• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TIKVIK: Smenarna bude mit asi vzdy lepsi kurzy. Driv byly nejlepsi kurzy v Praze na Narodni... Nevim jak dneska...
    http://www.czech-exchange.cz/
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    TIKVIK: a mesto ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    camfexgroup.com
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    teda jakoze cca 1330 liber.
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    chtel bych se zeptat, jestli mi muzete doporucit nejakou banku ci kiosk s dobrym kurzem na zmenu GBP->CZK? Jedna se o castku cca 60 000?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ok. díky za informaci. tak to je dobré.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Do německa to jsou obvykle 2-3 dny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosimvás, jak dlouho trvá převod z ČS do německa/ deutsche bank. peníze jsem poslal dnes. na iban/swift. kdy je tam tak mohou mít? alespoň rámcově - za tři, pět nebo deset dní?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Já taky :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: dej vědět. taky chci učet v UK...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    diky za info. zitra obvolam par bank a pripadne dam vedet.

mimochodem, nekdo mistni mi doporucil e-ucty od Cahoot, Egg nebo Nationwide.

(takze upresnuji, ze ucet nechci na zadne hotovostni operace, stacilo by mi z nej potom penize prevadet dal.)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: v UK je nesmírně těžký si založit účet. musíš mít anglickou adresu, což musíš prokázat - ukázat účty, které ti tam chodí. a i pokud splniš tudle i ostatní podmínku, tak počítej, že tě na x pobočkách odmítnou. bez osobní účasti to nejde ani náhodou.

onehdá jsem byl v londýně. nějak se to přihodilo, že jsem měl 100k CZK (v librách) v hotovosti. bydlel jsem ve squotu a cestoval po anglii stopem. peníze jsem tedy rozhodně nechtěl nosit stále u sebe. i tak jsem se o ně bál. chodil jsem do bank a škemral, abych si je k nim mohl uložit. nic víc jsem nechtěl. na dva měsíce si k nim odložit 100k peněz.
    ...nakonec jsem si koupil cestovní šeky za nehoráznej poplatek
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ahoj.

potreboval bych si v UK zalozit ucet. nebudu tam zit: na ucet by se ukladaly urcite nepravidelne platby z UK.

procez hledam:

- banku, kde je mozne si zalozit ucet s minimalnim vkladem;

a zaroven:

- s vedenim uctu by nesmely byt spojeny dalsi pausalni poplatky (to je snad v UK standard; opravte me prosim);
    - k hotovosti bych se potom rad dostal s co nejnizsimi naklady, tj. bud si je vybral v CR z bankomatu za co nejnizsi poplatek (k uctu by byla karta), anebo si je prevedl na svuj .cz ucet za co nejnizsi manipulacni poplatek.

diky za pomoc!

(mimochodem, pocitam s tim, ze bez osobni ucasti se to neobejde. kdyby to ale slo bez, byl bych radsi.)
    QUERER
    QUERER --- ---
    ahojky,potrebuji nekoho,kdo je ctenarem casopisu Ekonom, prosim ozvete se mi kdyztak do posty,diky moc!
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    BUTHRAKAUR: jj, vypada to fajn, jeste to poradne prolezu a uvidim...

jinak tady je clanek o fuzi ebanky a RF
    http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=17&server=1&article=17242
    ..ale nic objevneho tam neni, takova normalni selska uvaha...
    MILL
    MILL --- ---
    DIAG: V KB jsem na zruseni karty cekal 45 dni a po tu dobu se jeste dvakrat odecetl poplatek za vedeni uctu :/
    DIAG
    DIAG --- ---
    KRAKI: Navic CSOB naprosto netusi, kde se jim ty nase penize toulaji. :-(
    Mel jsem jedno z prvnich postzir jeste v Postovni bance. Pak ji spojili s IB => IPB a za cas s CSOB. Prezil jsem dve zmeny bankovniho spojeni a byl stale relativne spokojeny. Zduraznuji relativne - ono bylo cim dal vic videt, ze klienty (dnes nazyvane) Postovni sporitelny maji na haku mnohem vic nez ty ostatni. Casem jsem prisel na chut eBance, zalozil si ucet tam a po nekolikamesicnim prechodnem obdobi sel zrusit postziro: zrusil vsechny trvale prikazy, prestal platit kartou, pockal, az se platby vyuctuji, vybral penize a nechal tam jen neco malo pres minimalni zustatek a vyrazil do pobocky. Tam mi rekli, ze vse OK, ale musime jeste 2 mesice (DVA MESICE) pockat, jestl se odnekud neobjevi platba kartou. Namitl jsem, ze nemam embosovanou kartu, ale jen Visa Elektron. A kdyz eBanka on-line blokuje v okamziku autorizace platby prislusnou castku primo na mem uctu, neni prece mozne, aby oni nemohli zjistit/overit alespon nejakym "sluzebnim" nastrojem, ze jsem uz skutecne nikde nic neplatil. Pry nemohou a musime 2 mesice cekat.
    Tohle vedet driv, nebyl bych u nich ani minutu od chvile, kdy bych to zjistil. Tomuhle fakt nerikam penize v bezpeci...
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    KRAKI: si to FIO schvalne vyzkousej - ja ho mam takhle jako druhej ucet vedle CS (hlavne kvuli FIO-terminovanejm vkladum). zalozeni uctu je zadarmo (teda 1kc je vratnej clenskej poplatek :)) a zrusit se da bez problemu kdykoliv...

jinak tady muzes zkusit demo jejich inet-bankingu a tady je sazebnik poplatku - ten je teda oproti oproti jinejm ustavum extremne nudnej ;))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRAKI: no, popravdě řečeno, pro ČSOB jsi idiot, i pokud tam máš účtů za miliardu a obrat 100+ milionů ročně... ale to je jen profesionální povzdech...
    ale osobně jsem daleko spokojenější s ČSOB než s KB, mám účty u obou (studentské) a rušit budu ten v KB...
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo. csob je fakt hrozná banka. mam tam učet rok a vubec se mi to nelíbí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam