• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE: mas predstavu o cene za komplet?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Ahoj, hodim to i sem. Zbavuju se NIKON vybaveni, dlouho jsem to mel ve skrini, ted jsem se konecne rozkyval. Konkretne jde o:
    Telo D800 - fungoval kdysi jako zaloha, ted byl dlouho ve skrini, nacvakano cca 42. tis fotek. Dobry stav, plne funkcni.
    Nikon 24-70/2,8
    Sigma 100-300/4 - na kovove cast objektvivu se sloupava lak. Na funkcnost to nema vliv.
    Samyang 14/2,8 MF
    blesk Nikon SB-800

Chci se toho zbavit, takze dohoda na cene mozna. Zatim se ozvali predbezni zajemci na Samyang a SB-800, ale pokud by to nekdo chtel jako celek, tak dostane prednost.
    MAJA
    MAJA --- ---
    IOT_JH: tu mám taky do D850 ... občas indikátor přeskočí o pár % semtam (asi se tam trochu hádá čip s tělem), ale funguje spolehlivě ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ja mam taky ty patony, jsou v pohode, deklarujou i vyssi kapacitu nez origo...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MAJA: Používám teď en-el15c Patona platinum a dobrý.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Díky za tipy ... s neorigo nemám moc zkušeností, snad jedině Patona s pár různými kusy
    MAJA
    MAJA --- ---
    SATOO: vyzkoušená ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Máte někdo tip na levnější alternativu EN-EL18a baterky ? Aneb 6 litrů za origo se mi dávat za záložní baterku nechce ... :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    koupil sem si Z7II a zatim je to dost struggle

nevite, jak ho donutit, aby si po vypnuti pamatoval korekci expozice a to, ze fotim na samospoust?

a dal, muzu mit na displeji zaroven histogram a vodovahu?

a jestli ne, tak proc ne? :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: nedávno D4 na seřízení AF a za pár dnů se vrátilo a kupodivu od té doby přestala náladovost AF takže za mě spokojenost
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Dávali jste necoo do nikon servisu v poslední době? Já Z7 a 50mm/1.4G a obojí je tam už měsíc, u Z7 je zadní dispolay "objednanej v tokiu" a muze to rpej trvat naprosto libovolnmou dobu klidne este v radu mesicu a to sklo taky prej ceka na nakej nahrandi dil, aspon ten fotak mi pujcili nahradni, ale uz se taky rozesral, tak si du pro dalsi nahradni, to by me zajimalo, jestli vubec je mozny ze opraví nějakou zavadu v soucasny dobe :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LADINEK: Na bazaru fotoskoda mame ted D300 za 2,5 tusim…
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    REPLIKANT:
    MAJA: super diky, me by nevadil ani ten crop, ale kouknu a uvidim. Duvod je jen ten, ze by odpadla redukce, tak uvidim jestli by se to nepovedlo s nekym vymenit nebo prodat a koupit...investovat do toho nechci. Fotim na to tak jednou za rok :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    LADINEK: D700 se dá teď pořídit bazarově za cca 8 tisíc ... D7000/D90 bych se vyhnul
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LADINEK: Ahoj, D300 a D500, jinak ke kinofilmu urcite FX tzn D700, D800(810), D600(750)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Mam takovej dotaz, co je u Nikonu ekvivalent Canon 7D? D7000 nebo D90? Ptam se proto, ze se mi tu vali Canon 7D a chtel bych ho zkusit vymenit za nejakej Nikon v podobny kategorii. Fotim uz vicemene jen kino, ale sem tam bych tu DSLR vyuzil s pevnejma sklama co mam na FM2...
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    IOT_JH: Cilovka pro mne jsou objektivy se zavitem jako napr. M42, pro ktery ma Nikon F moc dlouhou flange distance. Nikon F bohuzel neni moc dobrej startovaci bod, naopak Nikon Z je bozi na skoro cokoliv :-)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ISTEVE: Tak možná kombinace s ftz adaptérem? :)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Chtel bych se zeptat... pro Nikon F se dal velmi snadno sehnat danelion chip, kterej clovek mohl placnout na starej manualni objektiv a naprogramovat tam zakladni parametry objektivu. Fotak posleze objektiv identifikoval, zapisoval veci do EXIFu, atd.

Videl nekdo neco podobnyho na Nikon Z? Trochu predpokladam ze je jeste moc brzo, ale za otazku to stoji :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    IOT_JH: poslal jsem ti info do pošty
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam