• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nebo použít Nikon CLS, ideálně odpalovat vestavěným bleskem z těla někde (třeba na skříni) pohozený Nikon blesk ... funguje to opravdu hodně blbuvzdorně, když to na sebe alespoň trochu vidí (i odrazem).
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MARTIK: no na domácí focení dětí a rodiny nenípodle mě blesk na foťáku moc optimální, řeklbych že por začátečníka naopak dosti nevhodný, to buď nějaká varianta s radiem (třeba ten godox) aby to člověk mohl blejskat nějak externě, nebo spíš pracovat s přirozeným světlem aty peníze dát třeba do pevnépadesátky....
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    MARTIK: godox je levnejsi ne?
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti s tímto bleskem?
    https://www.megapixel.cz/hahnel-modus-360rt-pro-nikon#section-parameters
    zvažuji pro takové to domácí focení dětí, rodiny..
    PEJR
    PEJR --- ---
    OT_: Nevim jestli F4 neni pro ofiko Nikon cz moc starej pristroj. Nelajsnou si ze by neco posrali, a nesehnali nahradni dil. Ale zkusit to muzes
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    REPLIKANT: no ja naposledy neco resil nak v lednu myslim? a byla to komedie jako vzdycky, nejdriv me baba v kanclu sjela, ze tam s tim jezdim osobne, ze maj kuryra, ale uz sem jim to tam nacpal, pak zas kdyz to bylo hotovy, tak sem si pro to mel jet osobne, nebo ja nevim, kdyz sem resil opravu tak sem neco potreboval s tou kalkulaci a kdyz sem se konecne dovolal do kanclu, tak to vczakl nejakej arogantni debilek (nebo mel jen spatnej den) a oznamil mi mj ze je ve vypovedi, takze mi asi moc nepomuze... bohuzel ani moje snaha dat enjakej feedback nepadla na urodnou pudu, ale je mozny, ze uz me tam maj za notorickyho kretena a vsechno tohle mi delaj schvalne. A taky je mozny ze si to tu nekdo z ty party cte,ale to by bylo jen dobre, protoze to je skoda... ale chapu ze dulezitejsi je delat mkt na IG nez resit naky stary picuse co se jim furt porouchava fotak :_)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SKALARIAK: No servis se ted dost zmenil, uz tam spousta lidi nedela (ale sef je stale Spousta :))
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: to musíš mít teda sakra ostré fotky ;-)

Nikony už mám různé léta a nějak si to neumím představit, pokud bych s tím nepraštil nebo nedostal dovnitř vodu (takhle mi tlačítka už blbla, ale po vysušení to bylo zas ok)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: asi sem moc ostril :) ale jako ja davam tem fotakum dost zabrat, tak obcas neco menim no, proto sem tam taky v servisu dost casto...
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: Jak se proboha stalo, že vypadlo AF tlačítko ?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    a jako jo, zavady opravi, ale to neni neco za co by mel clovek davat bigup servisu, s tim se tak. ejak pocita. naposledy me vypadly tlacitko AF na z7 stalo asi 6k a to sem to stahnul jeste asi o trojku za veci co chteli delat zbyteecne...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    OT_: ja uz s nima bojuju delsi dobu- zavadu diktujes sekretarce co tomu nerozumi, takze ve finale stejnak musis volat do servisu, protoze casto naceni neco jineho nez clovek chtel, cely ten system je priserne user unfriendly... jako funny detail je, ze mam tu nps kartu, ale stejnak pokazdy pisu svuj email a udaje na nakej papirek, misto toho abych ji nekam napipnul... to ze je to cely v chuchli na golfovym hristi je jen tresinka na dortu...
    OT_
    OT_ --- ---
    SKALARIAK: Jakože jsou strašní, ale vlastně dobří?:)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    OT_: ani, zkusenosti jsou strasny, ale tu vec opravi dobre, to zas jo, jinej nez ten ofiko/vsp data nejni...
    OT_
    OT_ --- ---
    Prosím, kam nejlépe do servisu s Nikonem? Na oficiální servis neslyším nic dobrého. Potřebuju vyčistit a seřídit analogovou F4.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SUK: od boku podle https://www.paladix.cz/bazar/ konzervativne cca 12k + 12k + 6k + 6k
    SUK
    SUK --- ---
    Hola, premyslim, ze prejdu na uplne odlisny system, hodlam hledat nejaky maly bezzrcadlo s PDAF. No, ale predtim budu muset prodat soucasnou vybavicku. Tj:

D7200 (stav 1B, cca 15k cvaku) + Sigma 18-35mm f/1.8 (1D - klasicky uvolnena guma, s UV filtrem) + Sigma 50mm f/1.4 (stav 1B, je to pre-ART rada, funkcni i na FX) + nejlevnejsi plastovy generator aberace Nikorr 70-300mm. Baterky (1x orig, 2x kopirka), nabijecka orig + dual Patona na USB, kabelova spoust, origo krabice k fotaku i sigmam a brasna.

Za kolik to asi tak muzu byt schopny prodat? Hadam, ze 20k, mozna 25?
    SUK
    SUK --- ---
    IOT_JH: asi s tim nemam zasadni problem. Praha, ipp.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Neměli byste někdo na zapůjčení Sigma usb dock, prosím?
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    MILAZAJICEK: nevidel jsem rozdil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam