• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    Nikon announces the development of the NIKKOR Z 85mm f/1.2 S and NIKKOR Z 26mm f/2.8 lenses - Nikon Rumors
    https://nikonrumors.com/2023/01/04/nikon-announces-the-development-of-the-nikkor-z-85mm-f-1-2-s-and-nikkor-z-26mm-f-2-8-lenses.aspx/
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MILAZAJICEK: Zkus nahodit nejakou predstavu, klidne do posty. Dlouho jsem to nesledoval, tak mam v hlave jen "stare" ceny, ktere jsou letmym pohledem mimo realitu :)

Zatim tu je vse. Zajemci se ruzne ozvali, ale prodane to neni.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE: mas predstavu o cene za komplet?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    MENTOL_: Hm, tos mě nepotěšil. Foťák jsem koupil použitý, a nevím, jestli už to tam nebylo. Tak holt to budu muset dál odstraňovat v lightroomu. Každopádně díky za odpověď.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    BLO_GROS: vadny pixely se zrejme premapuji jen kdyz jde spise o jednotlivy body - toto vypada na vetsi shluky od laseru treba, nevim o tom, ze by se s tim nejaky fotak vyporadal sam od sebe.
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    SKALARIAK: Tak to jsem zkoušel a bohužel nic.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLO_GROS: nasazenou, jako ze je zakrytej ten objektiv, ale to vlastne ani nevim jestli je potreba.... urcite by to slo i jen s krytkou tela....
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    SKALARIAK: Jak myslíš s krytkou? Jako místo objektivu?
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    BLO_GROS: mě ty hotpixely to cisteni senzoru s krytkou normalne odstraní teda...
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Nevíte prosím někdo, jak se zbavit růžových fleků u Z7? Je to na každé fotce s různými objektivy. Zkoušel jsem čistit senzor a nepomohlo. Předokládám, že jde o vadné pixely, na což by prý mělo pomoci "pixel mapping". Tuhle funkci má mít Z7ii. Jak to ale udělám u Z7? Díky moc
    Fotka je 100% náhled.
    Někde jsem našel, že by pixel mapping měl proběhnout když dám 2x za sebou čištění senzoru, to ale taky nepomohlo.

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Ahoj, hodim to i sem. Zbavuju se NIKON vybaveni, dlouho jsem to mel ve skrini, ted jsem se konecne rozkyval. Konkretne jde o:
    Telo D800 - fungoval kdysi jako zaloha, ted byl dlouho ve skrini, nacvakano cca 42. tis fotek. Dobry stav, plne funkcni.
    Nikon 24-70/2,8
    Sigma 100-300/4 - na kovove cast objektvivu se sloupava lak. Na funkcnost to nema vliv.
    Samyang 14/2,8 MF
    blesk Nikon SB-800

Chci se toho zbavit, takze dohoda na cene mozna. Zatim se ozvali predbezni zajemci na Samyang a SB-800, ale pokud by to nekdo chtel jako celek, tak dostane prednost.
    MAJA
    MAJA --- ---
    IOT_JH: tu mám taky do D850 ... občas indikátor přeskočí o pár % semtam (asi se tam trochu hádá čip s tělem), ale funguje spolehlivě ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ja mam taky ty patony, jsou v pohode, deklarujou i vyssi kapacitu nez origo...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MAJA: Používám teď en-el15c Patona platinum a dobrý.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Díky za tipy ... s neorigo nemám moc zkušeností, snad jedině Patona s pár různými kusy
    MAJA
    MAJA --- ---
    SATOO: vyzkoušená ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Máte někdo tip na levnější alternativu EN-EL18a baterky ? Aneb 6 litrů za origo se mi dávat za záložní baterku nechce ... :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    koupil sem si Z7II a zatim je to dost struggle

nevite, jak ho donutit, aby si po vypnuti pamatoval korekci expozice a to, ze fotim na samospoust?

a dal, muzu mit na displeji zaroven histogram a vodovahu?

a jestli ne, tak proc ne? :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKALARIAK: nedávno D4 na seřízení AF a za pár dnů se vrátilo a kupodivu od té doby přestala náladovost AF takže za mě spokojenost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam