• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    OT_
    OT_ --- ---
    Poklopy kanálů v novém Nikon HQ v Tokiu:)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: pak se nabizi otazka, jestli by pro mobilni reseni nesel napr. naohybat qDslrDashboard
    DslrDashboardServer (ddserver) | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/dslrdashboardserver-ddserver/
    The application allows multiple DSLR cameras connected with USB and multiple clients connections (one DSLR camera can be only controlled by one client).

ale nemam zadnou praxi s pripojenim vic fotaku, takze tezko rict, jestli je to realne
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    QWWERTY: Jo, děkuju. Na to jsem vlastně už narazil, ale zavrhl protože to je jen na PC.. Ale možná to bude cesta.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: akorat nevim, jaky je support pro Z6/Z7

Easy to use, free solution for complex camera control | digiCamControl
    https://digicamcontrol.com/
    Multiple camera support
    You can control multiple connected cameras at the same time, triggering photo capture in parallel, or one by one. To improve sync capture also external capture devices are supported like arduino based triggers or USB relays. For better camera management, settings can be synchronized between connected cameras.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: A otázka teda je, jestli někdo nemáte nějakej nápad :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Zabývám se myšlenkou, jak fotit simultáně více aparátama do jednoho počítače.
    Zatim Z6 a Z7. Zbastlit nějakou společnou drátovou spoušť asi zvládnu. Ale jak na ten transfer fotek do kompu? Existuje Smart Shooter 5, ale tam si účtujou za každej další foťák a na tři stroje to stojí 399usd, to je moc :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    COWBOY: v Monitor settings chces vypnout Image review
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    COWBOY: U vetsiny fotaku jde nastavit doba zobrazeni nahledu hotove fotky. A u vetsiny taky staci tuknout do spouste a zmizne hned :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdravím odborníky a měl bych dotaz. Asi hodně lama dotaz. Fotím s Nikonem Coolpix P900. A chtěl jsme se zeptat, jestli je možno se zbavit prodlevy po expozici fotky, kdy v hledáčku zůstane ta "fotka" a musím čekat, než zase hledáček získá funkci hledáčku.
    Děkuji
    B3DA
    B3DA --- ---
    MECHTILD: nastavena clona se do tela prenasi tim otocnym mechanismem kolem bajonetu, takze telo vi, co jsi nastavil I u skel bez chipu. Ten vyrez v clonovem krouzku nemaji Jen hodne stara non-ai skla. Nasledne se uvolni pri expozici ta packa, to je stejny u vsech nikkoru tusim od 60's..
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    B3DA: ha, takže všechny ty d3xxx a d5xxx zavíraj i ty mechanicky řízený clony a problém je jenom v měření? už jsem to evidentně všechno zapomněl...
    B3DA
    B3DA --- ---
    MECHTILD:
    KULA:
    Clona se zavira pri expozici u vsech skel, ta stara manualni s tim budou normalne fungovat.
    Pripadne se do toho da dat klinova matnice, Jen ten hledacek je dost tiny..
    Na takhle tela bez motoru a podpory mereni funguje trik s merenim, kdyz prepnes do priority clony, vidis graficke znazorneni expozice, pak do M a nastavit cas podle toho..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KULA: Manualni ostreni na D3100 bude spis pro zlost (krome nejakych ultrasirokacu), orientoval bych se na AF-S skla (DX i FX).
    Historicky bych mezi prvnima doporucil nejvetsi klasiku Nikon AF-S 35/1.8G DX.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    KULA: to myslim taky nejde, protože u těch manuálních skel se ta clona zavírá až při expozici, a na to 3100 nemá ten potřebnej mechanismus. leda by byla nějaká úplně nejstarší generace f-skel, kde to tak neni, ale o tom nic nevim. nejstarší, co mám - taková 135ka někdy ze 70. let - taky funguje takhle.
    KULA
    KULA --- ---
    MECHTILD: rozumím, takže když už, tak už ultra staré sklo, kde je jak clona tak ostření manuální.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    MECHTILD: (a u af-objektivů bez vlastního motoru taky nebude fungovat ten autofokus)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    KULA: Bajonet je F, připojíš k tomu všechno, ale u 3100 ti se staršíma objektivama (manuálníma a zpravidla těma, co k ostření potřebujou motor v těle foťáku) nebude fungovat clona, resp. bude se s tim dát fotit jen na úplně otevřenou clonu. Clona se u toho foťáku dá ovládat jen elektronicky, což funguje jen u takovejch objektivů pro bajonet F, který mají to označní G.
    KULA
    KULA --- ---
    Prosím pěkně, mohl bych dostat crashcourse? Jsem vždycky měl Canon a teď jsem ukořistil Nikona D3100. Já vím, je to starý a mrtvý ale za pětiklíště jsem ho tam nemohl nechat...Je tam seťák 18-55, takže chci sáhnout po nějakých starých, klidně manuálních sklech. Jenže...chápu správně, že bajonet se jmenuje G? Bajonet F je s manuální clonou? Dám F objektiv do Gčka?

SPIKE411: Nikkor AF 50mm f/1.4 D - taková clonová čísla já rád! máš ho ještě?
    PEJR
    PEJR --- ---
    Doufam, ze to neni jen US

Cameras and photography equipment from Nikon
    https://parts.nikonusa.com/

Dily a manualy pro DIY opravy fotaku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam