• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HANOUCH: No vzdyt - proto je lepsi otvirani k telu, pripadne pristup skrz
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    HUGGI: protoze kdyz menim objektiv, nasazuju blesk atd v davu lidi (treba na koncerte) tak chci mit brasnu co nejvic u tela otocenim ty brasny a vyklopenim otvirani do davu akorat vyrazne zvysuju pravdepodobnost ze do mne nekdo vrazi.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Hele a proč odklápět víko když pro standardní výměnu objektivu stačí přístup skrz víko? Případně když se chcí více/často hrabat v brašně tak sí víko otočím k sobě mezi tělo a brašnu jako by tam vůbec nebylo..
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    Ja musim souhlasit s ID LUBOBstran tech brasen s odklapenim dopredu po testovani x brasen ktere se odklapi k sobe jsem nakonec poridil tohle az na par drobnosti jsem zatim vcelku spokojen.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    me docela dobre slouzi Urban reporter 350....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUBOB: nechces moje tamracy? prodavam :)

Jinak me posledni dobou hodne zacaly vyhovovat kufry ...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    brasny jsou nejvesti tragedie. ja uz mam skoro 20 let dnes uz dosluhujici tamrac & zatim jsem nenasel nic, co by ho co do fukcneosti nahradilo.
    co me sere nejvic je, ze u brasen pres rameno, se vrsek odklapi smerem k sobe, takze to clovek musi pridrzovat, aby se dovnitr dostal. designeri maji zrejme tri ruce :-)

asi si to fakt necham usit na miru, at to stoji, co to stoji.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Díky všem, jako příležitostný amatér jsem o Think Tank ještě nezavadil, ale už jsem objednal, vypadá to velmi slibně.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MAJA:
    REPLIKANT:
    pridavam se k tomu, ze Think Tank dela super brasny.
    Mam Retrospective 30 a vleze se mi tam 2x telo s nasazenyma 24-70 + 70-200, mobil, 2x klice, penezenka, nahradni baterky a v extremnim pripade 3 speedlighty + odpalovace (jen pak to je tak tezky, ze to nejde skoro nosit ... ale vleze se !)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: MAJA: Můžu doporučit Think Tank (mimochodem, lepší brašny a batohy neznam), mám v něm D4 s 80-400 a nasazenou clonou.
    MAJA
    MAJA --- ---
    CROSS: mam Think Tank Digital Holster 50 V2. - vejde se tam 70-200/2.8 s TC2x i ten Tamron (bez nasazene slunecmi clony), vetsi toploader asi uz neni :-) Ono uz je citit v zadech, kdyz se sikmo pres zada taha par km ty 3 - 4 kg
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad CROSS, dneska dorazil, je to teda kus železa (přesněji plastu). Vyvstává mi tak problém, v čem to nosit. Konkrétně bych rád toploader, největší, co jsem našel, je LowePro Toploader Pro 75 AW II, ale interní výška je jen 29 cm, zatímco kombo toho objektivu a foťáku má 34 cm (čili je to delší než FX s nasazeným 70-200 f/2.8, na kteroužto kombinaci je navrženej ten toploader).

Pokud byste měli nějaké tipy na tenhle styl brašny -- toploader nebo nějakej sling (nemá někdo 10ltr sling od PeakDesignu, že by mi změřil vnitřek?), kam se takový monstrum vejde, dík za ně. Pak už přestanu votravovat. ;-]
    NEHEHEHEHE
    NEHEHEHEHE --- ---
    Caute. Kupil som si nový fotak, nikon 3400 s objektivom AF-S DX 18-105 f/3.5-5.6G ED-IF VR. Som amater, začal som až teraz fotit. Baví ma fotit makro. No, nemam na to vhodny makro objektív.
    Nechcem nejako extra vela penazí mínať. Existuje nejaké len medzisklo pre nikon 3400 na lepšie makro fotky ako s hore uvedeným objektívom? Vdaka
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAJA: D600 nebo D750. Dík i za tip na ten Tamron, jinak bych o něj nezavadil, ale co tak koukám, vyšel by mě prakticky stejně, takže pokud se rozhoupu, půjdu do toho 200-500 Nikonu. Pokud bych v budoucnu seznal, že s nim nefotim, bude asi jednodušší se ho zbavit, než Tamronu nebo Sigmy.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT: Mě se 300/4 PF taky líbí, ale v tomhle případě mi přijde univerzálnější zoom. Ani pro svoje použití si ji nedokážu ospravedlnit :-)

Sigma sport už váží cca 3kg, přesnost půjde případně srovnat se sigma dock. Tamron není lepší, ale je srovnatelný a stojí podstatně míň.

CROSS: K jakému tělu to půjde ?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: 200-500 je skvelej, jenom vetsi a pomalejsi ostreni, v tom Tamron neni lepsi, jedinne Sigma Sport ma rychlejsi ostreni, ale ne tak presny! a je tezsi a drazsi.

Doporucuju novou 4/300mm E PF VR, ta je super presna, rychla, ostra a lehka a mala, pokud mas nejaky vetsi rozliseni nebo s D850 jedes s vyrezama a parada. Nikdy me ten objektiv nezklamal.
    MAJA
    MAJA --- ---
    CROSS: 500mm na portretovky skoro z druheho konce hriste bude asi fajn :-) Lepsi pomer cena/vykon bude mit Tamron popr. Sigma 150-600. Konkretne ten Tamron 1.g mam a v rozsahu cca 150-450mm kresli opravdu pekne a s privrenym okem pouzitelne i na D850, D700 spolehlive. A vazi to 2kg.

Mrkni sem http://www.2msoft.net/2Mfoto/TEST_200_500/default.html
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    MAJA: sporty různý, mj. fotbal. Obstarožní 70–300 mám, tim fotim v podobných situacích teď, ale přijde mi právě, že bych využil ještě delší ohnisko. To už se spíš bojim rozdílu v ergonomii, tj. že se mi nebude chtít takovej kus železa tahat. Možná bych si měl spíš udělat radost pevnou třístovkou.

Šlo mi ale primárně o to, jestli tohle konkrétní sklo neni nějak problémový.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam