953?hash=item3f98bb33b9:g:XCcAAOSw9NhbHeak )
    MARTINSECURE
    MARTINSECURE --- ---
    Ahoj, nemate nekdo zkusenost nakupu na Amazonu? Chci si koupit objektiv Nikon 14-24 f2,8. Na Amazonu vychazi podstatne levneji. Dekuji za info
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MENTOL_: ano fotí se s tim nesmírně lehce, jsem rad ze jsem do něj šel
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Nosim uz roky na akce A6000 s fishem Samyang 8mm 2.8 jako doplnkovy k D750, ted na to mam jeste manualni Laowu 9mm 2.8 a budu tim doplnovat k A7iii. Jinak s tim adapterem muzes stridat Nikon skla flexibilne, podle AF chovani a situace.
    Adapter je tenhle: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B075F34LGN/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1
    na ebayi z ciny je levnejsi, ale nechtel jsem riskovat clo a pripadnej blbej kus na vraceni zpet.
    Commlite CM-ENF-E1 PRO ver.05 Nikon to Sony Autofocus Adapter Testing on A7 II and A7R II (26 Lens)
    https://www.youtube.com/watch?v=uKt0bEEf1_8
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: no super, sem to na nakou dobu pustil z hlavy,ale zas musim zacit dumat :) teda se da v zasade nejskou dobu vymetat akce teoreticky treba s d750 a tim sonakem zaroven? Kde si kupoval ten adapter?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: nosim s sebou malej balonek skoro porad, obcas si fouknu kdyz zahlidnu :) akorat se vic bojim, ze do toho neco stricim nebo mi tam upadne, tak je ta dira melka a hned cip :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    SKALARIAK: Ja musim nejpozdeji pristi rok vymenit 1 fotak ... a DSLR to 100% nebude. Takze cekam jako na smilovani na Nikon, pac menit 4 blesky, 7 skel a miliardu ostatnich Nikon ecosystem kravin (typu odpalovace) fakt nechci ...

Jak si fotim na rodinnych vyletech s moji novou Fuji X-T20, tak ty novy mirrorless funkce typu eye detection (vim, ze D850 ma face recognition, ale neni to 100% ono) jsou naprosto uzasny, kdyz chce clovek vyfotit neco na F1.4. Staci podrzet autofocus, cvaknout a mam dokonale ostrou fotku presne tam, kde potrebuju ... s DSLR to je 4x takova namaha udelat stejnou vec.

Takze jsme ve stejnem vlaku :D
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: dik za report, premejslim vo tom smaozrejme furt, netusil sem, ze je nejakej funkcni adaopter na nikoni skla, ymslel sem ze to nejde z nejakyho duvodu... kazdopadne pro me ty f4 skla nejsou varianta, fakt hodne veci co fotim by ta clona nahoru dost zkomplikovala... ale tak ty skla ted mam, tak je to lakavy no, akorat sem debil ze sem propas tu akci u skody kdy k tomu byla ta padina a popruh a 5 let zaruka.... neprasi se ti cip, kdyz tam neni to zrcadlo? o tom sem neco zaslech....
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ASACHI: No praveze nemazu. Ale neni spatny si je rovnou znacit. Coz nikon neumi delat jinak nez zamcenim.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Jeste k zapadle diskuzi o bezzrcadlovkach/Sony, nejake zhodnoceni po par tydnech pouzivani ty A7 III. Zkracene: je to super, D750 lezi v koute a strasne se netesim az s ni pujdu na laser akce abych neodpali cip na Sony :)
    Dlouhy leta jsem chtel kompromis mezi 70-200/2.8 a 70-300/4-5.6 a konecne mam na Sony 70-200/4 a je to super, uplne mi to staci. Velikost vaha jako Canon 70-200/4 vcetne zabarveni, ale pusobi to jako maly a svizne to lita. To same jsem udelal u sirokace - Sony 12-24/4 proste paradni, nejen rozsahem a ostrosti uz na f/4, ale hlavne v kombinaci se stabilizaci v tele, foceni interieru z ruky klidne i na 3 expozice pro HDR je hned o neco snazsi. Na 2.8 zoomy od Sony kaslu - cena a velikost silena, Tamron 28-75/2.8 jako event stredove sklo bude stacit. Zaroven 28/2, paradni 85/1.8 a i plastova 50/1.8 foti krasne. To vsechno s perfektnim eye autofokusem, proste nedokazu si predstavit jit fotit lidi zase s D750 a mit stres :)
    Ohledne Nikon skel na A7 III - poridil jsem i jediny funkcni adapter s AF a VR od Commlitu, funguje nad ocekavani dobre na to co to je - 20/1.8G, 35/85/1.4G, 24-70/2.8 i 70-200/2.8 fungovaly super az uspokojive, vcetne Eye AF. Nejsvizneji asi 24-70, nejmene 70-200/2.8 I. Pevny skla taky pekne chytaly eye af, paradoxne komfortnejsi foceni lidi nez na Nikonu prave kvuli kontinualni jistote zaostreni na oko, coz zejmena u 1.4 skel vyrazne pomuze. Jediny vylozeny minus je ostry protisvetlo, to si clovek musi hlidat. Chvili jsem si hral s myslenkou, ze si nejaky ty Nikon skla necham a budu pouzivat, ale kdyz se clovek rozkouka s nativnima sklama, tak proste neni duvod lpet na necem pomalejsim, tj. adapter jsem pustil a Nikon pujde kompletne z domu az na uplne minimum a na Sony se spokojim s tim co jsem psal + asi AF Samyang 35/1.4 FE za krasnych 16tis novy.
    Nechci tady nikoho nabadat k hromadnemu exodu, ten se deje tak jako tak, proste A7 III je neco jako letosni D700>D750, proste zlomovej fotak. Neni to samozrejme pro kazdeho, je potreba si udelat nejakej plan a rozbor toho co clovek ma/chce/foti. Me to zatim sedi s velkym nadsenim.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: podle akce a prostoju - kdyz to moc nekropim a je cas, zaroven vyhled, ze bude fotek na kartu jeste spousta, tak na primarni karte RAWy promazavam, ale neni to moc casto.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    IOT_JH: blbej dotaz, ale vy nekdo mazete fotky ve fotaku?
    Furt uvazuju k cemu to je dobry takovej plugin, anebo proc by nekdo fotky tridil jinde nez v PC :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: Zakoupil jsem a je to docela dobry.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    D750, MAC, Lightroom
    Umíte někdo filtrovat zamčený soubory v kompu?
    Co tohle: https://www.photographers-toolbox.com/products/jbeardsworth/locktastic/
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUBOB: No ano prestali, protoze pres vsechny zminovane “vyhody” je v praxi skoro nikdo nekupoval
    CROSS
    CROSS --- ---
    že se ještě vracim k Nikkoru 200-500 a tomu Think Tank holsteru: ta brašna je fakt povedená, dobře udělaná etc., ale má to teda drobnej nedostatek, že se do ní nedá sklo vrazit s nasazenou sluneční clonou (myslim nasazenou opačně, na přepravu, nasazenou pro použití by ani nečekal).

Každopádně ten holster použiju i na jiný sestavy a clonu případně pověsim na popruh, jen to tak podotýkám na okraj, kdyby někdo někdy řešil podobnou situaci.

Sklo samotný mě celkem nadchlo, na to moje víkendový focení pobíhajících dětí nebo poletujících poštolek nemá chybu. Tak díky všem za podnětné názory a rady.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HUGGI: tady vubec nejde o to, 'co je lepsi'. to je ryze subjektivni zalezitost, & treba zrovna pro me to rozhodne lepsi neni (proto taky porad taham ten obstarozni polo-rozdrbany tamrac).
    jde o to, ze brasny s otviranim od tela prestaly existovat, prestoze si myslim, ze trh by pro ne byl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam