• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Za to ruci kazdy servis...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAN_ILFORD: roky jsem to oddaloval a nakopal bych si - jedna mikrovlaknova "stetka", kapka roztoku, 2x sem a tam a hotovo. Nosim s bezzrcadlem ted uz porad s sebou jednu spachtli bez kapaliny, kdyby neco.

VSGO Kamera celoformovÜ senzor čisticí sada pro 6 aş 12: Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/...U/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=sensor%2Bcleaning&qid=1603185443&sr=8-3&th=1
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    já jsem nedávno v zoufalosti byl nucen použít takový ty vlhčený kapesníčky z Dmka na brýle a fungovalo to dobře (Z7), úplně bych se toho nebál... nevim jak to má ta d600,ale to Zko má před snímačem ještě takový sklo, takže riziko poškození je nepatrné...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PAN_ILFORD:
    MORPHLER:
    doporučuju megapixel, protože ručí za to, že nezničí senzor. Pokud zničí, tak platí ... alespoň historicky to tak bylo.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    MORPHLER: Dík. Megapixel je jistota.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PAN_ILFORD: Megapixel v Ostravě mi to udělal na počkání, i když se jako tvářili že normálně jen na objednávku.
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    Zdarec. Google-fu jsem již použil, a nedalo mi jasnou odpověď na otázku kam v Opavě/Ostravě zajít s D600 na vyčištění snímače. Zkušenosti?
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    DOKKTOR: FUZZSTORTION: Díky moc!
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MODROPULOS: 3000 a za tu sedmdesatku moc penez necekej
    MODROPULOS
    MODROPULOS --- ---
    Měl bych dotaz na místní zkušené majitele Nikonů. Mám doma dva starší nepoužívané kousky, konkrétně jde o Nikon D70 a Nikon D3000. Oba jsou se setovým objektivem. Jeden z nich chci poslat do světa a druhý si nechat, jen nevím, který z těchto dvou je lepší... Vím že se ptám jako lama a že mě odkážete na google ale mě zajímá názor místní komunity.
    Díky moc za tip.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ADITU: s temi soudy ohledne AF bych se neunahloval. Me Tamron 15-30 na D610 ostril uplne na houby (prakticky nahodila presnost - neseriditelne). D610 ma stejny AF modul co D600. Po nasazeni Tamronu na starickou D700 veskere problemy s AF zmizely, na chlup presny.
    Mimochodem, na D700 mi jeste zadne sklo neostrilo nepresne, bez ohlednu na vyrobce. Treba kamarad dost silel ze Sigmy 105/1.4 na D850. Ja ji nasadil na D700 a zase 100% presnost, bez zavahani. A ne, neni to rozlisenim, nejsem slepej, abych nepoznal, ze je na fotce BF ci FF ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SUK: podle mě je to naopak - 18-35 na DX je náhrada za základní světelný zoom na FX typu 24-70/2.8 ....
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SUK: ja mam Nikkor 18-35 ale pokud jsi na cropu zvyklej na to dx sklo 18-35 tak by se tomu ohnisku blizil spis nikkor 24-70 kterej je skvelej
    SUK
    SUK --- ---
    Mě by spíš zajímalo, zda vůbec existujou nějaký FF objektivy, co by nahradily DXovou Sigmu 18-35mm... krom financí je to takovej druhej důvod, proč se mi na FF přecházet nechce...
    HAL_
    HAL_ --- ---
    PEKK: Šel jsem z D3100 do bazarové D700 a pak do D750 - D610 bych se vyhnul být tebou.
    Objektivy co máš můžou být použitelné i na FF, buď crop (rozlišení to snese) a nebo když nevadí vinětace (35/1,8 mám doteď) a postupně nahrazovat. Ale to záleží co používáš a co chceš mít dál.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEKK: jo a checknout vadny pixely ale ty jsem zatim nepotkal ale sralo by me to.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEKK: maximalne můžeš resit najezd ale zalezi kolik toho nacvakas. Vymena zaverky neni nic smrticiho a na cene bazarovyho fotaku se to odrazi;) gumy padaj snad ze vsech nikonu. Sam jsem pred dvema lety za 7k koupil jetou D700 a ta mela 146k naletano a dodneska zadnej problém. Jen me mrzi ze je malicka a blbe se me drzi.
    MAJA
    MAJA --- ---
    XQD je určitě konstrukčně lepší ... ale čtečku SD má každý druhý notebook a používá ji většina foťáků, přijde mi to jako lepší řešení ... nějaká paměť navíc do bufferu foťáku kvůli rychlosti už taky nestojí majlant
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    QWWERTY: Taky netestoval, zatím si vystačím s XQD co jsem koupil s foťákem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam