• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Produkt / Zahájení prodeje / Předpokládaná maloobchodní cena
    Z7 Konec září 2018 - 88 490 Kč
    Z6 Konec listopadu2018 - 54 990 Kč

Z7 + 24-70mm f/4 S kit Konec září 2018 - 103 990 Kč
    Z7 + FTZ adaptér kit Bude upřesněno - 92 490 Kč
    Z7 + 24-70mm f/4 S + FTZ adapter kit Bude upřesněno - 108 490 Kč

Z6 + 24-70mm f/4 S kit Bude upřesněno - 69 990 Kč
    Z6 + FTZ adaptér kit Bude upřesněno - 58 990 Kč
    Z6 + 24-70mm f/4 S + FTZ adapter kit Bude upřesněno - 74 990 Kč

NIKKOR Z 24-70 f/4 S Konec září 2018 - 26 990 Kč
    NIKKOR Z 35mm f/1.8 S Konec září 2018 - 22 990 Kč
    NIKKOR Z 50mm f/1.8 S Konec října 2018 - 15 990 Kč
    Mount Adapter FTZ Konec září 2018 - 7 490 Kč

AF-S 500mm f/5,6 PF Polovina září 2018 - 95 990 Kč
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KRMELEC: Urcite Tokina 11-16 (verze II tusim s motorkem funkcnim na amaterskym NIkonu) nebo radeji 11-20 f/2.8, tam neni moc co resit, nestoji moc penez a uz vubec to nestoji za nejaky pokusy s manualnim ostrenim na D5600 se Samyangy a podobne.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    KRMELEC: Momentalne asi top Tokina 11-20/2.8 ma AF a ostreni v tele (jako AF-S). Jinak doporucuju 10-24/3,5-4,5 NIKKOR, vybornej kontrast.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    CROSS: Vyčerpávající odpověď a naprosto perfektní reakce na to, co jsem chtěla vědět, jen jsem se na to nedokázala zeptat. Díky.
    IOT_JH: Chci, ale mam v tom korejskej hokej.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KRMELEC: nejde o „funkce objektivu pro fullframe“ (fulframe u Nikonu se říká FX, ne DF), žádný takový nejsou, jde o to, že DX snímač nevyužije šířku záběru FX objektivu (píšu to jako amatér), jak tu zaznělo, v podstatě ti z toho DX udělá výřez. V praxi to znamená, že ohnisková vzdálenost 20 mm pro FX ti na DX funguje jako 30 mm.

Jinak na otázku odpovědět nedokážu, v širokoúhlých sklech se moc neorientuju (14-24 f/2.8 kterým fotím se ti nevejde do ceny, podle mě ani z druhé ruky).
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    KRMELEC: Hele, bud chces poradit, nebo nechces. Ja mam pocit, ze moc ne.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    IOT_JH:
    ohniskovou vzdálenost jsem neřešila - potřebuji širokáč, tedy oh. vzd. malou (třeba 10 až 24 ?)
    DX nejdou na fullframe, ale já to mám naopak - mě funkce objektivu pro fullframe nebudou fungovat na APS-C snímač. Jako třeba šíře/úhel záběru DF širokáčů - o to mi jde.
    Zda to má nebo nemá motůrek už se vždycky dá nějak dogooglit. Většinou je to označení HSM (Nikkor, Sigma, Tamron, Samyang).

ULTRAMARINE: Good point. Asi bych si nějaký manuální měla půjčit na vyzkoušení. To vůbec není špatný nápad ;c)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: Jeste jinak: ten obraz se nijak nezvetsi. Ty si jenom tim mensim cipem udelas vetsi vyrez z ty promitany plochy.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    KRMELEC: Point je v tom, ze pri tehle ohniskove vzdalenosti a clone kdyz naostris rekneme na 2m, tak zhruba od metru do nekonecna budes mit vse ostry (na CROPovy fotaky rozhodne).
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    KRMELEC: Ohniskova vzdalenost se udava na vsech objektivech stejne, bez ohledu na urceni. DX objektivy nejdou pouzit na fullframe, protoze nepromitnou dost velkej obraz, aby to pokrylo celou plochu cipu. Obraz z 20mm dx skla normalni 20mm bude na aps-c fotaku stejnej. To samy plati treba u objektivu a stredoformatu. Ohniskova vzdalenost, ktera je mensi nez uhlopricka citlivy plochy je povazovana za sirokou, delsi zas za tele.

System tech ultrazvukovejch ostricich motorku se u kazdy znacky jmenuje jinak.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ULTRAMARINE: Když já nemůžu ostřit manuálně. I když si seřídím dioptrickou korekci u hledáčku, stejně prd vidím a manuálně ostřit přes display je hodně divný způsob. Budu motůrek potřebovat. Ale dík za tip!
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    KRMELEC: docela dlouho jsem pouzival Tokina 11-16/2,8 a byl dobrej.
    Pripadne Samyang 14/2,8, ten je fullframe.
    Oba dva jsou myslim, ze manualni fokus, nicmene pri takovym ohnisku a clone a z toho vyplyvajici hloubce ostrosti to vubec nevadi.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Čau, dnes jsem si koupila v pořadí páté Nikoní tělo D5600 a chtěla jsem k tomu i širokáč Nikkor 20mm se světelností 1,8, ale bylo mi vysvětleno, že je to na full frame a tedy pro toto tělo by se záběr zvětšil jen cca o 20%

Můžete mi prosím doporučit širokoúhlý objektiv pro APS-C se světelností alespoň 2,8 nebo nižší?
    Chtěla bych se dostat na cenu pod 22tisíc a tedy beru klidně i bazarový kus!

Už vím, že mám hledat Nikkor DX (ne DF) a nebo Sigma DC (ne DG).
    PS: Chci ostřící motůrek v objektivu (HSM se tomu tuším říká).

Co mám zadat do vyhledávání? Kdykoliv najdu něco přijatelného, je to na full frame :c(
    Jediný objektiv, co je všude v prodeji, je NIKKOR 10-20mm f/4.5-5.6G AF-P VR DX a tam se mi nelíbí světelnost (i když krásných 9.000,-).
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ted koukám ze ta baterka vydrží jen 10-15minut videa.. to je dost zklamání ne?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    DOTCOM: manuály určite
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    QWWERTY: no nejen, pujde na to nasadit uplne cokoliv...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    SYKES: na druhou stranu zmenseni flange distance konecne umozni bezproblemovy pouzivani vsech M42 objektivu, ne? :)
    SYKES
    SYKES --- ---
    EGGH: potřebují prodávat nová drahá skla... a Kai má ve videu níže dva dobrý body: umožní to konstruovat nová světelnější skla (aneb ohlášený 58/0.95, který vychází ze stávajícího 58/1.2), zmenšili flange distance (asi zas konstrukční výhoda pro nová skla), navíc se tam vejde redukce na skla všech ostatních (ale to asi nezamýšleli)...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    EGGH: imho ze dvou duvodu - jeden je registracni vzdalenost (FX ma tusim 44 mm a tenhle 16), coz znamena ze ty fotaky muzou bejt skoro o 3 cisla tenci. Druhej je prumer bajonetu, kterej je u novyho mountu vetsi, a tedy je teoreticky mozne na nej delat svetelnejsi skla (nekde jsem cetl ze nikon napriklad nema 85/1.2 kvuli tomu ze by se do prumeru bajonetu nenacpal)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Proč tam vlastně nemohli dát mount z DSLR a tím pádem to zpřístupnit na stávající FF objektivy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam