• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ALKALOID: Ano. Nasazena clona na to nema vliv a i kdyby… Premiovej lens flare si predstavuju jinak :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: slunecni clonu pouzivas?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Máte někdo Z 24-70 2.8 S?
    Nepříjemně často se setkávám se škaredym fialovym flarem od slunce. A říkám si, jestli to neni chyba kusu.

PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DIF_DER: Našel jsem na paladixu za 14K sice je stříbrnej, ale s takovou cenou to asi přežiju. :)
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    PETRPEDROS: Ne, pořídil jsem si ji jako malý stroj na každodenní nošení v batohu. Ale musím uznat, že na ten fullframe to nemá. Zvlášť, když ty Z fullframy mají stabilizaci. S tím se mi podařilo máčknout i vteřinu z ruky s ostrým obrazem. A navíc by se tomu Zfc hodilo zamykání korekce expozice. Často se mi v batohu přetočí.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PEJR: Do fm2 nemám film. Jde mi o rozložení nastavení času isa a pod.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DIF_DER: Jestli ji prodáváš?
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETRPEDROS: Nahradit FM2 aps-c snimacem? Ja bych byl zklanej.. 50 neni 50.. kor kdyz tu ta FX alternativa je..
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    PETRPEDROS: Mám dojem, že černá verze je prodejná jen na webu Nikonu. Takže mě doma leží ta stříbrná.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj scháním fotoaparát Nikon Z fc (je levnější) z důvodů že jsem dlouho používal a stále mám FM2. Prosím dá se někde sehnat v CZ v kameném obchodě černá alternativa? Kidně bazarovou nebo novou. Na webu nikonu je Z fc black, ale všude v prodejnách u nás mají jen tu stříbrnou. Nemáte někdo tip kde koupit černou verzi?
    OT_
    OT_ --- ---
    Poklopy kanálů v novém Nikon HQ v Tokiu:)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: pak se nabizi otazka, jestli by pro mobilni reseni nesel napr. naohybat qDslrDashboard
    DslrDashboardServer (ddserver) | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/dslrdashboardserver-ddserver/
    The application allows multiple DSLR cameras connected with USB and multiple clients connections (one DSLR camera can be only controlled by one client).

ale nemam zadnou praxi s pripojenim vic fotaku, takze tezko rict, jestli je to realne
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    QWWERTY: Jo, děkuju. Na to jsem vlastně už narazil, ale zavrhl protože to je jen na PC.. Ale možná to bude cesta.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: akorat nevim, jaky je support pro Z6/Z7

Easy to use, free solution for complex camera control | digiCamControl
    https://digicamcontrol.com/
    Multiple camera support
    You can control multiple connected cameras at the same time, triggering photo capture in parallel, or one by one. To improve sync capture also external capture devices are supported like arduino based triggers or USB relays. For better camera management, settings can be synchronized between connected cameras.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: A otázka teda je, jestli někdo nemáte nějakej nápad :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Zabývám se myšlenkou, jak fotit simultáně více aparátama do jednoho počítače.
    Zatim Z6 a Z7. Zbastlit nějakou společnou drátovou spoušť asi zvládnu. Ale jak na ten transfer fotek do kompu? Existuje Smart Shooter 5, ale tam si účtujou za každej další foťák a na tři stroje to stojí 399usd, to je moc :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    COWBOY: v Monitor settings chces vypnout Image review
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    COWBOY: U vetsiny fotaku jde nastavit doba zobrazeni nahledu hotove fotky. A u vetsiny taky staci tuknout do spouste a zmizne hned :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdravím odborníky a měl bych dotaz. Asi hodně lama dotaz. Fotím s Nikonem Coolpix P900. A chtěl jsme se zeptat, jestli je možno se zbavit prodlevy po expozici fotky, kdy v hledáčku zůstane ta "fotka" a musím čekat, než zase hledáček získá funkci hledáčku.
    Děkuji
    B3DA
    B3DA --- ---
    MECHTILD: nastavena clona se do tela prenasi tim otocnym mechanismem kolem bajonetu, takze telo vi, co jsi nastavil I u skel bez chipu. Ten vyrez v clonovem krouzku nemaji Jen hodne stara non-ai skla. Nasledne se uvolni pri expozici ta packa, to je stejny u vsech nikkoru tusim od 60's..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam