• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    FATBOZZ: tak to se da vyresit pri importu na komp, ne? pouzivam auto windows import a ten tohle rozhodne umi - vytvorti slozky v tomhle formatu dle data a da do nich soubory. umi je i prejmenovat podle dat, dodat jim hromadne cast nazvu ... tzn: ALKALOID: na fotaku to neumim, ale ve win to pak takhle muze byt kdyz to importujes. ( a na fotaku podle data prohlizet kdyz das dostatecnekrat "-")
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Škoda ze nová složka nevytváří adresář %y-%m-%d
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Pokud vim, tak nejde, musis manualne v menu fotografovani - slozka pro ukladani - nova, automaticky se nacte dalsi cislo v poradi
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ahoj, nevite, jak nastavit D500, aby kazdy den ukladala fotky do nove slozky? Ted mi to cpe vsechny fotky za sebe do rootu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    DIRTFOTO: tyjo velikosti se nepomuzes prakticky vubec, s tim adapterem to budes mit prakticky nastejno, navic co sem ted koukal a zkouel na z7 tu dedikovanou 35ku/1,8 tak ta je velka jak krava, takze velikostne je to fakt zbytecny, nekde kus zpatky hodnotim tu z7, bude to skoro to stejny az na rozliseni/rychlost...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    DIRTFOTO: Kdyby mi slo o velikost, tak asi koukam po necem mensim. Navic s ftz to proste takovej rozdil velikosti neni.
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    Chci se vás zeptat na názor. Má smysl kupovat k D750 Z6 jako mensiho brachu? Pomuze si tim clovek? Jsou nejake zkusenosti uz mezi vámi s Z6 modelem? Nebo byste pockali na dalsi evoluci?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: U zrcadlovek to jde pres displej taky, napr. rada D7/8xx a Dx po zmacknuti tlacitka OK, u D6xx a D750 je to prepinani v custom meny.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ULTRAMARINE: Jde u EVF vypnout tzn. funkci ziveho nahledu, tzn. ze ti bude vzdy ukazovat obraz jako zrcadlovka nebo ti ukaze jak bude vypadat expozice. U Nikon Z je to v custom meny D8
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEPAZZ, SKALARIAK: Tohle me prave prislo jako jedna z nejvetsich nevyhod EVF. Zkratka to co vidim v hledacku casto nekoresponduje s tim, jak vypada fotka. Nejak to naexponuju, nekdy treba nahodim korekcei expozice, chci to podexponovat a EVF hledacek mi to stejne zase vyrovna tak, ze to vypada porad stejne. (Tohle je teda se starsi Sony A7II, ale co jsem koukal, tak to je obecna vlastnost EVF).
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Ahoj, pár mých cvaků, kdyby někoho zajímalo, na Z7 s 24-70 z FotoExpa z Nikon stánku a ateliéru. Všechno plný rozlišení, JPEG, Auto Picture Control+, Auto WB, fotky z ateliéru neupravený, ostatní některé vytažený stíny či trochu stažený světla..

https://flickr.com/photos/47641800@N07/sets/72157675081569948
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SKALARIAK: jj na tohle je evf k nezaplacení!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nekupoval bych jiny, nez 24mpx telo. Tedy kdyz uz lowend, tak D5300 a vyse. Prodava se to za smesne nizkou cenu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALKALOID: ano, dneska už ano, zvlášt oproti ostatním fotákum, o to mi ale nešlo...
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ADAMIRA: ano, 5100 je dneska uz kraksna ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SKALARIAK: zkousel jsem Z7 ted na Photoexpu a po dvou minutach jsem to vratil na stul. Abych koukal na "stroboskop" pokazde, kdyz chci zaostrit, na to vazne nejsem zvedavej, je to velmi neprijemne.
    Jak si nekdo pochvaluje, ze v EVF vidi to, jak bude fotka zhruba vypadat, tak me to zcela miji ze dvou duvodu. Jednak fotim do raw, takze ma upravena vysledna fotka do jpeg nahledu v 9 z 10 pripadu stejne hodne daleko, druhak mi naprosto vyhovuje, ze je OVF prosty vselijakeho poblikavani a dychani obrazu, pripadne lagovani atp. Opravdu mi hodne vadi koukat v seru ci tme do miniaturni "svitici televize" jednim okem a druhym okem se snazit naopak zase "videt do tmy".
    Denne fotim s G80 od Panasu a EVF, ktery patri k tem nejlepsim na trhu, stejne nepouzivam z vyse popsanych duvodu.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jináč teda k tomu jeste k ty z7,a le to je obecne vlastnost vsech bezzrcadel - uplne genialni je to na foceni jakykoliv v protisvetle, protoze i kdyz s tim clovek vejra primo do slunce, tak mu to nevypali voko a navic rovnou rpesne vidi jak moc to ma prepaleny, coz se mi fakt spatne odhadovalo nekdy u dslr.... a docela to i ostri podle me lip v tom protisvetle.... no jsem nadšen z toho, ale asi pomerne objeveni ameriky :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ULTRAMARINE: no nativní v podstate jeste nesjou zadny, takez to samy co mam na fmount, tedy hlavne nikoní 17-35/2,8, 50 a 70-200/2,8 ....
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Jo, sorry, blbe jsem te pochopil ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SUK: vždyt to píšu, že je to moc...

reakce byla na tu "kraksnu"
    SUK
    SUK --- ---
    ADAMIRA: Rozsekanej fotak v horsim stavu, po nekolika opravach proste nemuze mit stejnou cenu, jako ten samej fotak v dobrym stavu ;)

D5100 se naprosto bezne za 5-6 prodava na bazaru. V dobrym stavu a se setakem. Za 7000 je pak tahle sestava (i v dobrym stavu) skoro neprodejna - o cemz svedci, ze se jich na FBazarech par vali uz nekolik mesicu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam