• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    OT_
    OT_ --- ---
    MILAZAJICEK: Teď jsem se bavil s Milanem Jarošem (držitel x cen Czech press photo) a taky jsem mu říkal, jaký jsem staromilec zrcadlovkových hledáčků a on říkal, že souhlasí, ale ve všem ostatním krom hledáčků jsou mirrorless foťáky úplně jiná liga (teď zrovna má nějaký Sony) a rozhodně by se zpět k dslr nevracel.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MILAZAJICEK: Nechceš D600? Válí se mi doma.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MILAZAJICEK: nejsem priznivcem koukani se do "televize", to uz radsi vyuzivam vyklopny display. Nicmene hledacky novych bezzrcatek jsou uz pomerne slusne, jak z hlediska kvality, tak i velikosti. Navic odpada nesvar zrcadlovek v podobe back ci front focusu.
    Kdybych si mel dneska koupit novy fotak, asi uz by to byla bezzrcadlovka.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Risknu jetou D4s nebo D5 (až me přejde vztek) alespoň to neni tak male jako Df. I D700 byla dost mrnava do ruky. Na bezrcadlovky nemam odvahu. O kolik můžou byt lepší ty elektronicky hledacky nez hledáček na F6 nebo F3?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    OT_: Jenze telefon fotí "nahovno" asi jsou lepší nez můj staricky S23 Ultra ale nemyslím ze tak zásadně. Jako ofotit si jak něco bylo když jsem to začal rozebírat nebo účtenku co nechci ztratit asi dobrý. Ale jinak mobil ≠ foťák ani náhodou a neumím si představit ze by se to někdy změnilo. Ty výsledky jdou posledni roky z telefonu spis dolů.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Jasně ale Df zdechne po 5500 expozic a to ta moje je v úžasném stavu žádné trauma nezažila v zimě venku nebyla za horká taky ne :( můj nejhorší Nikon ever.
    OT_
    OT_ --- ---
    MILAZAJICEK: Jako zase ti to vychází na cca 300 fotek ročně, to bych si snad vystačil na focení s telefonem, zvlášť když k tomu máš ještě kino:)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Nikon Df má třeba Megapixel na bazar za 25k ... uvažuju variantu, že mám hodně F skel a nechci nicmoc měnit. Pokud bych chtěl začít odznova, tak bych šel asi do Z5 II.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEJR: Přihodili 20 % slevu na nákup čehokoliv včetně akčního a zlevněného zboží. Ale stejně ho chci zpět.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MILAZAJICEK: Trocha paranoja, ale chapu, chtel bych vratit ty spatny nahradni dily. Jako zakaznik na to mas pravo.
    Za cenu ty opravy mas skoro dva jety Df, a nebo zanovni Zf, datartu maj za 50k dokonce novou
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Tak na dotaz jsou i konkrétnější.

V paměti aparátu je zapsaná závada, která se neustále opakuje, je tedy aktuální, která poukazuje na problém ve spojení mezi obrazovým snímačem a hlavní elektronickou deskou.
    Vyzkoušel jsem překonektorovat a posléze vyměnit veškerá propojení mezi obrazovým snímačem a hlavní elektronickou deskou. Protože nedošlo ke zlepšení, vyzkoušel jsem vyměnit hlavní elektronickou desku, ale ani tato výměna nepomohla. Zbývá tedy snímač. Jeho
    výměnu jsem nezkoušel, protože ho z důvodu vysoké ceny nemáme skladem, ale je velice pravděpodobně chybným článkem.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    D4s teda moc na volném trhu nejsou :)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Akorát teda to zní jako ze v Nikonu to ani nerozdělali jen si řekli že bude ideální objednat hejlovi celý střeva ať to zaplatí a pak potahaj pásky a vrátí mi to za 40k zpět.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Tak jako hůř už to dopadnou nemůže, zaplatím jim těch 750 za to že mi ho pošlou zpět a můžu to rozebrat.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MILAZAJICEK: vyměnit a zkalibrovat/správně usadit sensor je jako dělat u Favorita generálku pro daily drive .... já bych zkusil uvnitř vyndat/očistit/zandat všechny ty páskové vývody, ale rozebíral bych podle nějakého youtube Nikon DF disassembly videa nebo se inspiroval na blogu Lensrentals třeba
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MAJA: Nikomu se to evidentně rozebírat nechej tak objednají novej foťák a jen přehazou ty ozuzlany gumy. Ale chtějí si ho nechat. Jen já ho chci vrátit.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Měl jsem jetý D4 se závěrkou ve statisích a fungovala ... akorát gumy/krytky byly v háji. Teď mám o něco méně nalítanou D4s a zatím taky bez problémů ... ťuky ťuk ...

Jinak trochu pochybuju, že odešla celá sensor unit ... spíš bych tipoval na blbý kontakt nebo vlhkost uvnitř. Rozebrat/složit to ale není úplně easy.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    PEJR: Občas to beru sebou. Ale primárně to mám jako doplněk ke kinofilmu. Problem těch D4s je velikej nájezd. Když osuleny telo vydrží 5.5k ale cena ty Df moc osulena nebyla :) tak neošuleny telo s 250k najezdem je úplný hazard.
    PEJR
    PEJR --- ---
    MILAZAJICEK: Nastupce je ZF.. ale jinak DF je osulena D4, ty jsou provereny drzaky, si myslim. Ale chybovosti nastudovany uplne nemam. Osobne bych hledal D4s, pokud by to nutne musela bejt DSLR.
    A kdybych chtel jit s dobou, tak jdu cestou Z-mount + Techart af adapter + Leica skla. A casem doplnit M-body.
    Nevim jak dlouho si Df mel, ale podle nastrelu tipuju ze to bylo spis tezitko/modni doplnek nez nejakej action shooter.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Nemáte někdo zkušnost s cenami servisu NIkon v Německu? Např. Renault servis mě tam vychází o 40 % levněji tak jestli třeba i nikon nemá lepší ceny. Posilat jim to zase za další prachy na slepo se mi nechce.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Akorát jakej jinej fotak. Df je teda sračka to byla chyba kupovat. První nikon co vydrzel tak málo. A co jinýho? Nástupce to nemá. DSLR skončili.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ALKALOID: No to jim samozřejmě nedám ta cena je úplně šílená. Navíc na to je záruka pár měsíců a zase se to posere, za ty prachy to neprodám ani kdyby to fungovalo :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    MILAZAJICEK: to je lepsi koupit jinej fotak, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam