• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: jak je technologicky řešena vysokorychlostní synchro s bleskem u elektronické závěrky? Občas jsem použil za slunka blesk i při 1/4000s, zvládne to Z 8/9?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ALKALOID: jeden cvak vlevo nebo vpravo mě nijak neobtěžuje. Dokolečka není žádný důvod točit. Fotím buď na M (s auto ISO) nebo na A (s auto ISO). Víc režimů nepotřebuju a pouštět foťák z ruky kvůli změně režimu je dost fail. Proto to profi těla nemají.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Ad 1/ silnejsi procesory a robusnejsi konstrukce neco vazi a zabere vice mista, jen cista logika, libit se ti to pochopitelne nemusi, ale je pak hloupy si na to stezovat, kdyz to prinasi objektivni vyhody (tak to ma i Sony, Panasonic a Canon).

Ad 2/ Tohle kolecko zmeny ma Canon top tela (Nik i Can vi proc, zpetna vazba od profiku je jednoznacna, sam si delam vlastni pruzkum a vsichni profi 10/10 podporuji tlacitkovou volbu MODE), ale jasne, vec vkusu, ale rozhodne to neni nesmysl

Ad 3/ Vylepsily novym firmwarem, ktery hned pristane do Z 9. Kapacity vypocetnich moznosti obou stroju Z 9 a 8 nejsou doposud vyuzity (10x rychlejsi procesory nez v Z 7II) a kazdym dalsi aktualizaci firmware se vyuziva vic a vic. Taktika Nikonu je velmi chytra a pro majitele Z 9 / 8 velmi vyhodna. Bez mechanicke zaverky, je defacto fotoaparat nesmrtelny. Pokud disponuje kvalitnim zpracovanim a dostatecnou vykonostni rezervou, defacto muze mit fotograf jeden stroj porad aktualizovany na urovni aktualni produkce.

Ad 4/ V predchozim bode sem popsal jasnou vyhodu absence mechanicke zaverky. Dalsi vyhody, jako nulove vibrace a hluk jsou dalsi vyhody. Jakou spise NEvyhodu ma tedy pro krajinare absence mechanicke zaverky? Dik
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    jasne, takze tocis dokolecka, dokud nenajede na displeji pozadovany rezim, misto abys to nastavil primo na kolecku a hned videl, co za rezim nastavujes

proto takovou hovadinu ma jen Nikon ;-)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    U D850 lze měnit režimy tak, že se zmáčkne ukazováčkem tlačítko nahrávání vedle spoustě a palcem se během mžiku zvolí požadovaný režim. Nedovedu si představit nic ergonomicky lepšího. Otočný volič režimů je ergonomický nesmysl, když není na dosah prstů, zejména když si člověk podpírá objektiv/drží foťák.
    Nová bezzrcátka za 100+ tisíc takovou prkotinu neumějí?
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    JUDE: jestli tam Z8 bude, tak se na to podivam

nicmene je tam jeste par dalsich veci, ktery me odrazujou od vymeny Z7II:
    1) velikost a vaha
    2) nemam rad tohle Nikoni kolecko zmeny rezimu, kde musis mackat tlacitko a pak tocit koleckem
    3) nijak nevylepsili ostreni z Z9
    4) nema zaverku (pro nekoho vyhoda, pro krajinare spis nevyhoda)

naopak se mi libi
    1) zadni kolecko je konecne normalni
    2) vyklopnej displej ve vice osach
    3) kryt snimace
    JUDE
    JUDE --- ---
    ALKALOID: no vzhledm k tomu že v na megapixelu skoda etc stoji aktualne z7II 85990,- a na amozon.cz (tedy nemeckej amazon stoji 2989 € pri kurzu 24.5 je to nejakych 73230,- a je to normalne eu dovoz dvaroky zaruky po EU etc tak se mozna tam na tu cenu pod 100Kkc dostanes
    Jako docela jsem uz nakoupil dost veci z nemeckyho amazonu treba zrovna to 14-30/f4 sklo podle vypisu z banky me v listopadu vyslo na 28615,38 kč
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    JUDE: jeste sem ho poradne nevyzkousel, ale po par fotkach mi prijde dobry, krasne ostry

jo celou dobu cekam na Z8 a byl sem presvedcenej na 100%, ze si ho koupim, ale ted sem trosku nalomenej, jestli fakt jo - pri cesky cene 113000. Kdyby stal max 100k, tak asi nevaham.
    JUDE
    JUDE --- ---
    ALKALOID: skvely sklo taky jsem si ho pořídil
    z7II prodáváš a jdeš do Z8? nebo jak?
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    Nikon Z8 initial review: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/reviews/nikon-z8-initial-review
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    btw prodavam Z7II :-)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    dneska predstaveni Nikonu Z8 a tady ticho pesine?
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    Going wide

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Ano, to je vlastnost…
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT: jo, některý pískají snad i nový, tuším snad 17-35 AFS
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: dle mych zkusenosti (uzivatele NPS a servis FotoSkoda) to piska, kdxz objektiv lezi delsi dobu ve skrini… takze fotit a fotit ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    mám 70-200VRII taky a stabilizace lehce hučí ... nesmí pískat AFS motorky při ostření
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak super. Děkuju.
    V tom případě, kdybyste někdo měli zájem, dejte vědět :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Je to normalni..
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: zalezi na tom, jak je to silne, ale normalne to zvuk vydava
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam