• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nevi nekdo, jak se spravne anglicky rekne specificky symbol? - je pro to nejaky zvlastni termin, nebo to mam jen prelozit? doufam, ze tuhle kolonku znaj ;)
    YNZA
    YNZA --- ---
    JAY: samozrejme to jde, za 100 eur mi strhli stovku a prisel o tom informativni dopis
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    POOL: a jak obracene, vzdyt to nejde nijak obratit? strkala jsem ji tam jako vzdycky tou spravnou stranou .. stejne jako u toho csob
    JAY
    JAY --- ---
    Zdravím, mám takový drobný dotaz a omlouvám se jestli už se tu někdy vyskytl.

Chystám se do zahraničí a řeším jak je to s vkladem peněz z cizí banky ze zahraničí na můj účet v čechách. Vůbec nevím jak tohle funguje a jaký za to jsou poplatky. Má tu někdo zkušenosti? Mají všechny banky stejný podmínky nebo je nějaká která je v tomhle dostupnější? Nebo to ani nejde?

Diky za zodpovezeni možna trochu stupidniho dotazu :)
    POOL
    POOL --- ---
    ENTENTYKY: mno chce to zkusit dat kartu obracene, bankomaty myslim chteji mit magneticky prouzek vpravo dole jinak si tu kartu nenacucnou
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    je mozny, ze nektery bankomaty neberou embosovany karty? :))

mam novou, prechod z maestra, a kdyz jsem ji dneska chtela nacpat sporce, tak to nejak neslo .. jsem to tam nechtela rvat, a celkem me to vykolejilo, tak jsem se ani nemrkla, jaky typy karet tam byly uvedeny, ze to bere
    ale byl celkem moderni ten bankomat ..
    nakonec mi ji csob vzalo bez problemu ..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAKRO: :)
    MAKRO
    MAKRO --- ---
    PSYSBEE: To jsem nekolikrat udelal :) Problem je v tom ze ten clovek chce zaplatit za zbozi firme pro kterou tady delam, tak se snazim pro zakaznika zjistit co se da. I kdyz treba neumi telefonovat :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAKRO: jeste male doporuceni pro Tveho znameho - pokud si nevi s cimkoli rady - tedy hlavne pri zadavani operaci v S24 u CS - tak at zvedne sluchatko a zavola na 844111144 alias zakaznickou podporu uzivatele S24 Interenetbanking .. ta je pro takovehle dotazy urcena.
    MAKRO
    MAKRO --- ---
    Diky, bohuzel tuto sluzbu nemam (nejsem u CS), ale potreboval jsem nekoho navest.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OBIUQUIDO144: mas pravdu v Servisu24 to je pouze takhle ... tak tim lip, ne? :)
    Jinak ten univ. symbol neni 198 ale 195 anebo muzes i 282 - to napriklad kdyz platis hotel, zajezd apod.
    OBIUQUIDO144
    OBIUQUIDO144 --- ---
    aha. ja tam mam jen financni prevody:) este mi to nikdy nevratili teda.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    jeste doplneni - 650ka je financni prevody ostatni investicni povahy!
    - ty tam quido nakupujes nejaky akcie boco?? :)

Jinak takovej univerzalni pl. symbol pro prevody do castky 400.000,- je 198.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OBIUQUIDO144: protoze se vztahuje k povaze Tve platby ... jestli ho ale da MAKRO a do ucelu platby napise neco, co s pl. titulem 650 nesouvisi, tak mu to banka neprijme, resp. vrati k oprave..
    MAKRO: Proste musis si z toho roletovyho menu vybrat neco, co zhruba odpovida ucelu platby - tj. platba za zbozi, sluzbu (napr. ubytovani), apod..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam