• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: dej vědět. taky chci učet v UK...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    diky za info. zitra obvolam par bank a pripadne dam vedet.

mimochodem, nekdo mistni mi doporucil e-ucty od Cahoot, Egg nebo Nationwide.

(takze upresnuji, ze ucet nechci na zadne hotovostni operace, stacilo by mi z nej potom penize prevadet dal.)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: v UK je nesmírně těžký si založit účet. musíš mít anglickou adresu, což musíš prokázat - ukázat účty, které ti tam chodí. a i pokud splniš tudle i ostatní podmínku, tak počítej, že tě na x pobočkách odmítnou. bez osobní účasti to nejde ani náhodou.

onehdá jsem byl v londýně. nějak se to přihodilo, že jsem měl 100k CZK (v librách) v hotovosti. bydlel jsem ve squotu a cestoval po anglii stopem. peníze jsem tedy rozhodně nechtěl nosit stále u sebe. i tak jsem se o ně bál. chodil jsem do bank a škemral, abych si je k nim mohl uložit. nic víc jsem nechtěl. na dva měsíce si k nim odložit 100k peněz.
    ...nakonec jsem si koupil cestovní šeky za nehoráznej poplatek
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ahoj.

potreboval bych si v UK zalozit ucet. nebudu tam zit: na ucet by se ukladaly urcite nepravidelne platby z UK.

procez hledam:

- banku, kde je mozne si zalozit ucet s minimalnim vkladem;

a zaroven:

- s vedenim uctu by nesmely byt spojeny dalsi pausalni poplatky (to je snad v UK standard; opravte me prosim);
    - k hotovosti bych se potom rad dostal s co nejnizsimi naklady, tj. bud si je vybral v CR z bankomatu za co nejnizsi poplatek (k uctu by byla karta), anebo si je prevedl na svuj .cz ucet za co nejnizsi manipulacni poplatek.

diky za pomoc!

(mimochodem, pocitam s tim, ze bez osobni ucasti se to neobejde. kdyby to ale slo bez, byl bych radsi.)
    QUERER
    QUERER --- ---
    ahojky,potrebuji nekoho,kdo je ctenarem casopisu Ekonom, prosim ozvete se mi kdyztak do posty,diky moc!
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    BUTHRAKAUR: jj, vypada to fajn, jeste to poradne prolezu a uvidim...

jinak tady je clanek o fuzi ebanky a RF
    http://www.finexpert.cz/default.aspx?section=17&server=1&article=17242
    ..ale nic objevneho tam neni, takova normalni selska uvaha...
    MILL
    MILL --- ---
    DIAG: V KB jsem na zruseni karty cekal 45 dni a po tu dobu se jeste dvakrat odecetl poplatek za vedeni uctu :/
    DIAG
    DIAG --- ---
    KRAKI: Navic CSOB naprosto netusi, kde se jim ty nase penize toulaji. :-(
    Mel jsem jedno z prvnich postzir jeste v Postovni bance. Pak ji spojili s IB => IPB a za cas s CSOB. Prezil jsem dve zmeny bankovniho spojeni a byl stale relativne spokojeny. Zduraznuji relativne - ono bylo cim dal vic videt, ze klienty (dnes nazyvane) Postovni sporitelny maji na haku mnohem vic nez ty ostatni. Casem jsem prisel na chut eBance, zalozil si ucet tam a po nekolikamesicnim prechodnem obdobi sel zrusit postziro: zrusil vsechny trvale prikazy, prestal platit kartou, pockal, az se platby vyuctuji, vybral penize a nechal tam jen neco malo pres minimalni zustatek a vyrazil do pobocky. Tam mi rekli, ze vse OK, ale musime jeste 2 mesice (DVA MESICE) pockat, jestl se odnekud neobjevi platba kartou. Namitl jsem, ze nemam embosovanou kartu, ale jen Visa Elektron. A kdyz eBanka on-line blokuje v okamziku autorizace platby prislusnou castku primo na mem uctu, neni prece mozne, aby oni nemohli zjistit/overit alespon nejakym "sluzebnim" nastrojem, ze jsem uz skutecne nikde nic neplatil. Pry nemohou a musime 2 mesice cekat.
    Tohle vedet driv, nebyl bych u nich ani minutu od chvile, kdy bych to zjistil. Tomuhle fakt nerikam penize v bezpeci...
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    KRAKI: si to FIO schvalne vyzkousej - ja ho mam takhle jako druhej ucet vedle CS (hlavne kvuli FIO-terminovanejm vkladum). zalozeni uctu je zadarmo (teda 1kc je vratnej clenskej poplatek :)) a zrusit se da bez problemu kdykoliv...

jinak tady muzes zkusit demo jejich inet-bankingu a tady je sazebnik poplatku - ten je teda oproti oproti jinejm ustavum extremne nudnej ;))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRAKI: no, popravdě řečeno, pro ČSOB jsi idiot, i pokud tam máš účtů za miliardu a obrat 100+ milionů ročně... ale to je jen profesionální povzdech...
    ale osobně jsem daleko spokojenější s ČSOB než s KB, mám účty u obou (studentské) a rušit budu ten v KB...
    ADAM
    ADAM --- ---
    jo. csob je fakt hrozná banka. mam tam učet rok a vubec se mi to nelíbí
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    BUTHRAKAUR: to zni zajimave, v soucasnosti mam jako faborita KB , CSOB jsem vyloucil co jsem dotazem na nekolik znamych zjistil, ze i kdyz mas na uctu pul mega a mesicni obrat 100t, tak jses pro ne idiot s kterim se nestoji nijak zahazovat....
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    KRAKI: muzes vyzkouset FIO - pred par mesicema jsem si tam zalozil ucet a zatim spokojenost. poplatky bezkonkurencni (=prakticky zadny), obsluha byla ok (na pobocce jsem byl ale jen 1x - pri zalozeni uctu :)). iNet banking pro mne bezkonkurencni - sice to neni zadnej webdesign zazrak, ale bezpecnost imho o uroven vyssi nez CS a veskery operace jdou delat pres net. pro read-only pristup klasika username+pwd, kazdou transakci ale musis elektronicky potvrdit (podepsat svym elektro-podpisem). dalsi plus je pro mne pohodlna moznost exportu ruznejch vypisu do CSV (udajne dokonce bez omezeni historie), moznost nastaveni ruznejch "hlasicu" pri zmenach na uctu, moznost primo pres inet zakladat dalsi produkty (terminovany vklady, propojeni s fio-brokerem)... jediny minus, o kterym zatim vim je, ze nemaji vlastni karty (maji smlouvy s CSOB, takze clovek dostane CSOB-kartu) a pak samozrejme ta sit pobocek, ktera mne ale osobne (Prazak) nevadi - navic jedinej ukon, pro kterej je nutny zajit na pobocku, je predani verejnyho klice.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    HARALD: to je ten duvod proc uz hledam novou banku, IMHO bude totiz jednodussi predelat Ebanku na RF nez z ni extrahovat jednotlivy veci a tymy.. :( no uvidime
    HARALD
    HARALD --- ---
    Taky čekám, co bude. Internetové bankovnictví a nápaditost nových produktů má eBanka mnohem lepší než Raiffeisen. Dokážu si představit, že Raiffeisen ČR přebere to bankovnictví, ale že by převzala i nápaditý tým, který vymyslel zamykání karty a další tunu novinek, tomu moc nevěřím.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    HARALD: no prave :( R.I.P. Ebanko..
    HARALD
    HARALD --- ---
    Skupina PPF prodá eBanku rakouské Raiffeisen bank
    Praha - Nejbohatší Čech Petr Kellner se podle dnešní Mladé fronty Dnes rozhodl prodat eBanku, která patří do jeho finanční skupiny PPF. Podle zdrojů z bankovních kruhů chce eBanku koupit rakouská Raiffeisen International. Informace o uzavřeném obchodě má být podle zdrojů oficiálně zveřejněna dnes, píše MfD.

O tom, že je eBanka k dispozici, se vědělo už delší dobu. Skupina PPF už v březnu potvrdila spekulace, že jedná o prodeji eBanky. Prodej zdůvodnila zájmem zahraničních investorů a tím, že už jednu banku (PPF banku) má a to jí stačí. Zájem tehdy kromě Rakušanů projevily i italské banky UniCredit, Banca Intesa a Banco Popolare di Verona a britská HSBC. Dříve i ČSOB, připomíná deník.

Podle neoficiálních informací prodá Kellnerova firma eBanku za tři miliardy korun, původně se přitom počítalo až se čtyřmi miliardami. Peníze PPF pravděpodobně využije k rozšiřování svých obchodních aktivit v Rusku, v Číně nebo v Kazachstánu, píše MfD.

eBanka je jedenáctá největší banka na českém trhu. Hospodaření banky s 860 zaměstnanci loni po třech ztrátových letech skončilo v zisku 10,5 milionu korun po zdanění. Své podnikání založila před osmi lety ještě jako banka Expandia na tehdy novátorském internetovém a telefonním bankovnictví. Během let se vyprofilovala jako banka pro drobné klienty, malé a střední podnikatele. Dnes má eBanka zhruba 111 tisíc majitelů účtů a dalších 364 tisíc lidí využívá některé její produkty. Raiffeisenbank by se po uzavření obchodu mohla vyhoupnout na páté místo českého bankovního žebříčku, píše Mladá fronta Dnes.

Zatím není jasné, zda Raiffeisenbank eBanku přejmenuje. Některé zdroje tvrdí, že banku kupuje i s její značkou, dodává deník.

http://www.financninoviny.cz/index_view.php?id=200362
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    urcite se to tu resilo, bohuzel se mi nepodarilo vyfitrovat neco souhrnyho.... doted jsem byl naprosto spokojenym (zaklepavam) a stastnym klientem ebanky, zalozni ucet mam jeste u CS, vzhledem k jiz asi uskutecnenemu prodeji EB a zmenam ktere nastanou (i kdyz nemusi) hledam novou banku pro "co kdyby" .... idealni by byl klon ebanky, coz se asi nepovede, takze veskrze hledam banku s:

-korektnim a milim pristupem k zakaznikovi ( v CS musim bohuzel vetsinou pozadat o privolani nadrizeneho, aby jsme se mohli domluvit jako lidi)
    -kvalitnim a velmi bezpecnym internetbankingem - tj. aspon potvrzovani pres SMS, zadna pevna hesla a pod.
    -poplatky staci umerne, nic neni zadarmo....

jinak ziju v centru brna a pohybuju se vetsinou ve velkych mestech, takze netreba nejake huste site pobocek atd...

dekuju za rady a doporuceni, prochazel jsem net a vzdicky se najdou (prirozene) kladne i negativni nazory z kterych clovek neni nijak moudrej
    YNZA
    YNZA --- ---
    co na tom omfg trva pet tydnu, to jako pet tydnu zjistujou kam se uklada transakcni log?
    AMARATH
    AMARATH --- ---
    nevite nekdo jak postupovat, kdyz vam bankomat neda penize, ale vyjede vam listek, ze vam ty penize dal?
    V CSOB se chovali po oznameni dost arogantne a rikali, ze prosetreni trva 5 tydnu a ze je mozne, ze clovek nic nedostane.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    hmm, tak internet banka genius od GE je nějak mimo...

jsem před měsícem poplatil všechny faktury a teď narážim na nějaký hulákání a ono jako fakt, žádnej z těch příkazů tehdy neodešel... telefon, net, nájem... a ono nic...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam