• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    IOT_JH:
    ULTRAMARINE:
    LOL, ona se zepta na Crop AF a vy ji radite FF manual a jeste dostane zjebano ze nechce poradit.
    Ja ten Nyx miluju :-)))

ORORUN
    ORORUN --- ---
    WINSTON_SMITH: Překlep: - Oceánii Winstone :)
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Nikon Z6 First Impressions Review: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/reviews/nikon-z6-first-impressions-review
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    Jenom postesk...
    Koukal sem na Z6 v megapixel a je to hodne prijemny do ruky. Skoro mi sedi vic jak A7III, ale ty objektivy... to je bida :( Hodil by se 24-70/2.8, 16-35/2.8 a 85/1.4
    Muzu chodit s redukci, ale to muzu rovnou zustat u zrcadla... V defaultu to fakt nema co nabidnout. :-/
    Nez na to budou nativni skla, tipuju to tak na 2019Q3-2020...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Mam zkusenost z D800E dostanu lepsi vystup na 3200-6400 ISO po postprodukci a zmenseni na stejny rozliseni jako ma D4 tzn. z 36 na 16MPx. Duvod proc fotim reporty a svatby prevazne na D4 je prave uspora mista a rychlejsi PP (D4 ma teda lepsi vystup na 12800), naopak krajinky a atelier na zakladni ISO D800E, vlastne jak pise Petr nize.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    IOT_JH: V realu, kdyz se uvazuje stejny vystup velikostne, tj. to rozliseni se znormalizuje (mj to co dela DXOmark, kdyz porovnava to zakladni ISO u cipu, na 8MPix tusim), tak ve stejne generaci sensoru od jednoho vyrobce bych to cekal takrka zamenitelne. Vzal jsem ISO 6400 (bezne normalni, ne extremni, kde muze mit uz kazdy cip trochu jiny zpracovani a muze tahnout jinam barvou, stiny atd) JPG z toho srovnavacho toolu, zmenseny a doostreny bez dalsich uprav oboje na HD vypada takrka identicky.
    Tj. pri horsim ISO je to vcelku fuk rekl bych. Vyhoda vyssiho rozliseni je pro me vice dat k orezu, kdyz sum neni problem (foceni ve dne, stativ, studio, krajina atd, proste ISO 100 a neco nahoru). Nevyhodou je zas to vyssi rozliseni - vic dat, pomalejsi zpracovani, vsude to zere vic prostoru a honici absolutne ostrych pixelu v 1:1 jsou nezridka na nervy, ze to neni vzdycky jako britva na plnou diru treba, prestoze po exportu to nikdo nepozna a neresi :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak jsem nějak na základě tohohle vydedukoval, že sice Z6 méně šumí, ale více šumu Z7 vynahradí jemnější kresba, která potom u odšumění v postprodukci napomůže lepšímu výsledku, kterej je pak u obou aparátů srovnatelnej. Co si o týhle úvaze myslíte?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    SLASH: hlavně ten bookeh ....
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SLASH: Ja mam treba 85mm 1.8
    SLASH
    SLASH --- ---
    aké sklo by ste mi odporučili na portréty? telo he Nikon D800, mám 2 zoom lenses, a jednu prime (50mm, 1.8 G ED)...
    hlavne aby to bolo ostre a malo kvalitný bookeh...
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    ORORUN: V "oeánii"? :)
    Oba objektivy byly kupované nové, nikdy neupadly, nevím o žádných vadách nebo škrábancích na nich.
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    WINSTON_SMITH: V oeánii těch 20 by asi šlo, hlavně v jakém stavu jsou objektiy. :)
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Ahoj,
    chystám se k prodeji D7100
    + Nikon 35 mm f/1.8 AF-S G DX
    + Sigma 17-50mm f/2,8 EX DC OS HSM

Koukám po inzerátech a měl jsem asi dost přehnanou představu o tom, kolik si za to říct. Jaká je podle vás reálná/férová cena, za kterou se takový set dneska prodá? Nějak kolem 20k?

Samozřejmě pokud by měl někdo zájem, napište do zpráv a ušetřete mi tak psaní inzerátu :)
    Má nacvakáno 25k, nikdy s ním nebyl žádný problém, až na minimální známky běžného používání je v super stavu. Nejspíš najdu i voucher na čištění snímače.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    CHIX: IMHO Oficialni Nikon na Zbraslavi je jedina tvoje moznost.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    CHIX: tohle ti spolehlive opravi pravdepodobne jen autorizovany servis a ten je v CR jen jeden.

Centrum oprav
    https://www.nikon.cz/cs_CZ/footers/contact_us.page?
    CHIX
    CHIX --- ---
    ahoj
    poradte mi servis praha. kousla se uzaverka resp mechanizmus.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Do konce roku by melo neco prijit, ve fotoskoda je poradnik, cca 10 lidi, stoho tak pulka to odrekne, takze sance je vysoka.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    2018 Photomicrography Competition | Nikon’s Small World
    https://www.nikonsmallworld.com/galleries/2018-photomicrography-competition
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: zarezervuj si ji v megaci.... vzdycky prijde na zacatku pár kusů a pak vetsinou chvili neic nez to zacne chodit nejak pravidelnejsc....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam