• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    CROSS
    CROSS --- ---
    A hele, přišel mi newsletter. Naštěstí moje děti jsou na vrcholovej sport malý, takže ušetřim 8.000 CHF.
    Nikon D6 | Reflex numérique au format FX emblématique
    https://www.nikon.ch/fr_CH/product/digital-cameras/slr/professional/d6
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ANONYMCZE: Ostra a ma tendence spatne nepresne ostrit, kdyz mas stesti, tak chytnes seriditeknej kus, jinak velky a tezky... Davam prednost lehky maly a levny 35/1.8 NIKKOR
    RABBIT
    RABBIT --- ---
    ANONYMCZE: je. Já.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    KOJB
    KOJB --- ---
    Ahoj, neměl by tu někdo manuál v češtině pro F4? :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    CZ verze :
    Nikonblog.cz > Zrcadlovka říznutá mirrorlessem – Nikon D780 se představuje
    https://nikonblog.cz/...tavuje/?fbclid=IwAR1D20THR3SNpzHZN79b9KEDZ8Dj-bmDhNRpc-XFwQFS6Q_CDgIwYAbM-OQ
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ten ctyrsmernej ovladac a tlacikto "ok" se neda v temer pouzivat v rukavicich, nevim, proc to delaj takhle maly
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    CROSS: Parada je vylepsenej AF tunning (bod 5/ prvni odstavec, v odkazu), kde skrz LV ostreni koriguje ostreni pres hledacek a zrcadlo, take bude moznost korekce na fix a zoom skle!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Za ty zapusteny ovladaci cudliky tleskam. To muselo dat sakra praci, takovou genitalnost implementovat. Sikulove. Je videt, ze si davaji zalezet, kdyz jim zisky klesaj.
    CROSS
    CROSS --- ---
    D780
    Nikon | News | Nikon releases the D780 digital SLR camera
    https://www.nikon.com/news/2020/0107_dslr_01.htm
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Jde prodlouzit.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    FARIN: Díky. Bohužel to ale nevyresetuje všechno. Takže musím procházet všechna menu a hledat, co tam je nastaveno :-(
    MAJA
    MAJA --- ---
    Dostal jsem slevový kupon do Fotoškoda 400 Kč - platí při nákupu nad 1000 Kč a do konce roku. Nevyužiju ho - kdyby někdo chtěl ...
    FARIN
    FARIN --- ---
    ASYMETRIC:
    Factory reset for D810: Nikon FX SLR (DF, D1-D5, D600-D850) Talk Forum: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/forums/thread/3934695
    tady se pise

While two button reset restores most of the settings, but not all. To restore Shooting Banks you have to restore them one by one. With Menu On navigate to Shooting Menu (camera icon). Using Direction pad navigate to Shooting Menu Bank and press right arrow on Direction pad or press OK button. Use Direction pad to navigate to the bank you want to reset and press Delete button. You will see a message "Settings in the selected bank wil be reset to default settings. Click Yes. Same goes for each bank you want to reset and also Custom banks. This is from Thom Hogan's book.

ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Ahoj, koupil jsem D810 z druhé ruky a předcházející fotograf tam nechal svoje nastavení. Nevíte, jak se ho zbavit a vrátit foťák do továrního nastavení? Mačkání dvou zelených teček jsem již vyzkoušel, ale nastavení (včetně názvu bank) zůstává. Doufám, že kvůli tomu nebudu muset do servisu. Díky.
    ADITU
    ADITU --- ---
    SYKES: funguje i na D600 v poloautomatu (A).
    SYKES
    SYKES --- ---
    EFESH: máš pokročilejší model, mě to nešlo :) [možná kdybych zapnul úplný manuál a vypnul AF, tak by neřešil že nemá čím měřit a fotku zkusil udělat a že by to taky pomohlo...]
    EFESH
    EFESH --- ---
    SYKES: Stalo se mi taky má d850. Pomohlo po výměně baterky normálně zmacknout spoušť, a zrcadlo se hned preplo
    MAJA
    MAJA --- ---
    Můžu potvrdit, že až s FF Nikonem jsem se mohl na AF spolehnout. Jenom mám pocit, že ten rozdíl mezi základním modelem / středem nabídky je uměle zdůrazněný - ať už hardwarem nebo softwarově.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    D7000 je z hlediska AF nejtragictejsi fotak v digitalni historii Nikonu. Mel jsem jej kvuli nespolehlivemu AF v servisu 6x. Posledni nasvteva probihala uz s osobni komunikaci se samotnym reditelem servisu. Vysledek: koupil jsem si D700.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam