• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAJA
    MAJA --- ---
    LADINEK: D700 se dá teď pořídit bazarově za cca 8 tisíc ... D7000/D90 bych se vyhnul
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LADINEK: Ahoj, D300 a D500, jinak ke kinofilmu urcite FX tzn D700, D800(810), D600(750)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Mam takovej dotaz, co je u Nikonu ekvivalent Canon 7D? D7000 nebo D90? Ptam se proto, ze se mi tu vali Canon 7D a chtel bych ho zkusit vymenit za nejakej Nikon v podobny kategorii. Fotim uz vicemene jen kino, ale sem tam bych tu DSLR vyuzil s pevnejma sklama co mam na FM2...
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    IOT_JH: Cilovka pro mne jsou objektivy se zavitem jako napr. M42, pro ktery ma Nikon F moc dlouhou flange distance. Nikon F bohuzel neni moc dobrej startovaci bod, naopak Nikon Z je bozi na skoro cokoliv :-)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ISTEVE: Tak možná kombinace s ftz adaptérem? :)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Chtel bych se zeptat... pro Nikon F se dal velmi snadno sehnat danelion chip, kterej clovek mohl placnout na starej manualni objektiv a naprogramovat tam zakladni parametry objektivu. Fotak posleze objektiv identifikoval, zapisoval veci do EXIFu, atd.

Videl nekdo neco podobnyho na Nikon Z? Trochu predpokladam ze je jeste moc brzo, ale za otazku to stoji :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    IOT_JH: poslal jsem ti info do pošty
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    BUCCI: Ty elinchormy by mě možná zajímaly.. Ale zcela nezávazně. Mám dva a říkám si, že by to chtělo něco do počtu.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: mě se to za léta focení vrátilo x krát ale už se tomu mnoho let nevěnuju, naopak sem si našel jinej koníček do kterýho strkám peníze a aby se mi utrácelo lehcejc, tak posílám dál nevyužitý vybavení :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: tak bohužel... kolega to má stejně jak já... už jen využívá to, co má...

já když fotil, tak co mi focení vydělalo, to jsem investoval do vybavení... samozřejmě dnešní ceny jsou (z toho, co mám téměř na nule)... posledních tak 5 let fotím už jen reporty ze strongman závodů (a to si ještě půjčuju tělo foťáku na indoor závody kvůli ISO)...

naopak moje studiové a cestovní ambice jsou naprosto pryč a sám bych potřeboval prodat sadu Elinchrom záblesků, který jsem použil tak všeho všudy na 5 projektů a teď leží uskladněný v polici...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: díky :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: se ti zeptám kolegy, stejně si furt půjčuje mojí :-D
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: jo ale nakonec sem prodal Lens baby, 18-35, tělo si s pevnou padesátkou nechám, na prcka na zahradu dobrý :)

Mám tu ještě tu sb900, inzeruju ji za 3500 a stejně to nikdo nechce :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: jako za ty prachy i s tělem to vůbec neni špatná nabídka...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: Po týdnu neúspěšného inzerování jsem se rozhodl aktualizovat inzerát:

SB 900 + 18 - 35mm + 50mm 1,8 a veškeré příslušenství celkem za 11k, při odběru všeho přihodím D700 zdarma :) tak kdyby náhodou :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: kamos ji mel, tak jsem jen tak z hecu udelal prime porovnani s jiz zminovanym Samyangem.

Sigma 85 ART vs Samyang 85 — Postimages
    https://postimg.cc/gallery/F4R3kmX

Jen pro zajimavost, nic vic.
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    QWWERTY: Bohužel už nemá. Byla to výborná appka, kterou jsem zaplatil a po upgradu tabletu to nemůžu stáhnout kvůli nějakýmu jejich porušení pravidel App storu :(
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PAJAZTUNELU: qdslrdashboard se tvari, ze ma i AppStore verzi, ale mam ozkouseny jenom android
    Downloads | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/downloads/
    PAJAZTUNELU
    PAJAZTUNELU --- ---
    Ahoj, poradite, jestli na d750 neni jina appka na remote control nez ta slaba WMU? Na iOS…diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    co Artová Sigma 85/1.4 ? Mám padesátku a krom váhy jí v podstatě nemůžu nic vytknout ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam