• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: novinky v systemu
    NYX
    NYX --- ---
    par drobnych zmen v hledani v premiove verzi:
    1) kdyz hledate klub, zaroven se prohledaji prispevky a ukazi se kluby, kde se hledany retezec nejvice vyskytuje a zobrazi se vcetne poctu vyskytu
    viz http://nyx.nyx.cz/pics/wu_count.png

    2) nahore v tom rychlem hledani jsem pridal hledani lidi a hledani v poste

    NYX
    NYX --- ---
    tak shrnu to hledání a smažu ty předchozí příspěvky...

    hledání v poště, v klubech i fulltextové hledání teď fungují jinak. nový způsob by měl být mnohem rychlejší (obzvlášť s větším množstvím dat) a spolehlivější.

    index, podle kterého se hledá, se aktualizuje jednou za hodinu, výsledky tedy nemusí přesně odpovídat stávajícímu stavu (nenajdou se nové a mohou vznikat díry ve výpisu příspěvků tam, kde záznamy v indexu jsou a v databázi už ne)

    hledat se dají slova dlouhá 4 a více znaků, ohraničená něčím, co očividně k slovu nepatří (tj. např. nenajdete "img" a při hledání linku to chce hledat nějakou část ohraničenou tečkami nebo lomítky). pokud napíšete více slov, hledají se příspěvky, které obsahují tato slova všechna. není už možné dělat negaci hledání vykřičníkem.

    abych to otestoval, nastavil jsem lidem s prémiovou verzí kapacitu posty na 25000 zprav misto tech stavajicich 5000 (nebo 1000 v normalni verzi). verim, ze nekteri ehm ehm ehm nejmenovani uzivatele to tak do tydne naplni a kdyztak reknou, kdyby byl nejaky problem :-)
    NYX
    NYX --- ---
    udelal jsem ted [zase :-)] nejake vetsi zmeny, tak kdyby neco nefungovalo, hlasit :)

    tyka se to hlavne nastavovani ruznych moznosti u pratel, hlaseni aktivnich apod...vsechno to jsou veci uvnitr, zadne viditelne zmeny nehledejte. spis jen kdybych neco rozbil :)
    NYX
    NYX --- ---
    dlouha slova by se ted mela delit, aby nedochazelo k roztahovani stranky. kdyby s tim byl nejaky problem, reknete.
    NYX
    NYX --- ---
    Někdy do budoucna plánuji přidat možnost vstupu do klubu i nepřihlášeným uživatelům. Zatím jsem do do sekce práv v klubech přidal nastavení, kde se to dá povolit nebo zakázat, tak doporučuji majitelům, ať to nastaví jak potřebují. Výchozí nastavení pro odborné a poloodborné kluby je povoleno, pro kecací a privátní nepovoleno.

    Nevím, kdy dodělám ten zbytek, ale dřív než na konci letních prázdnin to nebude, tak je snad na nastavení dost času.
    NYX
    NYX --- ---
    v kategorii privatnich klubu ted muze vytvaret kluby kdokoliv ALE jsou nastavene tak, ze tam "vsichni" nesmi ani vstopit ani psat a nejde to zmenit, tj. musi se explicitne nastavit, kdo do nej bude moct. takze uz neni nutne kvuli privatum prudit spravce kategorii...

    omlouvam se, ze mi to trvalo tak dlouho, ale nejak vzdycky bylo co jineho (zabavnejsiho) na praci :-)
    NYX
    NYX --- ---
    Předělal jsem docela drasticky hledání klubů. Snad to teď bude přehlednější. Kdyby něco nefungovalo, řekněte.
    NYX
    NYX --- ---
    Kdo chce, muze si vyzkouset premiovou verzi na mesic zdarma. Uzijte si to :)

    https://www.nyx.cz/code/index.php?l=gate;l2=4

    // uzivatelum s premiovkou to prida 30 dni k tem stavajicim, tak se na to taky nemusi bat klikat :)
    NYX
    NYX --- ---
    Udělal jsem pár drobných změn na úvodní stránkce. Zkrátily se seznamy nových klubů, posledních přihlášení a šel pryč daily snapshot. Přidal jsem linky na diskuze a delší seznamy, tak by to nemělo ničemu vadit.
    A přidal jsem taky kolonku ukazující počet zbývajících pozvánek, aby to bylo někde víc na očích a abych tak nemusel při každém přidělování psát zprávu do novinek. Při té příležitosti jsem dal po jedné pozvánce lidem s id 2001-10000 :)
    NYX
    NYX --- ---
    omlouvam se za tu nefunkcnost klubu dneska v noci. snad uz by to melo byt opravene :)
    NYX
    NYX --- ---
    pokud by byly nejake problemy s pristupem pres https, tak reknete.
    NYX
    NYX --- ---
    v sekci lide by se ted mely v ajaxove casti ikonkoveho menu ukazovat vsechny mozne volby, ktere je cloveku mozne priradit v lide / nastaveni. snad se diky tomu cele to nastavovani trochu zprehledni a zjednodusi :)

    NYX
    NYX --- ---
    Tak další tisícovka lidí (tj. lide s id 1001-2000 - datum registrace mezi 19:08:02 25.10.2001 a 15:02:18 23.1.2002) dostala po jedne pozvance. Pozvanky najdete v LIDE / POZVANKY
    NYX
    NYX --- ---
    V premiové verzi je teď možné nastavit, aby se neukazovalo kde zrovna jste. Zůstane pak vidět jen čas od posledního načtení zprávy.

    // kdybych na to někde zapomněl, řekněte :)

    NYX
    NYX --- ---
    V premiove verzi je ted ve sledovanych ukazan pocet prispevku, v kterych vam nekdo odpovida (tj. neni nutne to obchazet pomoci filtru, ktere se ted mohou vyuzit nejak jinak :)). Vypada to takhle:

    NYX
    NYX --- ---
    Budou nejake zmeny v pravidlech uzivani nyxu - pujde pryc kompletne cela sekce tykajici se kopirovani zprav z posty. Na postu poslanou pred zmenou se budou dal vztahovat stara pravidla, u nove se to bude resit jen v pripade, ze se porusi i neco jineho.

    ---

    Uzivatele s cislem 1-1000 (tj. registrovani pred 17:13:30 25.10.2001) dostali kazdy jednu pozvanku, tak uvidime, co to udela :) Pozvanky najdete v LIDE / POZVANKY
    NYX
    NYX --- ---
    v premiove verzi by ted k zalohovani a promazavani posty melo dochazet az po dosazeni 5000 zprav misto beznych 1000
    NYX
    NYX --- ---
    tak jsem zase vratil puvodni spriznene, jen s par upravama. melo by to davat podstatne presnejsi (a taky mene zabavne) vysledky. zaroven uz nejsou vyrazovany hodne sledovane kluby, ktere by se v te puvodni verzi jinak zobrazovaly prakticky vsude...
    NYX
    NYX --- ---
    v bloku by se nyni mely prevadet url na odkazy. tyka se to i jiz existujicich zaznamu.
    NYX
    NYX --- ---
    doplnil jsem registrace o možnost posílat pozvánky - když někomu pošlete pozvánku, dostane email s kódem, který mu umožní registraci bez nutnosti schvalování. odesílání pozvánek najdete v https://www.nyx.cz/code/index.php?l=people;l2=7;n=f4be

    zatím to budu testovat u lidí co mají prémiovou verzi a měla by se přidat jedna pozvánka vždy na začátku měsíce (do max. 3) - až budu mít představu o tom, do jaké míry je to (vy/zne)užíváno, tak to zruším/omezím/nechám/rozšířím...uvidí se :-)

    jinak pokud se sem přes vaši pozvánku dostane nějaký idiot, tak budeme zlí i na vás. proto si dávejte pozor, komu je posíláte...děkuji

    PS: zkuste to pro začátek na někom známem a ověřte, že vše funguje jak má...určitě tam jsou zatím nějaké chyby...ostatně jako vždy a u všeho :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam