• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GLOBUS
    GLOBUS --- ---
    zdravicko!!! mel bych tady jeden dotaz pro pana Wolfa v oblasti financnictvi....
    Existuje v tehle zemi nejaka moznost jak by soukroma osoba mohla ziskat penize na koupi komercni nemovitosti???? Protoze, na financovani klasicke hypoteky bychom penize meli, jde asi o mega + neco malo, akurat ze na klasickou hypoteku lze poridit pouze objekty kolaudovane pro celorocni bydleni...a na podnikatelskou hypoteku by love taky byly, akurat ze tam zase pozaduji platebni historii pravnicke osoby kterou my samoze nemame ;///
    trosku bludny kruh, netusite kudy ven?????????
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: kazdopadne dekuju za info, mam Student+, tak treba budu mit vypis fakt zadarmo;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    RETAL: jo, asi to tak bude, koukala sem na zustatek v zahranici, kde - prekvapive - bankomat CS nebyl;) odecetli to k poslednimu dni v mesici, tak sem hned nevedela, odkud vitr vane...

jak se ukazuje, tak do jinejch nez CS bankomatu kartu radsi vubec nezasouvat........//
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja jsem nahodou rad ze to aspon jde nastavit na ctvrtletni vypis. Dnes jdu zvysovat transakcni limit na MC, doufam ze to dobre dopadne, od posledniho incidentu s visou si me vola reditelka pobocky a pak mi prideli nejakou pani u prepazky.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: diky a ctvrtletni? pocitam tak 14kc? ;)) //sorry - sem trochu linej hledat v tech dloouhejch sazebnicich na csas.cz.

jinak sit do tebe vubec neminim - naopak jsem rad, ze se mam koho povolanyho zeptat... a ombudsmana mozna i vyzkousim - i kdyz uz sem mu jednou psal a vytocil mne akorat tak este vic :)) + se schvalne zeptam, proc je hitorie omezena na 3 mesice a proc neexistuje zadnej rozumnej export do CSV treba....
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: chapu to teda dobre, ze kdyz si dam el.vypis 1x rocne, tak zaplatim opravdu jen tech 5kc/rok? btw co je to vubec za moresy chtit za trivialni elekto-vypis (v podstate export stavajici transakcni historie do pdf) $$$?! :///
    RETAL
    RETAL --- ---
    Cože? Dotaz na zůstatek účtu (..) - 20 korun?! :-o
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: a o tech poplatcich za vypisy nemas cirou nahodou info?
    KAREN
    KAREN --- ---
    PSYSBEE: tyjo, to uz si nevzpomenu...ale mam zkusenost, ze mi jiny nez CS bankomaty, ktery navstevuju, nenabizej kontrolu zustatku.....
    KAREN
    KAREN --- ---
    mam ucet u Cesky sporitelny - muzete mi vysvetlit par drobnosti?

jednak sem si nastavila predavani vypisu elektronicky a zrusila sem predavani postou. ted sem si nasla na netu ten vypis, a mam tam odebrano 7.50 za "postovni poplatky" - datum je 24.8., tj. den, kdy sem si menila tu vypisovou radu. jak to funguje? znamena to, ze mi tenhle vypis este pride postou? jaky poplatky sou este s tim el. formou spojeny (mne to tentokrat odecetlo jen tech 7.50)?

dalsi vec: mam tu polozku "dotazy na ZTK-ATM/C....", odebrano 2x20,- kc - co to je za poplatek??? ten den sem platila v nakym komerc centru kartou, jinak me nenapada, s cim by to melo souviset....
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    _BENNY: tenhle mesic jsem platil letenky a trvalo to cca tyden. blokace mela ovsem platnost az do zari.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    _BENNY: někdy to trvá klidně i pár týdnů, je to na obchodníkovi, jak si to strhne, rekord mám skoro 3 měsíce
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: Nemáš ani blokací? Pokud ne, tak důvod bude v nízké částce. Obvykle má obchodník dohodu o autorizaci platby až od určité částky. Ty se pak odečítají prakticky okamžitě. Tyhle nízké se pak předávají bance přímo a zpracovávají se manuálně. Takže k odečtení peněz dojde až v několika dnech a blokace vůbec neproběhne.

Důvod automatické akceptace je ten, že náklady na ověření by přesáhly veškerý zisk, který z prodeje obchodník má.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    platil jsem ve ctvrtek na benzince kartou, nakup cca za 80 korun a doted jsem nezaznamenal pohyb na uctu. je to mozne? jake jsou na to obvykle lhuty? (eBanka)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    YNZA: autorizacni sms = sms klic = digitalni podpis negeneruje cip nebo kalkulacka, anebrz je generovan primo v bance a nasledne poslan skrz operatora na mobil klienta.
    Pokud ho klient nezada, operace neni prijata. Jednoduchy jak facka :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    990 za cipovou kartu je dost tedy :(

autorizacni sms uplne nechapu, a jdu to tim padem tedy procist
    ONE111
    ONE111 --- ---
    Staci pouzit trochu rozumu a neni se ceho bat, ale kdyz proste magor dostane pristup k uctu, tak se pak neni cemu divit. Viz treba dnesni recenze el.bank na rootu. Nejhur dopadla Citi, ale ze by byly nejaky problemy, nepozoruju.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    LEFTY: ja vim, ze jo, ale v CS to donedavna neslo.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    BUTHRAKAUR: z nějakýho zákona musíš aspoň jednou ročně mít paírovej výpis, ale jinak můžeš všechno elektronicky.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    sem mozna jenom zaspal, ale u CS v servis24 uz dou konecne nastavit jenom elektronicky vypisy z uctu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam