• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEJR
    PEJR --- ---
    REPLIKANT: ja kupoval pred dvema tydny za 31..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REPLIKANT: no já jsem v klidu, nemám na to skla...kdyby takhle zlevnili D500, to by mě zajímalo... :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    REPLIKANT: kdybych ho už čtyři roky neměl, hned tam běžim :-]
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jenom to ze se da Nikon D750 standartne od vcerejska sehnat za 28,5 tis a napr. v Antikfoto v Brne na prodejne za hotove za 27tis.! A tady je to uplne vklidu? :))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    REPLIKANT: Tak to rád slyším, docela o něm uvažuju... :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVILL: Je to parada, skvele se to drzi, vlastne takova mala Z6. Bajonet je stejnej jako FX, hledacek je o neco mensi, karta jedna SD, paralelne rozdilne/shodne nastaveni foto a video modu, snimac z D500 s fazovymi ostricimi body primo na snimaci pochopitelne. Je malej a lehkej! Hlavne teda setovy 16-50 je ultra maly a lehky. Orezali stabilizaci na snimaci, ale vzhledem k cene (22990,- za telo) je to logicky. Chvili sem stim fotil a je to super, ostreni na oko na jednicku!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Nikon Z 50 – Fotoaparát mirrorless formátu DX
    https://www.nikon.cz/cs_CZ/product/digital-cameras/mirrorless/enthusiast/z-50

tak už to odtajnili... :-)
    PEJR
    PEJR --- ---
    JADR: Jestli to neopravis sam s pomoci googlu, tak je zbytecny to nosit do servisu si myslim.. vymena za novejsi telo mi dava vetsi smysl...
    JUDE
    JUDE --- ---
    JADR: Nikon Plaza Shinjuku
    1-6-1 Nishi-Shinjuku | Shinjuku L Tower 28F, Šindžuku 163-1528, Prefektura Tokio
    JADR
    JADR --- ---
    Nějaký dobrý tip na servis?
    JADR
    JADR --- ---
    QWWERTY: díky za postup, už jsem myslel že to je ono ale pořád jsem to nerozchodil. Zkusím to dát do nějakýho servisu.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JADR: co se servisu tyce, jsem taky jenom laik, ale pokud je v hledacku tma, tak bych cekal, ze bude zrcatko zaseknuty nahore, resp. v nejake nenormalni poloze, coz mi moc nesedi k "ve vnitr mi to přijde normální"
    https://photo.stackexchange.com/questions/74780/nikon-d90-mirror-stuck

z googlu to skoro vypada, jako by se to stavalo bezne a me D90 se to vyhlo jenom nejakou nahodou :D
    https://www.dpreview.com/forums/thread/2447866
    https://www.photo.net/discuss/threads/d90-mirror-lock-up-work-around.363507/
    http://nikond90blog.blogspot.com/2009/12/nikon-d90-mirror-lock-up.html
    JADR
    JADR --- ---
    Cao, jsem v It na dovce a odesel mi znicehonic pri jedny fotce d90. Proste tam zaznel divny zvuk zaverky a cely to v hledacku zhaslo q zaclo ukazovat error. Ted je v hledacku tma a nic tam neni videt... Zkousel jsem odejmout objektiv ale ve vnitr mi to přijde normální.. nevím jsem lajk.
    Nevi nekdo co s tim muze byt? Nebo je KO.. je to už stařeček ale zatím sloužil.
    Díky moc za každou radu.
    ADITU
    ADITU --- ---
    ASACHI: třeba Paladix?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ahoj,
    netusite jestli jsou nejaky fora / skupiny pro prodej foto veci, pripadne jak se zbavit vybavy?

Koncim s focenim svateb = prodavam nize uvedeny veci a uplne nejlepsi by bylo pro me najit nekoho kdo chce prejit ze znacky, anebo chce naopak zacit s focenim svateb a nic nema :)

Nikon D750 + D800
    Tamron 24-70; 70-200 @ F2.8
    Tamron 90 Makro
    Sigma 50 ART 1.8
    Speedlighty + odpalovace / prijimace
    Stativy / softboxy / kufry / stojany / baterky / karty apod.
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    HUGGI: díky, tam jsem zrovna nekoukal. Byl jsem včera u Škody a tam mi řekli, že fungujou jen jako sběrna a posílají to do AWHservisu a bude to trvat několik týdnů (!!!), nějak jsem si z toho vyvodil, že Megapixel to bude dělat taky tak a už jsem nepátral. Významné plus pro ně :)
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Nenašel by se tu náhodou majitel Sigma USB docku, který by byl ochotný ho v Praze na den/dva zapůjčit? Potřeboval bych si trochu srovnat autofocus u 35/1.4 a přijde mi zbytečné to kvůli jednorázové akci kupovat.
    Na nějaké odměně bychom se určitě domluvili.
    B3DA
    B3DA --- ---
    ANONYMCZE: vidim front focus. zkus af fine tune do minusu, otestuj na necem sikmo k rovine snimani na plnou diru..
    (zvlastni, mel jsem za to ze timhle trpi jen 3rd party skla, ne relativne novy nikkor)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Ja si na tech novych profi telech navolim na tlacitko nahravani videa (ktere je na podobnem miste jako drive Mode) prave Mode. No predtim sem tam mel ISO, tskze se defakto zmenil jenom popis tlacitek, nebo se pletu?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ANONYMCZE: Jo. V soucasnosti pravdepodobne bezkonkurencni pomer vykon/cena. Radeji bych profi ovladani bez kruhoveho volice, ale vzhledem k tomu, ze to profi ovladani uz neni co byvalo (kteryho nicemu v kravate napadlo dat MODE tlacitko na levou stranu fotaku?), tak je to vlastne fuk.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ANONYMCZE: mam ji od zacatku, ma najeto pres 1 000 000 a stale celkem funguje, fotak je to super, ale smaozrejme uz tu mame ty bezzrcadla no....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ANONYMCZE: doostrit RAW je zaklad, staci defaultni hodnoty (v LR/CR driv 25, ted 40). A pak jeste doostrit pri/po zmenseni na exportu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam