• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Zdarec. Google-fu jsem již použil, a nedalo mi jasnou odpověď na otázku kam v Opavě/Ostravě zajít s D600 na vyčištění snímače. Zkušenosti?
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    DOKKTOR: FUZZSTORTION: Díky moc!
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MODROPULOS: 3000 a za tu sedmdesatku moc penez necekej
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    Měl bych dotaz na místní zkušené majitele Nikonů. Mám doma dva starší nepoužívané kousky, konkrétně jde o Nikon D70 a Nikon D3000. Oba jsou se setovým objektivem. Jeden z nich chci poslat do světa a druhý si nechat, jen nevím, který z těchto dvou je lepší... Vím že se ptám jako lama a že mě odkážete na google ale mě zajímá názor místní komunity.
    Díky moc za tip.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ADITU: s temi soudy ohledne AF bych se neunahloval. Me Tamron 15-30 na D610 ostril uplne na houby (prakticky nahodila presnost - neseriditelne). D610 ma stejny AF modul co D600. Po nasazeni Tamronu na starickou D700 veskere problemy s AF zmizely, na chlup presny.
    Mimochodem, na D700 mi jeste zadne sklo neostrilo nepresne, bez ohlednu na vyrobce. Treba kamarad dost silel ze Sigmy 105/1.4 na D850. Ja ji nasadil na D700 a zase 100% presnost, bez zavahani. A ne, neni to rozlisenim, nejsem slepej, abych nepoznal, ze je na fotce BF ci FF ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SUK: podle mě je to naopak - 18-35 na DX je náhrada za základní světelný zoom na FX typu 24-70/2.8 ....
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SUK: ja mam Nikkor 18-35 ale pokud jsi na cropu zvyklej na to dx sklo 18-35 tak by se tomu ohnisku blizil spis nikkor 24-70 kterej je skvelej
    SUK
    SUK --- ---
    Mě by spíš zajímalo, zda vůbec existujou nějaký FF objektivy, co by nahradily DXovou Sigmu 18-35mm... krom financí je to takovej druhej důvod, proč se mi na FF přecházet nechce...
    HAL_
    HAL_ --- ---
    PEKK: Šel jsem z D3100 do bazarové D700 a pak do D750 - D610 bych se vyhnul být tebou.
    Objektivy co máš můžou být použitelné i na FF, buď crop (rozlišení to snese) a nebo když nevadí vinětace (35/1,8 mám doteď) a postupně nahrazovat. Ale to záleží co používáš a co chceš mít dál.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEKK: jo a checknout vadny pixely ale ty jsem zatim nepotkal ale sralo by me to.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEKK: maximalne můžeš resit najezd ale zalezi kolik toho nacvakas. Vymena zaverky neni nic smrticiho a na cene bazarovyho fotaku se to odrazi;) gumy padaj snad ze vsech nikonu. Sam jsem pred dvema lety za 7k koupil jetou D700 a ta mela 146k naletano a dodneska zadnej problém. Jen me mrzi ze je malicka a blbe se me drzi.
    MAJA
    MAJA --- ---
    XQD je určitě konstrukčně lepší ... ale čtečku SD má každý druhý notebook a používá ji většina foťáků, přijde mi to jako lepší řešení ... nějaká paměť navíc do bufferu foťáku kvůli rychlosti už taky nestojí majlant
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    QWWERTY: Taky netestoval, zatím si vystačím s XQD co jsem koupil s foťákem.
    MAJA
    MAJA --- ---
    QWWERTY: netestoval, asi mi dávají větší smysl než i samotným Sony málo používané XQD
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JOHNIEZ, MAJA: testovali jste CFExpress? zatim mi tu (QWWERTY) nikdo nevyvratil, ze by to byla blbost a co jsem tak koukal, tak mi davaji vetsi smysl (ie jejich prosazeni na trhu v budoucnu) a financne vychazeji lip
    PEKK
    PEKK --- ---
    Dík dík za reakce...
    Na bazarech je těch 610 docela dost, všechno kolem 15tis...
    Taky si říkám, jestli si tohle nechat, ale dva foťáky fakt neužiju...fotim většinou krajinu, nebo hvězdy...
    A tělo z bazaru, na co se zaměřit? Kupoval jsem si vždycky jen objektivy, ale u těla se trochu bojim aby tam nebyl nějakej zádrhel...
    CROSS
    CROSS --- ---
    PEKK: kdysi jsem přešel z D90 na D600, nějaký základní sklo jsem na tu D600 už měl (padesátku), D90 jsem tahal jako záložní a s teleobjektivem. Časem jsem si pořídil D750, D90 jsem dal bráchovi i s DX sklama... no ve sklech na FF zahučíš podle toho, co budeš fotit a kolik ti na to zbyde, horní hranice neexistuje. :-] (A to říkám jako někdo, kdo si nikdy nepořídil 70-200 2.8, protože je to velkej a těžkej krám a s jejím levným malým bratříčkem f4 si vystačim.)

Sám se zatim na změnu nechystám, dokud to D750 tělo bude držet. S mým skillem mě technika omezovat nebude nikdy. :-]
    ADITU
    ADITU --- ---
    PEKK: z D5000 jsem šla do bazarové D600, takže náklady na tělo nebyly moc vysoký. pevnou 50 jsem měla koupenou už dřív ve verzi pro FF, takže tam už si cenu nevybavuji, jediný další jsem kupovala Tamron 17-35 zatím, takže celkem něco kolem 30k. starého těla a objektivů jsem se ješte nezbavila, přemýšlím, že si je nechám pro dceru, pokud v budoucnu bude mít zájem...
    za mě zatím dobrý a obecně spokojenost, i když u Tamronu trochu bojuju s vyladěním ostření (nemám čas si na to pořádně sednout natož si někde zkusit půjčit tap-in konzoli). Ale to je problém skla, ne těla.
    MAJA
    MAJA --- ---
    já na D850 jedu na rychlé SD karty ... používám externí čtečku a cena min. 2 x XQD plus čtečka mi nějak nevyvážila lehké navýšení rychlosti ... u D5/D6 bude asi rozdíl větší
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    PEKK: já šel loni z D7000 na Z6 a dobrý (jen mě teda mrzel přechod na XQD karty).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam