• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Nojo, je pryč. Možná jsem nasadil cenu nízko, nevim.
    MLIKARNA: Starý objektivy zlevnily, pivo zdražilo.
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Tvl, sem byl asi v umělým spánku, že F2,8 vysněný sirokace se prodávají za cenu víkendový party s kamosema a ještě tvrdíte, že to nikdo nechce :/
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: no sem zvědavej, tu 85ku je mi líto posílat, včšera sem jí po půl roce použíl!! :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKALARIAK: To nečekej. Bojim se, že to stejně nikdo nebude chtít.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    IOT_JH: ty hade, tys me predbeh, tak to ja s těma co chci prodavat stejny chvilku pockam :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Rozjíždim projekt čistka techniky.
    Případně mrkněte na inzeráty na Bazoši. Díky!
    https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?idmail=9015373&idphone=7058202&jmeno=Jakub
    DATEL
    DATEL --- ---
    Díky všem, asi začnu u té sady TT685 a X2 trigger a časem uvidím. Ta řada V s vestavěným akumulátorem taky vypadá zajímavě, nicméně do začátku asi spíš trochu ušetřím a půjdu do TT a uvidím časem, kam se s fotografováním víc zaměřím po těch letech stagnace :)
    OT_
    OT_ --- ---
    JUDE: V tom Godoxu ten aku není vestavěný, nicméně to na nevýhodě nic nemění - good luck se sháněním nové baterie třeba za deset let.
    JUDE
    JUDE --- ---
    DATEL: mám 2x tt685 + X2 trigger a funguje to bez problému ale pravda nepoužívám to tak často - jde o to jak moc to budeš využívat obecně blesky s akumulátorem vestavěné jsem rychleji nabíjí po záblesku - ale akumulátor degraduje v čase zvláště když to moc nepoužíváš - hss je při focení venku v podstatě nutnost....
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DATEL: Godox ma relativne novy V480, neni tak velkej, ale ma akumulator oproti TT verzim, a ma prisvetlovaci ledku. Zatim jsem fotil jednu akci s nim a dost spokojenost proti malymu TT350 a velkymu V860II, kterej uz jsem 2x urazil v patici.
    Introducing Godox TTL Li-ion Camera Flash V480
    https://www.youtube.com/watch?v=Mr6ydgC6Ny8
    MAJA
    MAJA --- ---
    DATEL: na paladixu se spousta lidí zbavuje často téměř nepoužitých originál Nikon Speedlitů za pár tisíc ... pokud máš slušnější tělo s bleskem, tak Nikon CLS je pěkná fíčura
    DATEL
    DATEL --- ---
    Chtěl bych jako další pořídit blesk, stačí nějaký základní, co jsem tak porovnával, tak mi vychází buď https://www.fotoskoda.cz/godox-speedlite-tt685n-x2-trigger-kit-pro-nikon/ nebo https://www.fotoskoda.cz/nissin-blesk-di700a-air-1-pro-nikon/
    Nějak se mi nepovedlo vygooglit nějaké porovnání, všude mi to háže starší modely. Máte s nimi někdo zkušenost při použití na Nikonu? Nebo případně jiný tip na blesk do 5000? Díky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Tak jsem to nakonec nevydržel, vyškrábl z kasičky co se dalo a vstoupil do klubu Nikon bezzrcadlovek se Z6 III v sadě se zoomem 24-120 F4.
    DATEL
    DATEL --- ---
    tak to se dalo čekat, že po náhlém zvednutí cen bude na Black Friday sleva 😁Třeba tělo Z6 III teď vychází o 12 tisíc méně
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Ofiko servis Nikon.
    DATEL
    DATEL --- ---
    MILAZAJICEK: a kde ti to nabídli, že bych to zkusil 🤣
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Vzhledem k tomu ze za mou chtěli 39 jen za opravu tak za tu částku z tvého pentaxe Nikon Df udělají taky.
    DATEL
    DATEL --- ---
    MILAZAJICEK: MILAZAJICEK: já mám sice nezdechlou zrcadlovku, ale prehistorickou, Pentax Ist D, za to mi už nikdo nic nedá 😁
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DATEL: Mě za zdechlou Df nabízeli 20% slevu :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    a i v nějaké diskuzi kolem Nikon Z před pár měsíci se někdo divil, proč tak najednou u nás skokově zdražili, prý jestli se chystají na Vánoce, aby mohli dávek jakože velké slevy :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    Já asi nakonec pořízení nové výbavy posunu na příští rok a budu šetřit na nějaké Ztko. Jen mě teda fascinuje, jak je to v ČR předražené (nové), třeba tělo Z6 III u nás za cca 72 tisíc, v německém Amazonu cca 58. Ikdyž pominu, že Amazon je online shop, tak i tak ten rozdíl je obrovský a v kamenných obchodech v Německu to asi bude pořád o dost levnější než u nás :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam